Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

Αρχικά δεν ξέρεις αν πρέπει να ανησυχήσεις, ή απλώς να γελάσεις. Μετά θυμάσαι ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο : ο φασισμός σε όλες τις μορφές του υπηρετήθηκε από γελοίες, κομπλεξικές προσωπικότητες. Το ότι κάποιος μπορούσε, κι έπρεπε κάπου κάπου να γελάει, δε μείωνε την αθλιότητα της επικινδυνότητάς τους.
Τα παραπάνω ισχύουν για τα “πρόσωπα” – πρωταγωνιστές της παρακάτω είδησης [την
…Europol]. Ισχύουν βεβαίως σ’ ένα βαθμό και για όσους αναλαμβάνουν ρόλο προπαγανδιστή τους [Το “ρεπορτάζ” είναι παρμένο απ’ το Newsit].
Το τι κρύβεται πίσω από φράσεις όπως “η απειλή των ακροδεξιών, διασυνοριακών διαδικτυακών κοινοτήτων που εξαπολύουν επιθέσεις αυξάνεται”, “ανησυχητική αύξηση των βίαιων και τρομοκρατικών ενεργειών της άκρας δεξιάς σε παγκόσμια κλίμακα” και “oι επιθέσεις αποδεικνύουν
[σ.σ. : !!!] τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η διαδικτυακή προπαγάνδα στη διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησης” …γίνεται εύκολα [και εφιαλτικά] αντιληπτό.
Απ’ όσους δεν γεννήθηκαν προχτές τουλάχιστον.

Europol: Εξαπλώνεται η ακροδεξιά βία σε όλο τον κόσμο – «Ξεσκέπασαν» πάνω από 800 περιστατικά μέσα από το διαδίκτυο
Δεν αντιμετωπίζει πλέον ως μεμονωμένα περιστατικά η Europol τις πράξεις βίας με πολλούς νεκρούς από ακροδεξιές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. 
Η Europol, προειδοποιεί με ανακοίνωσή της ότι η απειλή των ακροδεξιών, διασυνοριακών διαδικτυακών κοινοτήτων που εξαπολύουν επιθέσεις αυξάνεται.
Αφορμή, υπήρξε μια επιχείρηση της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν περισσότερα από 800 παραδείγματα βίαιου ή «τρομοκρατικού» περιεχομένου.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι δύο πρόσφατες επιθέσεις, μία στις ΗΠΑ και η δεύτερη στη Σλοβακία, με δράστες ενόπλους προερχόμενους από την ακροδεξιά, «δείχνουν εμφανώς μια ανησυχητική αύξηση των βίαιων και τρομοκρατικών ενεργειών της άκρας δεξιάς σε παγκόσμια κλίμακα».
Σημειώνει μάλιστα ότι: «Οι δράστες αυτών των επιθέσεων ανήκαν σε διασυνοριακές, διαδικτυακές κοινότητες και εμπνεύστηκαν από άλλους βίαιους και τρομοκράτες εξτρεμιστές».
Την περασμένη Πέμπτη σε μια συντονισμένη επιχείρηση, η Europol και οι δυνάμεις ασφαλείας 13 χωρών της ΕΕ και της Βρετανίας εντόπισαν 831 περιστατικά και δράσεις σε 34 πλατφόρμες με βίαιο και εξτρεμιστικό περιεχόμενο όπως απευθείας μεταδόσεις, μανιφέστα, ανάληψη ευθύνης και πανηγυρισμούς για επιθέσεις.
Έφερε μάλιστα ως τρανταχτά παραδείγματα δύο επιθέσεις που αποδίδονται σε ακροδεξιούς εξτρεμιστές και ενδέχεται να συνδέονται με διαδικτυακό περιεχόμενο.
Η πρώτη ήταν η σφαγή δέκα Αφροαμερικανών από τον υπέρμαχο της λευκής φυλής Πέιτον Γκέντρον στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Μάιο.
Η δεύτερη έγινε στην Μπρατισλάβα με δράστη έναν «ριζοσπαστικοποιημένο έφηβο», γιο ενός στελέχους ενός ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος σκότωσε δύο άνδρες έξω από ένα γκέι μπαρ, τον Οκτώβριο.
Οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η διαδικτυακή προπαγάνδα στη διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησης, ανέφερε η Europol.
Ένα άλλο πρόσφατο παράδειγμα της ανόδου της ακροδεξιάς βίας στην Ευρώπη είναι η σύλληψη των 25 συνωμοτών στη Γερμανία, στις αρχές του μήνα. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η ομάδα «Πολίτες του Ράιχ» σκόπευε να ανατρέψει βίαια το πολίτευμα και να εγκαταστήσει μια δική της κυβέρνηση. Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας εκτιμούν ότι είχαν εμπνευστεί από διαδικτυακές θεωρίες συνωμοσίας και κυρίως τη θεωρία QAnon.

ΥΓ. Η πατρότητα της φράσης του ανοίγματος, “The fascists of the future will call themselves anti-fascists” απ’τον Churchill αμφισβητείται απ’ τους …fact checkers. Αυτό δε θα μας εμποδίσει να την επικαλούμαστε. Ασχέτως του ποιος την είπε / διέδωσε εδώ και τόσα χρόνια, ισχύει 100%.

5
(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Reply