Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια κατά της νόσου Covid χωρίς να είναι ειδικοί.
Παραπληροφορούν το κοινό μέσω του διαδικτύου τρομοκρατώντας τους χρήστες ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.
Το YouTube έθεσε εκτός πλατφόρμας διάσημους ακτιβιστές κατά των εμβολίων, ανάμεσά τους δύο Αμερικανούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των υγιειονομικών αρχών τα τελευταία χρόνια.
Είναι Δημοκρατικός, ανιψιός του Τζον Φ. Κένεντι και γιος του τέως γερουσιαστή, Ρόμπερτ Κένεντι, αλλά και το «κόκκινο πανί» στο YouTube.
Στις 11 Φεβρουαρίου, το Instagram μπλόκαρε τα άρθρα του καθώς ο δικηγόρος και περιβαλλοντολόγος, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, κρίθηκε «επικίνδυνος για την δημόσια υγεία».
Είναι γνωστός αντιεμβολιαστής εδώ και χρόνια και πρόεδρος της οργάνωσης «Άμυνας της παιδικής Υγείας», η οποία τάσσεται κατά του εμβολιασμού των παιδιών. Είτε πρόκειται για εμβόλια κατά του κορωνοϊού είτε για εμβόλια κατά παιδικών ασθενεών.
Τον τελευταίο χρόνο και με την αφορμή της νόσου του κορωνοϊού, ο ακτιβισμός του Κένεντι στα social media έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τον ίδιο να συνδέει π.χ. τον θάνατο του λαμπρού παίκτη του μπέιζμπολ, Χανκ Άαρον, με το εμβόλιο κατά της νόσου Covid.
Ο 67χρονος επέμεινε ότι δεν είναι κατά των εμβολίων, λέγοντας ότι τάσσεται υπέρ των «ασφαλών» εμβολίων.
Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ είναι ένας από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές της θεωρίας ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό.
Ο 67χρονος Τζόζεφ Μέρκολα από το Σικάγο εμπορεύεται συμπληρώματα διατροφής και προωθεί εναλλακτικές θεραπείες στον ιστότοπό του, ανάμεσά τους την ομοιοπαθητική.
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων τον έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως να σταματήσει να προωθεί συμπληρώματα που ισχυρίζεται ότι θεραπεύουν τον κορωνοϊό.
Στην ιστοσελίδα του φιλοξενεί άρθρα που υποστηρίζουν, για παράδειγμα, το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό και πολλές αναπνευστικές παθήσεις, ενώ άλλοι τίτλοι άρθρων αναφέρουν για παράδειγμα: «Μπορούν τα εμβόλια του κορωνοϊού να περιορίσουν το προσδόκιμο της ζωής;.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Chicago Tribune», ο δρ. Τζόζεφ Μέρκολα αποφοίτησε από το Κολέγιο Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Σικάγο το 1982 και επί σειρά ετών διατηρούσε Κέντρο Φυσικής Υγείας στην πόλη, πριν αποφασίσει να μετακομίσει στην ηλιόλουστη Φλόριντα.
Με τις αμφιλεγόμενες θεραπείες που υποσχόταν κατά καιρούς, ο Μέρκολα έφτασε να διωχθεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και να αποζημιώσει τους χρήστες ενός από τα πιο αμφιλεγόμενα προϊόντα του, επιστρέφοντας ποσό που ανερχόταν σε 5,3 εκατ. δολάρια.
Το 2011 συμβούλευε μέσω της ιστοσελίδας του τις γυναίκες να μην κάνουν μαστογραφίες, αλλά να προτιμήσουν την εξέταση με θερμογραφική κάμερα που προσέφερε στο κέντρο του, και η οποία υποσχόταν να διαγνώσει, εκτός από τον καρκίνο, τον λύκο, την αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις.
Το 2016, ο Μέρκολα πουλούσε κρεβάτια σολάριουμ (σε τιμή μεταξύ 1200-4000 δολαρίων), τα οποία, όπως διαφήμιζε, μπορούσαν να «αναστρέψουν τις ρυτίδες» και να «εξαφανίσουν τον κίνδυνο καρκίνου».
H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κινήθηκε δικαστικά σε βάρος του. Η υπόθεση έκλεισε με συμβιβασμό στο πλαίσιο του οποίου κλήθηκε να αποζημιώσει όσους είχαν αγοράσει τα συγκεκριμένα κρεβάτια ως και το ποσό των 5,3 εκατ. δολαρίων.


