Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ MUSK…

Η αποκάλυψη από τον Elon Musk των ντοκουμέντων της [σοσιαλ-]μιντιακής συνωμοσίας με το δημοκρατικό κόμμα και το FBI για τη συγκάλυψη γεγονότων προς επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών του 2020, έχει γίνει δεκτή χωρίς την παραμικρή αντίδραση εκ μέρους των [ελληνικών] μέσων. * Σαν να μην έγινε ποτέ. Ακόμα και η ανταπόκριση στο δικό μας χτεσινό post επί του θέματος ήταν υποτονική σε σχέση μ’ αυτό που περίμενα [θα μπορούσε να φταίει γι’ αυτό η χαλάρωση του weekend;] πράγμα που με βάζει σε σκέψεις περί του νοήματος της όλης ιστορίας. Προς τι άραγε η προσπάθεια;
Γιατί το θέμα δεν αφορά …ένα μακρινό πλανήτη, μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό γαλαξία. Αφορά τη χώρα που αποτελεί πρότυπό μας – με παράγοντες της “κυβέρνησης Μητσοτάκη” να μιλούν ήδη για την πιθανότητα
ρωσικής παρέμβασης στις επερχόμενες εκλογές.
Εν πάση περιπτώσει, αν κάτι σε σώζει απ’ τη μελαγχολία των περιστάσεων, είναι το γέλιο, πικρό έστω, που αναβλύζει από το σημερινό “ρεπορτάζ” της
Lifo.

Τον περασμένο μήνα ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ είχε δηλώσει πως η ρητορική μίσους είχε μειωθεί δραματικά από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, στα τέλη Οκτωβρίου. 
Ωστόσο, το συμπέρασμα αυτό φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τα ευρήματα δύο οργανώσεων που καταδεικνύουν άνοδο του περιεχομένου μίσους στην πλατφόρμα. 
Στις εκθέσεις τους οι δύο αυτές οργανώσεις (The Center for Countering Digital Hate και Anti-Defamation League) διαπιστώνουν πως από τη στιγμή που ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ανέλαβε τα ηνία του Twitter, η ρητορική μίσους έχει αυξηθεί δραματικά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους, η καθημερινή χρήση της λέξης νέγ*** τον 1,5 μήνα διοίκησης Μασκ είναι τριπλάσια του μέσου όρου του 2022, ενώ η χρήση ύβρεων κατά γκέι και τρανς ατόμων έχουν αυξηθεί κατά 58% και 62%, αντιστοίχως. 
Στη δική της έκθεση η Αnti-Defamation League τα στοιχεία καταδεικνύουν «αύξηση στο αντισημιτικό περιεχόμενο της πλατφόρμας και μείωση στις μετριοπαθείς αντισημιτικές αναρτήσεις». 
Και οι δύο οργανώσεις εξέφρασαν την ανησυχία τους για αυτό που βλέπουν να συμβαίνει το Twitter, μία από τις πιο επιδραστικές πλατφόρμες διαδικτυακής επικοινωνίας στον κόσμο. Μάλιστα, προβλέπουν επιδείνωση της κατάστασης «δεδομένων των περικοπών στο προσωπικό περιεχομένου». 
Οι εκθέσεις αυτές έρχονται μόλις λίγες ώρς μετά την αναστολή εκ νέου του λογαριασμού του Κάνιε Γουέστ που εμφανίστηκε σε εκπομπή να επαινεί τον Χίτλερ και πόσταρε μια αλλοιωμένη εικόνα με το άστρο του Δαβίδ με σβάστικα στο εσωτερικό του. 
«Ο Μασκ έστειλε σήμα σε κάθε είδους ρατιστή, μισογύνη και ομοφοβικό πως το Twitter ήταν ανοιχτό για δουλειές, κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν αναλόγως» επισημαίνει ο Ιμράντ Αχμέντ, διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους. 
«Ένας ασφαλής χώρος για το μίσος είναι ένα εχθρικό περιβάλλον για τους περισσότερους αξιοπρεπείς χρήστες» πρόσθεσε ο ίδιος. 


