ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ …NASA

Η κλιματική κρίση που …είναι εδώ και οι κυβερνητικές πολιτικές που “υπαγορεύει”, θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά θέματα της fake δημοσιογραφίας για το επόμενο, μεγάλο διάστημα. Θα προσπαθήσουμε σ’ αυτό το διάστημα να δείξουμε κάτι από το χαρακτήρα ενός σχεδίου αντίστοιχου, αλλά ευρύτερων προδιαγραφών εκείνου της fake πανδημίας.
Ξεκινάμε με αυτό, το προ δεκαετίας βίντεο του
Jeremy Clarkson [Top Gear]. Ο διάσημος παρουσιαστής δείχνει με τρόπο μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση ότι η NASA διαθέτει τεχνολογία που της επιτρέπει να δημιουργεί, on demand, βροχοφόρα σύννεφα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και τις συνθήκες που απαιτούνται για ένα τέτοιου είδους, real life experiment.

Αμέσως μετά την προβολή του, οι …fact checkers είχαν ανασκουμπωθεί. Και η εντύπωση που επικράτησε τελικά στο διαδίκτυο για την παρουσίαση του Jeremy είναι αυτή ενός ακόμα…debunked video. Η λέξη “debunked”, ως συνήθως, λειτουργεί σαν σύνθημα, με εξασφαλισμένο το ότι η πλειονότητα του κόσμου δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.
Για κείνους που, παρ’ ελπίδα, εννοούν να υπεισέλθουν : στην screen shot, κάτω, υπάρχει το τελικό [κωμικοτραγικό στην “απομυθοποιητική” του λογική] συμπέρασμα του fact checking team του
Reuters.

Παρακάτω δυο λόγια για τον ρόλο της NASA στην υπόθεση “κλιματική αλλαγή”, δια χειρός ChatGPT το οποίο “ανέλαβε” να με απαλλάξει από περιττό κόπο:

NASA is heavily involved in climate change research and provides critical data and observations related to long-term climate trends. NASA’s Earth Science Division operates a fleet of satellites that monitor various aspects of the Earth’s climate system, including temperature, greenhouse gas concentrations, sea level rise, and more. The data collected by these satellites and other instruments are used by climate scientists to study and understand climate change. NASA’s observations have been instrumental in confirming the reality of climate change and understanding its causes. The overwhelming consensus among climate scientists is that the Earth’s climate is warming primarily due to human activities, particularly the release of greenhouse gases like carbon dioxide into the atmosphere. NASA’s research has contributed significantly to this understanding through satellite observations, climate models, and collaborations with other research organizations.

    4
    (Visited 98 times, 1 visits today)

    3 Comments

    1. stcigar September 30, 2023 at 12:50 pm

      Δε νομίζω πάντως ότι χρειάζεται να καταφύγουν σε τόσο εξεζητημένες και ακριβές μεθόδους για να προκαλέσουν βροχή. Απόσο γνωρίζω, το “μαγικό” μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα με τη ρίψη χημικών σε υπάρχοντα σύννεφα. Κάθε ανθρώπινη παρέμβαση στη φυσική της ατμόσφαιρας όμως – έστω και με “καλό” σκοπό, αποτροπή για παράδειγμα της “κλιματικής αλλαγής” – αργά ή γρήγορα θα είναι καταστροφική.

      Reply
      1. Oannes September 30, 2023 at 1:06 pm

        Έχουν καταφύγει εδώ και δεκαετίες σε πιο περίπλοκες μεθόδους. Και όχι μόνο για πρόκληση βροχής [εν τη απουσία συννέφων] αλλά και για πιο “εξεζητημένες” μορφές επηρεασμού του καιρού, ίσως ακόμα και για τη δημιουργία άλλου είδους φαινομένων. Πρόκειται υποτίθεται για τεχνολογία βασισμένη σε ανακαλύψεις του Tesla, ο οποίος από τις αρχές του 20ου αι. δήλωνε ότι μπορούσε να προκαλέσει …σεισμούς ας πούμε. Δεν θα εκπλησσόμουν ακόμα και αν μάθαινα ότι χρήση τεχνολογίας γίνεται προς μεγιστοποίηση των περί την κλιματική αλλαγή εντυπώσεων.

        Reply
        1. stcigar September 30, 2023 at 1:13 pm

          Δεν αποκλείεται τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι από την ίδια τη φύση του πράγματος τέτοιες επεμβάσεις δεν μπορεί να είναι αυστηρά στοχευμένες και ακριβείς. Και τι έγινε θα μου πεις. Λες και σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά θα την πληρώσουν αυτοί!

          Reply

    Leave a Reply