ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κάτω : Η αθλιότητα της χύδην δημοσιογραφίας σε όλο της το μεγαλείο, και ο λόγος για τον οποίο θα ‘πρεπε κάποιος να μηνύσει τη διαδικτυακή χαβούζα in.gr.
Το οποίο αναπαράγει εδώ χωρίς σχολιασμό, δηλ. επικροτώντας, δημοσιεύματα από αντίστοιχά του ξένα ΜΜΕ, παρουσιάζοντα την Ελλάδα σαν ένα είδος φλεγόμενης κόλασης, με φονικούς καύσωνες και πολλούς νεκρούς (!) στην οποία ο επιθυμών να κάνει διακοπές εισέρχεται με προσωπική του ευθύνη.
Με άλλα λόγια, το in.gr συμμετέχει σε οργανωμένη
εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον της χώρας, στοχεύουσα στην καταστροφή αυτού που κατά εγκληματικό τρόπο έχει αποτελέσει την τελευταία πηγή εισοδήματός της : του τουρισμού – “βαρειάς βιομηχανίας μας”.
Κείμενο – τρικυμία εν κρανίω, όπως συνήθως τα του είδους του, γεμάτο γελοιογραφικές υπερβολές και αντιφάσεις, …must read παρόλα αυτά, ιδίως για όσους εξακολουθούν για κάποιο λόγο να εμπιστεύονται το αφήγημα του climate change.
Κείμενο επίσης που παρέχει μια εξήγηση του γιατί μετεωρολόγοι και ΜΜΕ επαναλαμβάνουν ακατάπαυστα τερατολογίες, οι οποίες ποτέ δεν εκπληρώνοται : άπαξ και διατυπωθούν, μένουν καταγεγραμμένες, για να αξιοποιηθούν σαν
“ιστορία” στην εκ των υστέρων μιντιακή αφήγηση.

