ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ BIDEN : ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ

Το θέμα δεν είναι ό,τι πιο σοβαρό. Η επισήμανσή του όμως φαίνεται χρήσιμη, καθώς επιβεβαιώνει την εικόνα της κοινωνίας στην οποία καλούμαστε να ζήσουμε ως “πολιτικά ζώα”, με “διακυβέρνηση Harris – Biden” *.
Στα 2007, σε ηλικία 55 χρόνων, η σύζυγος του Joe Biden,
Jill, δασκάλα το επάγγελμα και αρκετά συμπαθέστερη παρουσία από τον σύζυγό της, απέκτησε ένα Ed. D, μεταφραζόμενο σε “Doctor Of Education in educational leadership” από το Πανεπιστήμιο του Delaware in 2007.
Η επεξήγηση του τίτλου, quote από Wikipedia: Her dissertation, Student Retention at the Community College: Meeting Students’ Needs, was published under the name Jill Jacobs-Biden.
Τίποτα περίεργο εδώ, ή άξιο σχολιασμού.
Τα περίεργα αρχίζουν από την επομένη των εκλογών. Ανάμεσα σ’ αυτά, ο έμπλεος φεμινιστικού ενθουσιασμού χαιρετισμός της
Jill Biden ως “πρώτης Πρώτης Κυρίας που έχει μια κανονική δουλειά ** και η προσφώνησή της με τον τίτλο που αναμένεται να γράψει ιστορία στην αμερικανική σκηνή : “Dr. Biden”.

Εμπάθεια και προκατάληψη δεν λάμπουν διά της απουσίας τους ούτε από τον χώρο της συντηρητικής δημοσιογραφίας [άσχετα αν φτάνουν και περισσεύουν για να προσδιορίσουν εκείνον της “προοδευτικής”]. Όμως, το άρθρο του Joseph Epstein στην συντηρητική Wall Street Journal [https://www.wsj.com/articles/is-there-a-doctor-in-the-white-house-not-if-you-need-an-m-d-11607727380] δεν χαρακτηρίζεται από τίποτα απ’ τα δυο. Ο άνθρωπος, πανεπιστημιακός λέκτορας ο ίδιος και αποποιούμενος, όχι από σεμνότητα, τον τίτλο του “δόκτορα”, σπεύδει να επισημάνει πόσο έχει ευτελισθεί ο τίτλος και πόσο εύκολο είναι να αποκτηθεί στις μέρες μας, πριν καταλήξει στο πόσο άστοχη και, πλέον, παρωχημένη είναι η επίκλησή του [από μη γιατρό, εννοείται]. Δεν έχει νόημα να μπει κανείς στα περί ορθότητας ή μη της άποψής του. Σημασία έχουν εδώ δύο τινά: ο σχολαστικός και ευγενικός, με δόσεις φλεγματικής ειρωνείας, τρόπος με την οποία τη διατυπώνει. Και, κυρίως …ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε:
Ένα όργιο επιθέσεων, με χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη και χαρακτηρισμούς ανάμεσα στους οποίους μπορεί να μετρήσει κανείς δεκάδες φορές τις λέξεις
“σεξιστής” και “μισογύνης”.
Το
Northwestern University διαχώρησε τη θέση του από τον Joseph Epstein [διδάσκει εκεί τα τελευταία 30 χρόνια]. Η σελίδα του διαγράφηκε από το πανεπιστημιακό site.
Get the picture?

* Δεν πρόκειται περί λάθους: η φράση έχει ακουστεί περισσότερες φορές απ’ όσες θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο, έστω και αν προέρχεται απ’ το στόμα του παραπαίοντος “president elect”.

** Η διακυβέρνηση Harris-Biden θα αποτελέσει, πέρα απ’ τ’ άλλα, μια πρωτοφανών προδιαγραφών εμπέδωση της φεμινιστικής ατζέντας, με την εξαλλοσύνη που αναμένεται μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής. Ας μην ξεχνάμε την τεράστια πληγή που η μη ανακήρυξη της …Madam President, Hillary άνοιξε στο “γυναικείο” συλλογικό ασυνείδητο – μπάη δε ουέη, …είχε κι εκείνη μια κανονική δουλειά ως Πρώτη Κυρία : να μεθοδεύει, ως επικεφαλής δικηγορικού team, την αθώωση του συζύγου της από τις διαρκείς κατηγορίες γυναικών για βιασμό και παρενόχληση.

2
(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Reply