Τώρα, όποιος δεν γνωρίζει τίποτα για τον ρόλο του
Anti-Defamation League, ένα αιώνα + τώρα, ποτέ δεν είναι αργά για να τον μάθει.
Όσο για την “ευεργετική δραστηριότητα” του νεαρού ακόμα [ιδρυμένου το 2018]
The Center For Countering Digital Ηate, αρκεί να αναφερθούμε στην προπέρσινη εκστρατεία του : στόχος της “ο Βρετανός συνωμοσιολόγος David Icke για την παραπληροφόρηση του κοινού στο θέμα του Covid”…
Το μακροπρόθεσμο [“υπό αίρεσιν”, όπως τα πάντα] κέρδος της κοινωνίας, από “μελέτες” όπως οι παραπάνω, θα είναι η μετατροπή σε κοινό τόπο της εκπληκτικής
αφερεγγυότητας αυτού που σήμερα προβάλλεται ως Επιστήμη. Και το οποίο δεν αποτελεί παρά [τον κύριο ίσως] “πολιτιστικό” βραχίονα μιας εξουσιαστικής προπαγάνδας λαμβάνουσας χώρα με όρους show business.
Όπως το έχουμε πει και παλαιότερα : ο “Επιστήμονας” με ε κεφαλαίο, αγκαλιά με τον πρωτοπόρο – ερευνητή – CEO της Silicon Valley, αποτελούν την θριαμβεύουσα πολιτιστική ελίτ, απευθείας διάδοχη εκείνης των
“ροκ σταρ”.

* Με την εξαίρεση hashtags όπως #HunterAndJoe και #TWITTERGATE που κάνουν θραύση στο Twitter.

3
(Visited 88 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar December 4, 2022 at 3:11 pm

    Καλά τώρα κι εσύ περιμένεις να συγκινηθούμε στην Ελλάδα, την χώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τέτοια obscure/esoteric αμερικάνικα θέματα.. Εδώ έχουμε μανάδες που σκοτώνουν τα παιδιά τους για να εντυπωσιάσουν τον άντρα τους και παπάδες που βιάζουν μαντράχαλους χλαπακιάζοντας δωρεές.. Για να εντυπωσιαστούμε από αποκαλύψεις που σχετίζονται με πολιτικούς, θα πρέπει το λιγότερο να συμμετέχουν σε σατανιστικές τελετές όπου θα βιάζουν και θα τρώνε μωρά..

    Reply
  2. stcigar December 4, 2022 at 3:38 pm

    Έχω παρατηρήσει μάλιστα ότι όσο πιο ανυπόστατο είναι το θέμα, τόσο περισσότερο διατηρείται στην επικαιρότητα, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στις περιπτώσεις του κορωνοϊού, του Λιγνάδη, της Πισπιρίγκου και της Κιβωτού. Ο φόνος της Καρολάιν απασχολούσε τα media όσο δεν γνωρίζαμε και καλά το φονιά και ο κορωνοϊός ήταν στα χάι του όσο περιοριζόταν στα γηροκομεία. Η πραγματικότητα δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ συγχρόνως η ενασχόληση μαζί της μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη. Εδώ αντιθέτως μπορεί κανείς να λέει τα πιο απίθανα ψέματα, τις πιο εξωφρενικές τερατολογίες μέχρι τελικής εξαντλήσεως, χωρίς κανένα φόβο μήπως έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Γιατί δεν υπάρχει πραγματικότητα.

    Reply
    1. Oannes December 4, 2022 at 5:32 pm

      Συμφωνώ απολύτως. Απλώς ώρες – ώρες ασθάνεται κανείς πολύ μαλάκας.

      Reply
      1. stcigar December 4, 2022 at 5:58 pm

        Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, θα πρέπει να είμαστε μάλλον ευχαριστημένοι αν δεν αισθανόμαστε 24/7 τοιουτοτρόπως..

        Reply
        1. Oannes December 4, 2022 at 6:15 pm

          Α, έτσι και δω να πυκνώνει η συχνότητα του φαινομένου, θα επιληφθώ αρμοδίως.

          Reply
  3. Timothy Price December 4, 2022 at 5:37 pm

    It’s hard to believe any source of info these dates. Around these parts, most anything a white guy says is considered hate speech.

    Reply
    1. Oannes December 4, 2022 at 5:45 pm

      Yes, we’ve long entered Monty Python territory, minus the laughter…

      Reply

Leave a Reply