Η ΤΑΝ Ή ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΝ!

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο» όταν στη σκηνή ανέβηκαν 25 Νιγηριανοί που αποτελούσαν το συγκρότημα HPGC.
Αφού το 25μελες συγκρότημα ερμήνευσε θρησκευτικά τραγούδια από τη Νιγηρία ο ηθοποιός πήρε το λόγο για να σχολίασει την παρουσία τους εκθειάζοντας το γεγονός ότι ζουν, μεγαλώνουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
«Χαίρομαι που βλέπω σε αυτή τη σκηνή 25 Έλληνες που έχουν καταγωγή από μια όμορφη χώρα της Αφρικής, τη Νιγηρία. Χαίρομαι που αισθάνεστε Έλληνες και είστε Έλληνες που ζουν και ελπίζουν σε αυτή τη χώρα» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης «καρφώνοντας» παράλληλα όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.
«Είναι πολύ ωραία και σπουδαία αύτά με που έκαναν και έχουν χτίσει οι Αρχαίοι Έλληνες με τις περικεφαλαίες. Δεν είναι περισσότερο Έλληνας αυτός που φοράει περικεφαλαία που γράφει Μολών Λαβέ από έναν άνθρωπο που έχει έρθει στην Ελλάδα από άλλη χώρα. Το παρόν της χώρας μας περιλαμβάνει αυτούς τους Έλληνες και αν δεν το αντιληφθούμε, φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε μέλλον ως χώρα» κατέληξε ο ηθοποιός. πηγή: https://hellas-now.com/kapoytzidis-oi-spartiates-to-molon-lave-parelthon-to/

Αποστολή των celebrities είναι να αποτελούν ζωντανούς οδηγούς συμπεριφοράς, ενσαρκώσεις “κοινωνικών τάσεων” σε ένα κόσμο υπό συνεχή αναδιαμόρφωση. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε εξ αρχής ένα ρόλο να παίξει: όντας προσηνής και συμπαθητικός εκ φύσεως, έγινε γρήγορα το πρότυπο “του gay για όλη την οικογένεια”. Εκείνου δηλαδή που η Ελληνίδα νοικοκυρά δεν θα είχε πρόβλημα να έχει γυιό της”. Άνοιγε έτσι το δρόμο για το next level, αποτελώντας το πρότυπο του gay ως πρότυπο, ακόμα και για μη gay άνδρες που θεωρούν μια κάποια σύγχυση περί την ταυτότητά τους, χαριτωμένη. Βεβαίως, το σχέδιο στο οποίο είναι ενταγμένος ο άνθρωπός μας είναι ευρύτερο από την [θεμιτή] εξοικείωση της κοινωνίας με τους gay, για την ακρίβεια εκτείνεται στην εξοικείωσή της με τα πάντα ως φυσιολογικά. Η κάθε φάση του σχεδίου περιλαμβάνει “υποστηρικτικούς” κοινωνικούς ρόλους για “εμβληματικές” προσωπικότητες όπως αυτός. Εξ ου οι παραπάνω φράσεις του, για τους “Έλληνες με τις περικεφαλαίες”, σε αντιδιαστολή με τους …Έλληνες από τη Νιγηρία. Οι οποίοι, για κάποιο λόγο που μόνο ο Καπουτζίδης ξέρει, είναι …a priori Έλληνες, όχι λιγότερο από εκείνους με τις περικεφαλαίες. Και αυτό, παρόλο που δεν θα μάθουν καν την ιστορία αυτής της χώρας, αφού οι ίδιοι οι κάτοικοί της αποτρέπονται απ’ το να το κάνουν.
Δηλώσεις όπως αυτές απευθύνονται σε δυο ειδών αποδέκτες. Από τη μια η Ελληνίδα νοικοκυρά [όρος διόλου σεξιστικός, στον οποίο μπορεί να αυτοσυμπεριληφθεί όποια ή όποιος θέλει]: συνεχίζοντας την εκπαίδευση με τον guru-celebrity θα βλέπει με αυξανόμενη συμπάθεια τον Νιγηριανό “Έλληνα χωρίς περικεφαλαία”. Από την άλλη ο άνθρωπος που ζει στο παρελθόν, και που θα εκδηλωθεί με την αναμενόμενη αγανάκτηση, ρίχνοντας νερό στο μύλο του Καπουτζίδη και της πολυφυλετικής παρέας του.

1
(Visited 176 times, 1 visits today)

Leave a Reply