ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

Προχτές ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ανδρέας Γιαννακουδάκης διατύπωσε μια άποψη ίδια με’ εκείνη που έχουμε διατυπώσει προ μηνός, ότι δηλ. ο ιός είναι κατασκευασμένος [βλ. posts ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ “ΑΛΛΟ”; και Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ: Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Την επόμενη μέρα, μετά τον “σάλο” που προκλήθηκε, υποχρεώθηκε σε διπλωματική αναδίπλωση:
Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση -σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας. Προσωπικά δε θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο”.
Ως προς το εμβόλιο πάντως, για το οποίο επίσης μίλησε, δεν αποτελεί απλή εικασία, όπως η περί κατασκευής του ιού σε εργαστήριο: αποτελεί ασφαλές συμπέρασμα που πηγάζει από αυτήν. Οι “επιστήμονες” που παρασκευάζουν βιολογικά όπλα, οφείλουν να έχουν το αντίδοτο για το καθένα από αυτά, για την προσωπική τους προστασία. Η παρασκευή των δυο αφορά διαδικασίες παράληλες. Που σημαίνει ότι, αν όντως ο ιός είναι τεχνητός, τότε εκ των πραγμάτων υπάρχει και η τεχνογνωσία για το εμβόλιο.
Αυτό που εξακολουθεί να με καταπλήσσει είναι: η εκκωφαντική απουσία σύνδεσης, στον δημόσιο διάλογο, της “κατάστασης που έχει ξεφύγει” στην Βόρεια Ιταλία [σε καραντίνα ολόκληρη], με την τεράστια Κινεζική μειονότητα που ανθεί εκεί – κυρίως εργάτες κλωστοϋφαντουργίας, η οποία και σε επιχειρηματικό επίπεδο έχει περάσει σε Κινέζους [βλ. post ΚΟΡΟΝΩΪΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ;]. Επίσης, το ότι ενώ είναι απολύτως νόμιμο να συνδέεται το όνομα της Ιταλίας με τον ιό, ένα περίεργο πέπλο σιωπής καλύπτει την Κίνα, απ’ το οποίο το μόνο που διαφεύγει είναι το …πόσο ελπιδοφόρα είναι εκεί τα πράγματα, και πόσο δύσκολο θα είναι για όλους μας να δείξουμε ίδια με την κινεζική αποτελεσματικότητα…
Last but not least, οι νέες φόρμουλες του Twitter, που αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή περιεχομένου-που-διαδίδει-ιδέες-που-προκαλούν-διακρίσεις, όχι μόνο σε ζητήματα ρατσισμού, διασποράς ψευδών ειδήσεων κλπ. αλλά και σε ζητήματα ηλικίας, αναπηρίας, ασθενειών – βλ post DESTROY [HATE] SPEECH.
Τουτέστιν, το Twitter δίνει το thumbs up στο να χαρακτηρίζεται ρατιστική η όποια αναφορά στην Κίνα ως πηγή προέλευσης του κορωνοϊού…Άλλωστε όπως λένε οι ίδοι οι Κινέζοι, με χαρακτηριστικό γι’ αυτούς θράσος: ο κορωνοϊός δεν είναι κινεζικό, αλλά παγκόσμιο πρόβλημα…

2
(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply