ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΗ…

Τί είπε ο κύριος Σύψας, παραμονή ανοίγματος σχολείων, με τα παιδιά να προετοιμάζονται για τη σουρεαλιστική ταλαιπωρία της μάσκας, με αντικειμενικό σκοπό, ούτε λίγο ούτε πολύ, να μάθουν να ζουν μ’ αυτήν;
Μας είπε ότι οι μετανάστες δεν κινδυνεύουν από τον ιό, καθότι είναι ως επί το πλείστον παιδιά και νέοι…
Για να το πεις βεβαίως αυτό, δεν χρειάζεται ειδικότητα. Είναι θέμα στοιχειώδους λογικής. Εκείνο το οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε ειδικότητα για να εξηγηθεί, είναι το γιατί πρέπει να φορούν τα παιδιά μάσκα στο σχολείο. Γιατί αντίκειται στην στοιχειώδη λογική το ότι μια πληθυσμιακή ομάδα που δεν κινδυνεύει από ένα ιό, πρέπει να κυκλοφορεί έξη ώρες με μάσκες, με το επιχείρημα ότι …πηγαίνοντας σπίτι, μπορεί να κολλήσουν τον παππού και τη γιαγιά.
Πρώτον, που ξανακούστηκε ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας παππούς και μια γιαγιά;
Δεύτερον, θεωρείται δεδομένο ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν κουβαλάς τον ιό, ακόμα και με μάσκα, ακόμα κι αν είσαι “τεσταρισμένος” χτες. Οι ηλικιωμένοι ως εκ τούτου, έτσι κι αλλιώς δεν πλησιάζουν τα αγαπημένα τους [παιδιά και] εγγόνια παρά με τους κανόνες του social distancing.
Τρίτο – συμπλήρωμα του δεύτερου: όπως μας λεν οι ειδικοί, η νέα “έξαρση” αφορά κυρίως νέους ανθρώπους. Εξ ου οι θάνατοι “από κορωνοϊό” περιορίζονται αποκλειστικά σε 89χρονους και 92χρονους, με πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα [για 2-3 τέτοιες περιπτώσεις την μέρα, η χώρα κρατιέται σε κόκκινο συναγερμό από κυβέρνηση και media]. Αυτό σημαίνει, λένε ξανά οι ειδικοί, ότι οι ηλικιωμένοι έμαθαν να προσέχουν περισσότερο. Με ποιο τρόπο προσέχουν; με ποιον άλλο απ’ το να αποφεύγουν τα “πολλά πολλά” με νεώτερους, μεταξύ άλλων τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και …τα τελευταία δεν χρειάζονταν ασφαλώς να παν σχολείο για να εκκοινωνισθούν / αποτελέσουν κίνδυνο για τον παππού και τη γιαγιά…
Η “αποστασιοποίηση” που οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι [οφείλουν να] επιλέξουν, ακούγεται σκληρή σε κάποιους…
Απορείς πόσο σκληρούς μπορεί να κάνει αυτούς τους κάποιους η …βλακεία τους, όταν διαλέγουν, σαν εναλλακτική, το “κλείσιμο” της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο σύνολο της.
Γιατί αυτό είναι που συμβαίνει σήμερα. Και όταν θα γίνει αντιληπτό από τον τελευταίο “πολίτη” αυτού του κόσμου, οι κατά τόπους Σύψες/Μητσοτάκηδες, θα ψάχνουν πλανήτη να κρυφτούνε.

2
(Visited 116 times, 1 visits today)

Leave a Reply