Στις μεγάλες επιπτώσεις του καύσωνα που έπληξε τις προηγούμενες μέρες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιλαμβανομένων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, αναφέρονται δημοσιεύματα του ξένου τύπου, όπως το Euronews και η ιστοσελίδα Birmingham Mail, προειδοποιώντας τους τουρίστες για τις συνθήκες που θ’ αντιμετωπίσουν, ταξιδεύοντας στην περιοχή (φωτογραφία, επάνω, από Eurokinissi).
«Τα κύματα καύσωνα σε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα έχουν αφήσει πίσω τους πολλούς νεκρούς, με την Τουρκία να δίνει μάχη με τις πυρκαγιές, καθώς οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει το δημοσίευμα του Euronews, υποδεικνύοντας ότι σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες ρεκόρ, καθώς θερμός αέρας πνέει από τη Βόρεια Αφρική.
«Οι βρετανοί τουρίστες προειδοποιούνται καθώς θανατηφόρος καύσωνας σαρώνει την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο»
Γίνεται ακόμη αναφορά στην έκδοση προειδοποιήσεων από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες «καθώς η ζέστη είχε θανατηφόρες συνέπειες για ορισμένους, με σχολεία και τουριστικά αξιοθέατα να παραμένουν κλειστά και μετεωρολόγους να επισημαίνουν ότι θα μπορούσε να προϊδεάζει για τις ακραίες καιρικές συνθήκες, που θα σημειωθούν αυτό το καλοκαίρι».
Στο δημοσίευμα του Birmingham Mail αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι βρετανοί τουρίστες προειδοποιούνται καθώς ένας θανατηφόρος καύσωνας σαρώνει την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο, επίσης, με αριθμό θανάτων και θερμοκρασίες ρεκόρ να προκαλούν πολλαπλές τραγωδίες».
Στο δημοσίευμα του Euronews γίνεται αναφορά στον καύσωνα που έχει πλήξει την Κύπρο και στα δύο περιστατικά θανάτου ηλικιωμένων από θερμοπληξία.
«Τουλάχιστον άλλοι τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και τα νοσοκομεία έχουν αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις θερμικής εξάντλησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ», αναφέρεται στο Euronews.
Σημειώνεται ακόμη ότι «η Kύπρος εξέδωσε τον πρώτο κόκκινο συναγερμό της σεζόν την Παρασκευή, καθώς ορισμένες περιοχές έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου, 10 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο γι’ αυτήν την εποχή του χρόνου, καταγράφοντας ρεκόρ για την πιο καυτή ημέρα του Ιουνίου.
Επισημαίνεται επίσης ότι η βαριά και μέτρια υπαίθρια εργασία σταμάτησε από την επιθεώρηση του Τμήματος Εργασίας λόγω της ζέστης, ενώ τα μαθήματα διακόπηκαν για τα μικρά παιδιά, μετά από κριτική για την έλλειψη συστημάτων κλιματισμού στα σχολεία….
…Εκτενής αναφορά γίνεται και στις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η αρχαία Ακρόπολη παρέμεινε κλειστή για τους τουρίστες, τα σχολεία κλειστά και τους γιατρούς να «επαγρυπνούν» σ’ όλη την Αθήνα.
Τουλάχιστον πέντε τουρίστες, συμπεριλαμβανομένου του βρετανού τηλεοπτικού γιατρού Μάικλ Μόσλεϊ, έχουν πεθάνει στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνεται, υποδεικνύοντας ότι «οι μετεωρολόγοι έχουν αναφέρει πως η ένταση της ζέστης θα «μείνει στην ιστορία» και θα μπορούσε να είναι σημάδι των γεγονότων που θ’ ακολουθήσουν αυτό το καλοκαίρι στη χώρα».
«Ενας αγνοούμενος αμερικανός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στην παραλία ενός μικρού νησιού δυτικά της Κέρκυρας την Κυριακή, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης».
«Τα οστά ενός ολλανδού τουρίστα βρέθηκαν στο ανατολικό ελληνικό νησί της Σάμου το Σάββατο. Αυτές είναι μόνο οι τελευταίες σε μια σειρά περιπτώσεων όπου οι επισκέπτες εξαφανίστηκαν ή αρρώστησαν αφού ξεκίνησαν για πεζοπορίες υπό συνθήκες υπερβολικής ζέστης», τονίζεται.
Σημειώνεται ότι οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάνω από τους 40 βαθμούς σε περιοχές της χώρας την περασμένη εβδομάδα, με την Κρήτη να φτάνει τους 44,5 βαθμούς Κελσίου και στην Πελοπόννησο τους 43,9 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα έφτασε τους 42 βαθμούς Κελσίου και εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για την υγεία.
Οι καύσωνες σημειώνονται νωρίτερα στη χώρα, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, επισημαίνεται στη συνέχεια, παραθέτοντας αναφορές του μετεωρολόγου Πάνου Γιαννόπουλου, ο οποίος δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ ότι τον 20ό αιώνα «δεν είχαμε ποτέ καύσωνα πριν τις 19 Ιουνίου. Είχαμε πολλούς στον 21ο αιώνα, αλλά κανένα πριν τις 15 Ιουνίου».

Το πλήρες κείμενο (για γερά νεύρα) εδώ.

5
(Visited 63 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Timothy Price June 19, 2024 at 4:41 pm

    It is summer, after all. I read a snippet that some officials want FEMA to classify “extreme heat” as an emergency. The problem is defining “extreme heat.” 44.5º C in Wisconsin would be extreme, whereas it’s common in Southern NM, Arizona, Nevada, and parts of California. People need to take precautions and use common sense when doing things outside in the summer heat.

    Reply
    1. Oannes June 19, 2024 at 6:47 pm

      Everything is “urgent” and “unprecedented” these days…
      News like these do nothing but serving the “global boiling” narrative. Problem is, they hold most of the people under their spell.

      Reply
  2. stcigar June 19, 2024 at 9:32 pm

    Αν θες εντωμεταξύ βάλε κι ένα τραγουδάκι για το επικείμενο θερινό ηλιοστάσιο:
    https://www.youtube.com/watch?v=1Kt7-txWiqk

    Reply
    1. Oannes June 19, 2024 at 10:57 pm

      Μα το Θεό σου λέω, κάτι άλλο ετοίμαζα του ξινομούρη, αλλά εννοείται θα βάλω αυτό! 🤪 😊

      Reply

Leave a Reply