ΙΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Θα μπορούσε κάποιος να ξεμπερδέψει με το θέμα μιλώντας για μαχαίρια και καρπούζια, στοιχεία δηλ. τα οποία διαχειρίζονται οι masters της αφήγησης, εκ των πραγμάτων μη εξακριβώσιμα. Τίποτα ευκολότερο απ’ το μαγείρεμά τους, με κλασικό παράδειγμα την πρόσφατη υπόθεση του Βενιζέλειου : κάποιοι για νέα διάστημα δημοσιεύαμε τα στοιχεία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ασθενών [νεκρών, διασωληνωμένων] του νοσοκομείου. Από αυτά προέκυπτε, με οδυνηρή για τους απατεώνες “ειδικούς” και κυβερνητικά στελέχη ακρίβεια, η αληθινή αναλογία : 50-50 στην “καλύτερη” περίπτωση.
Ε λοιπόν …προτού συμπληρωθεί εβδομάδα, η σελίδα είχε κατεβεί από το site.
Θα μπορούσαμε να μείνουμε εκεί, μην ασχολούμενοι με το ΕΣΥ που δεν αντέχει, τις καθημερινές τραγωδίες και τις εκατόμβες θυμάτων του κορωνοϊού [“ήμουνα νιος και γέρασα” κι ακόμα τα ίδια ακούω, κάθε χρόνο, για εντατικές και ράντζα στους διαδρόμους. Το πώς αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να περάσουν το φαινόμενο σαν καινοφανές, είναι το Νούμερο Ένα μυστήριο της υπόθεσης].
Πάντα όμως πίστευα ότι αξία έχει να ακυρώνεις όχι τον αντίπαλο ως αφερέγγυο, αλλά τα επιχειρήματά του. Να η απορία μου λοιπόν στην παρούσα φάση :
Θυμόμαστε το μοίρασμα της χώρας σε ζώνες, ανάλογα με την επιδημιολογική έξαρση. “Άσπρες, κόκκινες, κίτρινες, μπλε” περιοχές, με τα εκάστοτε μέτρα να προσαρμόζονται σε επιμέρους ανάγκες. Το Βόρειο τμήμα της μικροσκοπικής Ελλάδας ήταν για μεγάλο διάστημα στο κόκκινο, με την κοκκινίλα …σιγά-σιγά να κατεβαίνει προς τα μέρη μας.
Φαίνεται ότι μιλάμε για επιδημιολογικό κύμα με επιλεκτικές προτιμήσεις ως προς την ταχύτητα διάδοσης : step-by-step στο εσωτερικό, …ακαριαία εμφάνιση σε όλες ταυτόχρονα τις χώρες της Ευρώπης. Αυτή η ταυτόχρονη έξαρση με “όλα τα κράτη, το ένα μετά το άλλο” να παίρνουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του φονικού κύματος [4ου; ή 5ου; έχω χάσει το λογαριασμό], προγραμματίζοντας λοκντάουν και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, εν όψει Χριστουγέννων, δεν ξέρω πόσους πείθει. Εμένα πάντως όχι.
Σημειωτέον ότι δεν μιλάμε για κάποιον βαρύ χειμώνα που ενέσκηψε. Η θερμοκρασία μόλις προ ημερών άρχισε να πέφτει.

3
(Visited 116 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. dnk November 25, 2021 at 3:20 pm

    Πάλι καλά που είναι χειμώνας και δεν κινδυνεύουμε από τίποτα ηλιακά εγκαύματα,γιατί αυτοί οι “ειδικοί” δεν εμπιστεύονται την κρίση μας ούτε για να απλώσουμε καμια πομάδα(αυτοβούλως)😺https://m.youtube.com/watch?v=2B2q_rTeqD0

    Reply
  2. stcigar November 26, 2021 at 11:11 am

    Για να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, το ενδιαφέρον για την πολιτική διάσταση του ζητήματος το έχω απολέσει προ πολλού. Ο κύριος λόγος δεν είναι ότι αυτή μου ήταν ολοφάνερη εξαρχής, αλλά ότι στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει κανέναν. Και δεν εννοώ εδώ μόνο τους αηδιαστικούς αριστεροφιλελέδες. Γιατί σιγά μην πήρε τώρα ο πόνος τους παλαιοημερολογίτες και τους φασίστες για την ελευθερία του λόγου και τα πολιτικά δικαιώματα. Το μόνο που τους ενοχλεί πραγματικά είναι ότι καταπιέζεται ο δικός τους τρόπος ζωής, κάτι που στην πρώτη ευκαιρία είναι διατεθειμένοι νανταποδώσουν στο δεκαπλάσιο. Επιπλέον – και το κυριότερο – αν κάποια βιολογικά όπλα χρησιμοποιούνται ως πολιτικά όπλα, δεν σημαίνει ότι παύουν αυτομάτως να λειτουργούν και ως ανεξέλεγκτα βιολογικά όπλα..

