“ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟ…

Η ντροπή του ιατρικού επαγγέλματος ξαναχτυπά μιλώντας για Μαύρα Χριστούνεννα.
«Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα», τόνισε αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νικόλαος Καπραβέλος.
 «Η νύχτα για μία ακόμα φορά στο νοσοκομείο Παπανικολάου ήταν εφιαλτική παρόλο που δεν εφημερεύαμε» είπε χαρακτηριστικά για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα.
 «Πλέον, η υποχρεωτικότητα έχει καθιερωθεί με μεγάλη αποφασιστικότητα. Αν μας άκουγε η πολιτεία από το καλοκαίρι δεν θα είχαμε αυτή τη σφοδρότητα του 4ου κύματος», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ και τονίζοντας την σπουδαιότητα του εμβολίου.
Επισήμανε δε, ότι «Έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που είχαμε ως σύστημα Υγείας» ενώ ζήτησε έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «προβλέπω επιδείνωση της πίεσης στα νοσοκομεία. Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα».
 «Θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστική η πολιτεία στα μέτρα. Μάσκες παντού για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Lockdown στους ανεμβολίαστους. Πράσινο πάσο παντού, σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ακόμα και τα παιδιά μας αν χρειαστεί, να κάνουν περισσότερες διακοπές, να κάνουν πιο γρήγορα τις διακοπές (των Χριστουγέννων), να σπάσει αυτή η αλυσίδα διότι η μόλυνση είναι τεράστια στην κοινότητα και το σύστημα υγείας δεν αντέχει» σημείωσε μεταξύ άλλων.
[Lifo]

Προσπαθεί κανείς να διατηρήσει την ψυχραιμία του, και αντί να βρίσει απλώς, όπως θα άξιζε στο συγκεκριμένο συμπολίτη μας, να βάλει σε τάξη κάποιες σκέψεις.
Δηλαδή οι συνήθεις νύχτες σε μια μονάδα εντατικής είναι
ειδυλλιακές, ας πούμε; αυτή ήταν η φύση του επαγγέλματος του κυρίου Καπραβέλου, και ήρθε η πανδημία να την διαταράξει;
Μήπως θυμάται από πότε λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, περί ελλείψεως κρεβατιών και συστήματος στα όριά του; γιατί εγώ θυμάμαι να τα λέει, διαψευδόμενος, από το
καλοκαίρι.
Πώς το γνωρίζει ότι «αν η πολιτεία τους άκουγε» δεν θα είχαμε αυτή τη σφοδρότητα; σε ποια επιστήμη στηρίζεται η γνώση του; στα «μαθηματικά μοντέλα που χειρίζεται» ο
βοθρολυματολόγος της διπλανής του πόρτας;
Κι από που κι ως που ολόκληρη κοινωνία είναι εγκλωβισμένη στην οπτική γωνία ενός χαμηλού IQ ατόμου, που αγνοεί
οτιδήποτε άλλο πέρα απ’ τα προβλήματα της δικής του καθημερινότητας; την οποία ο ίδιος επέλεξε, χωρίς κανείς να του την επιβάλλει;
Μπαίνεις στον πειρασμό να του ευχηθείς Μαύρα Χριστούγεννα να κάνει ο ίδιος.
Αλλά σκέφτεσαι την οικογένειά του και κρατιέσαι.


2
(Visited 71 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar December 5, 2021 at 7:11 pm

    Αν είναι πάντως κάτι που με ανησυχεί προσωπικά, είναι ότι αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των επωνύμων που μπαίνουν στις εντατικές, κάτι αδιανόητο πρακτικά μέχρι πρόσφατα που τα “θύματα του κορωνοϊού” ήταν ανώνυμοι αριθμοί των στατιστικών με βιογραφικά χαλκευμένα κατά παραγγελία. Εντάξει θα μου πεις, μεγαλούτσικος ο Τράγκας και με ζάχαρο, αλλά πέρυσι γνώριζα περίπτωση με παρόμοια ηλικία και αντίστοιχο διαβήτη συν σοβαρή παχυσαρκία και πρόσφατο έμφραγμα που την έβγαλε απλά με δέκατα στο πόδι και δεν ήταν ο μόνος.

