“ΜΑΘΙΟΣ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η μέσω ελέγχου [και] της “δικαιοσύνης” πρακτική της κυβέρνησης, οδηγεί τελικά σε αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ενισχύοντας την λαϊκή απήχηση του “ναζιστικού μορφώματος”. Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, παρά τα φαινόμενα, όπως η παρατηρούμενη έξαρση στο Twitter.
Πρώτον δεν υπάρχει αξιοσημείωτος “πόλος δύναμης” [=που να διεκδικεί με αξιώσεις εξουσία] ο οποίος θα πόνταρε στο συγκεκριμένο “μόρφωμα”.
Δεύτερον, η πραγματικότητα
σκηνοθετείται απ’ αρχής μέχρι τέλους σύμφωνα με το δοκούν, όχι μόνο από τα παραδοσιακά, αλλά, ιδίως, απ’ τα social media.
Το hashtag του Κασιδιάρη προορίζεται για την
λήθη, εντός ολίγου και με συνοπτικές διαδικασίες προς χάριν του …“Μαθιού” που “σκότωσε τον Στεφανή”, σε κάποιο κωλοσίριαλ.


3
(Visited 142 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar October 8, 2021 at 10:50 am

    Θα πρόσεξες εντωμεταξύ ότι το τελευταίο διάστημα λέξεις όπως “δημοκρατία”, “δικαιώματα”, “ελευθερία” κλπ που κάποτε αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος των αριστεροφιλελέδων έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από το πολιτικό λεξιλόγιο. Βασικά η μόνη ελευθερία που αναφέρεται είναι αυτή των εμβολιασμένων στη μασκοφορία και το μόνο δικαίωμα εκείνο των ομοφυλόφιλων στον.. αυτοκαθορισμό. Την υπεράσπιση των παραδοσιακών ελευθεριών και δικαιωμάτων έχουν αναλάβει πλέον οι θρησκόληπτοι και οι φασίστες!

    Reply
  2. stcigar October 8, 2021 at 11:00 am

    Ο παραγκωνισμός αυτών των λέξεων δεν είναι απλά ένα δευτερεύον φαινόμενο. Δείχνει ότι εδώ δεν έχουμε απλώς μια περιστασιακή και ασυνείδητη αυταρχική ολίσθηση του καθεστώτος, αλλά μια συνειδητοποιημένη στροφή προς τον ολοκληρωτισμό, τόσο από τους ιθύνοντες (λέμε τώρα) πολιτικούς όσο και από τα τσιράκια και τους οπαδούς τους.

    Reply
    1. Oannes October 8, 2021 at 11:05 am

      Προσυπογράφω και με τα δυο χέρια και εκατονταπλασιάζω!

      Reply
    2. Oannes October 8, 2021 at 12:04 pm

      Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ : ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΑΝΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ “ΜΕΙΖΟΝ”, “ΚΡΙΣΙΜΟ” ΚΑΙ “ΜΗ ΕΠΙΔΕΚΤΙΚΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΣ”, ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ “ΜΗ ΕΠΙΔΕΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΣ”. Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ (ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ …ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ) ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ, ΚΑΙ Ο ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥΦΕΚΙΖΕΤΑΙ.

      Reply
      1. stcigar October 8, 2021 at 12:19 pm

        Αν διάβαζα το σχόλιό σου ανώνυμο κάπου στο ξεκάρφωτο, θα το πέρναγα για κάποιο απόσπασμα του 1984. Πού να φανταστείς back then ότι εσύ το διαβάζεις και η τύχη σου δουλεύει..

        Reply
        1. Oannes October 8, 2021 at 2:31 pm

          Το “παράπονό μου” [όχι μόνο δικό μου υποθέτω] είναι ότι ήλπιζα ότι όλα αυτά θα άρχιζαν σε καμιά 100η χρόνια +, όταν εμείς θα είμασταν “βολικά νεκροί”.
          Δεν είχα φανταστεί ότι θα τα τρώγαμε στη μάπα. Δεν είχα υπολογίσει τους νόμους του MOORE και του λεβέντη KURZWEIL.

          Reply

Leave a Reply