Δεν περιμένει φυσικά κάποιος από τους δημοσιογράφους του
Πρώτου Θέματος να γνωρίζουν τη δράση ανθρώπων όπως ο Robert Kennedy Jr. [φωτό] ή ο Joseph Mercola, ώστε να μπορούν και να τους αξιολογήσουν. Δεν παύει όμως να είναι ενδιαφέρων ο τρόπος με τον οποίο τα “μέσα” αντιδρούν σε ιδιαίτερα ζοφερές, όπως αυτή, ειδήσεις : ύφος αγοραίο στα όρια του χαβαλεδιάρικου [“πόρτα από το youtube”] συν τα κλισέ περί παραπληροφόρησης. Ίχνος σχολίου περί λογοκρισίας, ή περί του τι σημαίνει να βαφτίζεις “επικίνδυνη για την δημόσια υγεία”, ή “τον πλανήτη” κάθε εναλλακτική άποψη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, για να αναφέρω το πιο κραυγαλέο παράδειγμα, ότι διώκτης των ανωτέρω είναι μια ιατρική κοινότητα, επιφανή μέλη της οποίας έβαζαν τις βαρυσήμαντες υπογραφές τους κάτω από [κατά παραγγελίαν] άρθρα περί “μη εξακριβωμένης σχέσης του τσιγάρου με το καρκίνο των πνευμόνων”.
Το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα είναι, το έχουμε πει ξανά, το περί εκείνων που “διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό
χωρίς να είναι ειδικοί”.
Μια φράση που έντεχνα αποσιωπεί 1. Ότι τις ίδιες ακριβώς “συνωμοσιολογικές” θεωρίες ασπάζεται σωρεία ειδικών και 2. Ότι εξ ίσου μη ειδικοί είναι οι περισσότεροι
γιατροί που ομιλούν περί κορωνοϊού και “θαυματουργών εμβολίων”, * οι δημοσιογράφοι οι οποίοι αναφέρονται με από καθέδρας ύφος σε θέματα που αγνοούν τελείως, και βέβαια τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία όχι μόνο μιλούν, αλλά λαμβάνουν και αποφάσεις. Σε τυχόν ερώτηση επ’ αυτού, όλοι οι ανωτέρω απαντούν με το αφοπλιστικό επιχείρημα : “εμείς δεν ξέρουμε, εμείς λέμε αυτά που λένε οι ειδικοί”, λες και …εμείς εδώ ας πούμε, αυτά που λέμε, τα βγάζουμε απ’ το κεφάλι μας.


* Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου γιατί μιλούν για θέματα εκτός πεδίου γνώσεών τους. Αυτό βεβαίως μόνο για διαφωνούντες με το επίσημο αφήγημα. Οι οποίοι περνούν αυτομάτως απ’ τη χορεία των “ειδικών” σ’ εκείνη των ψεκασμένων.

2
(Visited 61 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar October 4, 2021 at 11:21 am

    Το εν λόγω αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά ένα κατόνομα ψευτοεμβόλιο με μεγαλύτερες παρενέργειες από την ασθένεια που υποτίθεται ότι προλαμβάνει. Αν όμως αύριο υπάρξει τεχνική δυνατότητα να ενσωματωθεί σε αυτό – υποχρεωτικά εννοείται – μια ουσία or something που θα προλαμβάνει την “άρνηση” κάθε είδους, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα το κάνουν χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Και τώρα εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος του σε συμβολικό επίπεδο – και δεν υπάρχει άλλο προς το παρόν – μια δήλωση δηλαδή πολιτικής ορθότητας και προσωπικής υποταγής. Άσε κιόλας που η ανακάλυψη ενός εμβολίου για τον “αρνητισμό” είναι στην πραγματικότητα στόχος πολύ πιο εφικτός από την καταπολέμηση ενός αενάως μεταλλασσόμενου και κατά βάθος ωφέλιμου ιού.

    Reply
    1. Oannes October 4, 2021 at 2:43 pm

      Δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ 459%. Με την επισήμανση ότι ….πιθανώς το εμβόλιο για τον αρνητισμό έχει εφευρεθεί ήδη, απλώς δεν είναι εμβόλιο. Αλλιώς δεν εξηγείται η μασκοφορεμένη παράνοια που έβλεπα, ξανά, στους δρόμους μόλις τώρα.

      Reply
      1. stcigar October 4, 2021 at 3:16 pm

        Καλά το σίγουρο? Αμφιβάλλω κιόλας αν ένα πραγματικό εμβόλιο κατά της αμφισβήτησης θα είχε το θεαματικό αποτέλεσμα που πέτυχαν τώρα με αέρα κοπανιστό🌬️

        Reply
  2. stcigar October 4, 2021 at 11:50 am

    Η μόνη πιθανή συμβολή του “εμβολίου” στην καταπολέμηση του “κορωνοϊού” είναι αυτή του κοινωνικού placebo. Τουτέστιν: “Τόσο καιρό υποκρινόμαστε τον πιο απίθανο κίνδυνο για να σας επιβάλλουμε την πιο απροκάλυπτη καταπίεση. Τώρα που την πετύχαμε, ας υποκριθούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε!” – και ζήσαμε μεις καλά.. κι αυτοί καλύτερα.

    Reply
    1. Oannes October 4, 2021 at 2:44 pm

      Αυτό ακριβώς.

      Reply
  3. dnk October 4, 2021 at 1:08 pm

    Μήπως η αντικατάσταση του όρου “εξειδίκευση” με τον όρο “τυποποίηση” μας βοηθήσει στην εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων; Μια τυποποίηση αντίστοιχη αυτής των καρατεριστών του κινηματογράφου ή της κονσέρβας ντοματάκι😼…

    Reply
    1. Oannes October 4, 2021 at 3:15 pm

      Ορθότατη παρατήρηση κατά την άποψή μου. Κανένα από αυτά τα ερπετοειδή δεν είναι τίποτα παραπάνω από “καθ-ιερωμένο” στο ρόλο του δια της μεθόδου της επαναλήψεως. “Έκαστος στο είδος του…”

      Reply
  4. Timothy Price October 4, 2021 at 3:40 pm

    If you do tow the line, especially when you are famous and powerful with the the Democrat tyranny, there is hell to pay. They don’t like traitors.

    Reply

Leave a Reply