    Reply
    1. Oannes December 5, 2021 at 7:37 pm

      Επειδη κι εγώ παρατηρώ προσεκτκά όσο μπορώ δηλ. τα τεκταινόμενα στον ευρύτερό μου κύκλο, υπάρχει όντως η αίσθηση μιας κάποιας επιδείνωσης. Αλλά τις δικές μου παρατηρήσεις τουλάχιστον τις θεωρώ μη εμπιστεύσιμες για εξαγωγή συμπερασμάτων. Μπορεί να πρόκειται περί συμπτώσεως, περί περιστασιακού φαινομένου, περι αυξημένης προσέλευσης στα νοσοκομεία όπου λαμβάνει χώρα επιδείνωση η οποία δε θα συνέβαινε αν κάθονταν σπίτι, κοκ. Μπορεί να πρόκειται ακομα και περί περίεργης δράσης των εμβολίων, μια και μεγάλο πλέον ποσοστό των εισαγόμενων είναι εμβολιασμένοι.
      Αυτό που ελπίζω να ισχύει, οπότε αργά ή γρήγορα θα αποδειχτεί, είναι ότι η προαλειφόμενη ως κυριαρχη μετάλλαξη αποτελεί εκφυλιστικό φαινόμενο.

      Reply
      1. stcigar December 5, 2021 at 7:53 pm

        Κι εγώ ελπίζω να πρόκειται απλώς για οφθαλμαπάτη. Να πω την αμαρτία μου πάντως, τη θεωρία περί σταδιακής εξασθενήσεως των ιώσεων ποτέ δεν την κατάλαβα. Εντάξει τα σκαμπανεβάσματα είναι κάτι αναμενόμενο – αν και στην περίπτωσή μας μέχρι τώρα υπάρχει μια ξεκάθαρη τάση upward spiral – αλλά με τη λογική του εκφυλισμού και η γρίπη θα έπρεπε κανονικά να είχε αφανιστεί από αιώνες.

        Reply
        1. Oannes December 5, 2021 at 8:04 pm

          Μήπως αυτό που την εμποδίζει να εξαφανιστεί είναι …τα εμβόλια; δεν κάνω και τόσο πλάκα, άμα λάχει ας πούμε.

          Reply
          1. stcigar December 5, 2021 at 8:21 pm

            Όχι απλώς την εμποδίζουν, αλλά και τη φουντώνουν. Προφανώς αυτοί που υποστηρίζουν τη θεωρία του εκφυλισμού – για να καλμάρουν τον πανικό that is – αποδέχονται την άποψη ότι ο covid19 συνιστά πραγματική πανδημία, η οποία κάποια στιγμή λογικά θα καλμάρει. Εγώ αντιθέτως υποστηρίζω σταθερά ότι, αν υπάρχει μια πιθανότητα φονικής πανδημίας, αυτή δεν βρίσκεται πίσω μας, αλλά μπροστά μας και την προκαλέσαμε μόνοι μας.

            Reply
            1. Oannes December 5, 2021 at 8:38 pm

              Πάντως θυμάμαι πολλούς και διάφορους από τα good guys [Κούβελας included] να αναφέρονται στην “κλασική θεωρία” σύμφωνα με την οποία ο ιός μεταλασσόμενος γίνεται ολοένα μεταδοτικότερος και ολοένα πιο αδύναμος. Αυτό βέβαια, αν είναι αλήθεια, που θα είναι – τι διάολο, θα ίσχυε υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν άφηναν δηλ. τον ιό στην ησυχία του. Εδώ γίνεται της πουτάνας το μαγκάλι. Και στη μόνη περιοχή που υπήρχε ηρεμία, την Αφρική, μπουκάρανε τώρα και τα κάνουν όλα πουτάνα κι εκεί πέρα. Θυμάμαι όταν έκανα την “έρευνα” για το post με τα αφρικανικά νούμερα εμβολιασμένων – κρουσμάτων, διάβαζα από δω κι από κει περί ανάγκης “ευαισθητοποίησης” για τον χαμηλό αριθμό των εμβολιασμών και περί “δραστηριοποίησης” διαφόρων οργανισμών και οργανώσεων. Μετά από λίγο έσκασε η Μετάλλαξη.

              Reply
              1. stcigar December 5, 2021 at 8:49 pm

                Οι αφρικανοί πάντως γενικά δεν πολυκινδυνεύουν – λόγω ζέστης, ηλικίας και αδιαφορίας – από τις καραμαλακίες του ΠΟΥ. Πράγμα που τούς παρέχει ακόμα ένα σημαντικό εξελικτικό πλεονέκτημα..

                Reply
                1. Oannes December 5, 2021 at 9:17 pm

                  …απέναντι σε μας!

                  Reply

Leave a Reply