Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ (ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ)

Προσπαθώντας να ερμηνεύσω τη σκέψη του βαθυστόχαστου πολιτικού ανδρός, προκύπτουν τα ακόλουθα:
Ο κύριος Κασσελάκης είναι
φυτευτός απ’ τα “γνωστά κέντρα” ως μέλλων προωθυπουργός της χώρας – αυτό καθίσταται πλέον βέβαιο 200%.
Κάποιος από αυτά τα κέντρα τράβηξε το αυτί του κυρίου Πολάκη. Εκτός αν είχε επιλέξει
αποχή εκ της ψηφοφορίας για το gay marriage / adoption από τον φόβο των Ιουδαίων, βλ. σκληροπυρηνικών ψηφοφόρων του και μόνο.
Στη δεύτερη περίπτωση, η όποια τυχόν κόντρα πήγασε εξ αυτού με τον Μεγάλο Τιμονιέρη έχει
διευθετηθεί, ίσως μετά τη διαφαινόμενη διάλυση του “αριστερού” μορφώματος εις τα εξ ων συνετέθη.
Περίπτωση μη απάντησης Τσίπρα στην …πρόκληση Πολάκη, ευθείας και όχι παρεμπίπτουσας, θα επιβεβαιώσει ότι η διπλή κωλοτούμπα εκτελείται όπως-όπως και
κοινή συναινέσει.

Υπάρχει και η περίπτωση, όλο αυτό το συμπούρμπουλο να αποτελεί εξ αρχής σκηνοθεσία των δυο ισχυρών ανδρών, προς ενδυνάμωση της θέσης του εκλεκτού τους.
Τον οποίο “δεν κρατά κανένας”, πέρα απ’ τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εννοείται.

6
(Visited 74 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar February 26, 2024 at 10:18 am

    Προφανώς αυτοί που μας κουβάλησαν τον Κασσελάκη, στο μυαλό τους είχαν σχέδια να τον κάνουν πρωθυπουργό. Αλλά με ποιο κόμμα? Γιατί “αριστερή” κυβέρνηση δεν βλέπω να ξαναβγαίνει τις επόμενες δεκαετίες ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά.

    Reply
    1. Oannes February 26, 2024 at 11:23 am

      Εννοείται ότι δεν τους βγαίνουν όλα όσα σχεδιάζουν. Τα ίδια πράγματα άλλωστε προσπαθούν να κάνουν δεκαετίες, κάθε φορά με [όλο και λιγότερο θεαματική] αποτυχία. Η υπομονή είναι το βασικό ατού των “ερπετών”, τα οποία θέλουν να διατηρήσουν την θέση ισχύος πάση θυσία, έστω και καταστρέφοντάς μας. Επιθυμία λογική, όσο και η δική μας να σωθούμε καταστρέφοντας αυτούς.
      Αν πάντως το θέλουν οπωσδήποτε, δεν είναι δύσκολο να προκύψει μέσω “τεχνητής” κρίσης [αν έχει υπάρξει ποτέ μη τεχνητή], και της συνεπακόλουθης αναμπουμπούλας, μια ακόμα …συγκυβέρνηση. Της οποίας ποιος άλλος θα ηγηθεί από τον νέο και άφθαρτο, και με ευαισθησία στα αιτήματα των μειονοτήτων Κασσελάνθρωπο;

      Reply
      1. stcigar February 26, 2024 at 11:53 am

        Κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα. Δεδομένου όμως του μεγέθους των προβλημάτων, με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη μια τέτοια κυβέρνηση, καθώς και του αντιστρόφως ανάλογου μεγέθους των ικανοτήτων του εν λόγω μεσσία, το πέρασμά του από τη θέση του πρωθυπουργού θα πρέπει είναι ιδιαίτερα σύντομο. Αν και στις μέρες μας όλα μπορεί κανείς να τα φανταστεί.

        Reply
        1. Oannes February 26, 2024 at 12:51 pm

          Πράγματι, από τη στιγμή που Πρόεδρος, όχι του shit hole “Ellada”, αλλά των ΗΠΑ είναι κάποιος σαν τον Biden, με πιθανότητα αντικατάστασής του από την …Kamala Harris, δεν βλέπω γιατί να μη φανταστούμε πρωθυπουργό τον Κασσελάκη.
          Ως προς την πιθανή διάρκεια της θητείας …ο αναλόγων προδιαγραφών, IQ, USA origin κ.ά. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχασε την εξουσία ως ανίκανος να κυβερνήσει [άσχετα αν όντως ήταν], αλλά ως απρόθυμος να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα. Σαρκοζί, Μέρκελ etc είχαν γίνει έξαλλοι με το “δημοψήφισμα” που πρότεινε, και το οποίο εν τέλει έβαλε στον κώλο του.
          Δεν νομίζω να νοείται περίπτωση Κασσελάκη πρωθυπουργού, αποκλίνοντος από την κεντρική γραμμή κατά εκατομμυριοστό του χιλιοστομέτρου.

          Reply
          1. stcigar February 26, 2024 at 1:06 pm

            Βασικά το μόνο πραγματικό προσόν ενός μοντέρνου πρωθυπουργού είναι η καλή γνώση της αγγλικής, ώστε να κατανοεί τις άνωθεν εντολές χωρίς τη βοήθεια περιττών μεσαζόντων. Από την άλλη δεν είναι καθόλου απαραίτητο να μιλάει με άνεση αγγλικά. Ένα “γιες μάστερ” με τοπική προφορά φτάνει και περισσεύει.

            Reply
            1. Oannes February 26, 2024 at 5:17 pm

              Θα προτιμούσα την εκφορά της φράσης με τη σπηλαιώδη επισημότητα [και …ταπεινότητα] του Darth Vader.
              Ο Κούλης ειδικά, με το κατάλληλο εφέ θα μπορούσε να την προσεγγίσει.

              Reply
              1. stcigar February 26, 2024 at 6:00 pm

                👍😁🦿💀

                Reply

Leave a Reply