ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ;

Αναπαράγω χωρίς παρέμβαση ρεπορτάζ από το pronews.

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη φημολογία περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και στην Ελλάδα, όπως δηλαδή πλέον γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. 
Η… έμπνευση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέτυχε παταγωδώς, αφού το μόνο που κατάφερε ήταν να διαχωρίσει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη, αλλά και να δώσει μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας στους εμβολιασμένους η οποία οδήγησε σε μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. 
Η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε για να τα «σαρώσει» όλα καθώς πλέον αποδεικνύεται ότι το εμβόλιο δεν αποτρέπει (ή αποτρέπει λίγο) τη μόλυνση και τη μετάδοση, κάτι που επί της ουσίας επιβεβαιώνει ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι άχρηστα. 
Μέχρι και το Ισραήλ, η χώρα που εφάρμοσε πρώτο το «πράσινο πιστοποιητικό» το καταργεί. Το ισραηλινό μοντέλο, περιλαμβάνει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στις βασικές εκδηλώσεις π.χ. στην εστίαση ή στα γυμναστήρια αλλά θα διατηρηθεί στις μεγάλες εκδηλώσεις όπως γάμοι. Αυτό φέρεται να είναι και το μοντέλο που εξετάζεται και στην Ελλάδα. 
Δηλαδή να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους στην εστίαση, στα γυμναστήρια κτλ. αλλά να μην μπορούν να πάνε σε μεγάλες εκδηλώσεις -όπως πχ. γήπεδα. 
Ο κυριότερος βέβαια λόγος είναι… ο τουρισμός! Ποιος ανεμβολίαστος τουρίστας (ή εμβολιασμένος με δύο δόσεις) θα έρθει στην Ελλάδα; Από τη στιγμή που τους δέχεται η χώρα μας με τεστ, τότε θα πρέπει να μπορούν και αυτοί να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Να μπορούν να πάνε σε μια ταβέρνα, σε έναν χώρο διασκέδασης. 
Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα ανοίγει την 1η Μαρτίου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τέλη Φεβρουαρίου θα υπάρξει η ολική άρση των μέτρων για τους εμβολιασμένους, αλλά πιθανόν και μια πρώτη χαλάρωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους. 
Οι πηγές μας από το υπουργείο Τουρισμού αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί από το Μαξίμου να εξεταστεί ένα μοντέλο το οποίο δεν θα καταργεί πλήρως τα πιστοποιητικά, αλλά από την άλλη θα βγάζει από το lockdown τους ανεμβολίαστους. 
Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ένα μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα για να πάνε στην εργασία τους, ενώ θα χρειάζεται και rapid test για να μπορέσει κάποιος να μπει σε κάποιον χώρο. Παρόλα αυτά πλέον θα επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους σε όλους τους χώρους εστίασης-διασκέδασης. 
Να σημειώσουμε ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση θα παίξουν οι διπλοεμβολιασμένοι, καθώς και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα πολλοί έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις και πλέον θεωρούνται ανεμβολίαστοι στη χώρα μας, κάτι που δεν ισχύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. 


Εντωμεταξύ, στην Αμερική
οι μάσκες καταργούνται σε όλες τις πολιτείες, με την εξαίρεση κάποιων [“blue states”, εννοείται] όπου διατηρούνται …αποκλειστικά στα σχολεία.
Αυτό ενώ πυκνώνουν, επιδεικτικά αγνοούμενες, οι μελέτες που δείχνουν αυτό για το οποίο η στοιχειώδης λογική θα αρκούσε για να κάνει αντιληπτό : πόσο επιβλαβείς είναι, ή μάλλον
καταστρεπτικές για τα παιδιά.

https://twitter.com/MartinBlachier/status/1490982911176183811?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1490982911176183811%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fygeia%2F1056783_83-ton-paidion-ehei-somatika-provlimata-apo-tin-maska-leei-epidimiologos-kai-zitaei

3
(Visited 287 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave a Reply