“ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ” Ή ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ;

Του Στέφανου Μπακατσή

Για πρώτη φορά φέτος μετά το 2019 (οι μάσκες και τα σχετικά περιόριζαν μέχρι τώρα την ευρεία διάδοση) επανεμφανίστηκε το διά γυμνού οφθαλμού ορατό κοινό κρυολόγημα. Ο περισσότερος κόσμος το κόλλησε στο α’ ή β’ βαθμό – μεταξύ των οποίων κι εγώ αν θυμάμαι καλά – μόνο που τα σχετικά τεστ δεν έδειξαν τίποτα.
Όμως το απλό συνάχι εξ ορισμού και από αμνημονεύτων οφείλεται σε κάποια παραλλαγή του κορωνοϊού. Ανακαλύφθηκε λοιπόν εκ των υστέρων η παραλλαγή Ο στη …Ν. Αφρική, που ως εκ θαύματος διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο με ρυθμούς τετραδιάστατα γεωμετρικούς για να δικαιολογηθούν τ’ αδικαιολόγητα. Και δικαιολογήθηκαν με προτροπές του τύπου “και να μην το δείχνει το τεστ, εσείς να θεωρείτε τα συμπτώματα – σημάδι κορωνοϊού” που παρεμπιπτόντως είναι η πρώτη αληθής δήλωση των ειδικών από καταβολής πανδημίας.
Ο ιός χρειάστηκε δύο χρόνια για να ξεπεράσει μαζικά τους τεχνητούς φραγμούς των ηλιθίων, αλλά τελικά το κατάφερε. So what θα μου πεις, απλώς ξαναγυρίσαμε στα ίδια. Υπάρχει όμως ακόμα το φράγμα των εμβολίων, τα οποία σίγουρα πλέον δεν εμποδίζουν τη διάδοση, φημολογείται όμως ότι περιορίζουν τη νόσηση κι επομένως για να τα ξεπεράσει οριστικά ο ιός θα πρέπει ν’ αυξήσει όχι την μεταδοτικότητά του, αλλά την ισχύ του…
Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που συνεχιστούν και μάλιστα επεκταθούν οι μαζικοί εμβολιασμοί για έναν τόσο ευέλικτο και μεταδοτικό ιό, και με την προϋπόθεση πάντοτε ότι τα εμβόλια είναι σε κάποιο μικρό έστω βαθμό αποτελεσματικά… κύριοι και κυρίες μου την πουτσίσαμε!
Με τον ίδιο τρόπο εξάλλου εμφανίστηκε αρχικά και η παραλλαγή Δ – περισσότερο μεταδοτική αλλά κατά βάση τζούφια – η οποία όμως υπό την πίεση του μαζικού εμβολιασμού εξελίχθηκε σε περισσότερο φονική. Τώρα η παραλλαγή Ο είναι ακόμα πιο μεταδοτική και ο εμβολιασμός έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της παράκρουσης, so just do the math…
…speaking of which, ποτέ δεν υπήρξα ιδιοφυία των μαθηματικών, οπότε όλα τα παραπάνω μπορούν θαυμάσια να είναι κασσάνδρειες μπαρούφες και τελικά το πράγμα να διαλυθεί κάποια στιγμή από μόνο του.

4
(Visited 65 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Oannes January 3, 2022 at 5:57 pm

    Περί “ιδιοφυίας των μαθηματικών” δεν αισθάνομαι αρμόδιος να κρίνω, αυτή εδώ πάντως είναι μια ιδιοφυής ανάλυση.
    Έχονας ακούσει ένα συμπαθή δόκτορα, Νοτιοαφρικανκής προελεύσεως να αναφέρεται σε αποτελέσματα μελετών για την Όμικρον, η οποία μεταξύ άλλων “παρέχει ανοσία από την Δέλτα – ενώ δεν ισχύει το αντίθετο” είχα αρχίσει να φλερτάρω με ιδέες του τύπου ότι η Όμικρον ρίχθηκε ακριβώς για να ξεμπερδεύουμε με τον πρόλογο “κορωνοϊός” και να περάσουμε στην επόμενη πίστα που ακούει στο όνομα “climate change”.
    Δυστυχώς η δική σου εξήγηση είναι πιο κομψή, περιεκτική και πειστική και το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να είναι λάθος.

    Reply
    1. stcigar January 3, 2022 at 6:43 pm

      Κι εγώ ελπίζω ακόμα ότι ψάχνουν απλώς έναν εύσχημο τρόπο για να τα μαζέψουν. Όμως τα μέχρι τώρα στοιχεία – με την προϋπόθεση ότι τα βλέπει κανείς μακροπρόθεσμα και όχι μυωπικά – και η ψυχρή λογική δείχνουν σταθερά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μακάρι να έχουν δίκιο αυτοί που θεωρούν πως η Ο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας, όμως αυτό θα ίσχυε μόνο αν εμφανιζόταν του χρόνου. Τώρα δεν θάπρεπε καν να υπάρχει, όπως και η Δ που εμφανίστηκε κατακαλόκαιρο. Δεν είναι καλό σημάδι να πυκνώνουν – σε βαθμό επικαλύψεως πλέον – τα “κύματα μετάδοσης” και μάλιστα παράλληλα με τη μεταδοτικότητα και την ετήσια θνησιμότητα. Τίποτε απόλα όσα λέγονται για την Ο δεν βγάζει το παραμικρό νόημα. Πώς ήξεραν για τη μεταδοτικότητά της προτού ακόμα μεταδοθεί; Πώς μεταδόθηκε με τέτοια ταχύτητα; Πώς γνωρίζουν το βαθμό μετάδοσης, αφού τα τεστ δεν την πιάνουν; Ακόμα κι αν όλα είναι στην τελική ένα τεράστιο ψέμα, το μόνο που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που έχουν χάσει εντελώς τον έλεγχο.. της τρέλας τους.

      Reply

Leave a Reply