    Reply
    1. Oannes November 26, 2021 at 2:40 pm

      Ο λόγος υποθέτω που λειτουργούν ως πολιτικά είναι το ότι λειτουργούν κατ’ αρχήν ως βιολογικά, τουλάχιστον …allegedly. Εννοείται ότι μόνο επικίνδυνοι άνθρωποι θα απέκλειαν την αληθινή “εκατόμβη θυμάτων”.
      Δεν μου φαίνεται ακριβώς αμελητέος λόγος ενοχλήσεως η καταπίεση του τρόπου ζωής των ανθρώπων – τώρα το πόσοι από αυτούς θα ήταν διατεθειμένοι να κάνουν το ίδιο στους “εχθρούς τους” δεν το ξέρω. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει σε όχι αμελητέο ποσοστό το είδος ανθρώπου που ζει τη ζωή του με βάση το “mind your own business”. Σε αυτό εν πάση περιπτώσει ανήκω.

      Reply
      1. stcigar November 26, 2021 at 3:32 pm

        Ακριβώς το “mind your own business” είναι που τους ενοχλεί περισσότερο.. Η δική τους φιλοσοφία είναι το “mind our own business”!!

        Reply
  3. dnk November 26, 2021 at 12:00 pm

    Δύσκολα ελεγχόμενο “βιολογικό όπλο” είναι και το ανοσοποιητικό,ως “εκπαιδευόμενος(από το DNA)υπερασπιστής” του οργανισμού.Η πλήρης “επιστασία” επί του DNA,την οποία “ευαγγελίζονται”,απαιτεί “υπερκόσμιες” ικανότητες.Κάτι σαν να είναι κάποιος ταυτόχρονα “απόλυτα πλούσιος” και “απόλυτα πτωχός τω πνεύματι” και να δύναται να συντηρήσει αυτή την “κατάσταση” στον “αιώνα τον άπαντα”😺…

    Reply
    1. Oannes November 26, 2021 at 2:29 pm

      Αυτή, απ’όσο μπορώ να καταλάβω με τις [μη] γνώσεις μου επί του θέματος, είναι η “απόλυτη” παρομοίωση.
      Έχω απλώς [ξανά] την εντύπωση ότι η πρόοδος που μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω “σωστής διατροφής” κλπ. δεν αποτελεί ακριβώς επιστασία.

      Reply
      1. dnk November 26, 2021 at 6:58 pm

        Αν δεν κάνω λάθος,η επιλογή της “σωστής διατροφής”, της “σωστής μουσικής”, της ” σωστής αγροκαλλιέργειας” ή της “ορθοδοξίας” κλπ,είναι,σε “τελική ανάλυση”,αποτέλεσμα κριτικής αποτίμησης,κατόπιν “πειραματισμών”. Από πού να το ” πιάσει”και πού να το “αφήσει” κανείς(σαν το DNA,ένα “πράμα”).Κρίσιμης σημασίας,τουλάχιστον,είναι να αποφεύγει κανείς τα απερίγραπτα “μασκαριλίκια” των Ναζί,γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο😈-που τον επικαλούνταν “τρείς την ώρα”-έχει,γι’ αυτούς,την ίδια γνώμη που είχε ο Μάρξ για τους “μαρξιστές”😺…

        Reply
    2. stcigar November 26, 2021 at 4:37 pm

      Πράγματα που η φύση χρειάστηκε δισεκατομμύρια χρόνια για να φέρει σε κάποια ισορροπία, μερικοί ανόητοι νομίζουν ότι θα “βελτιώσουν” εν μια νυκτί με πατέντες του ποδαριού. Πόσο μάλλον που το DNA αποτελεί έναν τρομακτικά εξελιγμένο και περίπλοκο ψηφιακό κώδικα – ναι, η ψηφιακή τεχνολογία είναι ιδέα της φύσης! – την ώρα που οι δικοί μας δεν είναι σε θέση ακόμη να φτιάξουν ένα δυαδικό κομπιουτεράκι που να μην κολλάει ακριβώς εκεί που το χρειάζεσαι..

      Reply
      1. Oannes November 26, 2021 at 5:44 pm

        Σε “μετριοπαθέστερη” κλίμακα, έχεις την φοβερή και τρομερή αλλοπαθητική ιατρική με διάρκεια 1 αιώνα ζωής or something να αντιμετωπίζει με αγέρωχη περιφρόνηση ιατρικές πρακτικές χιλιετηρίδων.

        Reply

Leave a Reply