ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ – “ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ” ΔΗΛΩΣΕΙΣ…

Κάποιες από τις πρόσφατες δηλώσεις στην ΕΦΣΥΝ του καθηγητή Εντατικής θεραπείας – Πνευμονολογίας, πρώην μέλους της “Επιτροπής για τον Κορωνοϊό” Σπύρου Ζακυνθινού χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης. Το ότι επρόκειτο για κίνηση σκοπιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σημασία στην παρούσα περίσταση: η …στοιχηματικού τύπου προσέγγιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα ζητήματα δεν αφορά παρά στις “εξετάσεις” που δίνει η ίδια σε αόρατα ή όχι τόσο, κέντρα εξουσίας. Εν πάση περίπτωσει, υπήρξαν κάποια σημεία της συνέντευξης που δεν συζητήθηκαν όσο έπρεπε. Επισημαίνω [αμέσως μετά το “χιτ”] κάποια από αυτά :

Το lockdown ήταν πρώιμο. Κλείνει η κοινωνία προκειμένου να αποφευχθεί η δυσφήμηση του πρωθυπουργού. Η όλη διαχείριση καταδεικνύει πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας.


Απόνερο του lockdown είναι ο τρόμος του κόσμου να πάει στο νοσοκομείο. Μην τολμήσουν να κλείσουν τα χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία, τα εργαστήρια και πεθάνει ο κόσμος έξω. Τίποτα κλειστό! Η υπόλοιπη δουλειά πρέπει να συνεχίζεται κανονικά, εκ παραλλήλου με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Διότι ο κόσμος που πρέπει να χειρουργηθεί πού θα πάει; Κανένας δεν πηγαίνει στα ιδιωτικά νοσοκομεία διότι είναι πανάκριβα. Επομένως, αν δεν έχει πού να πάει, θα πεθάνει στο σπίτι του.
Ολοι οι γιατροί έχουμε να επιδείξουμε ασθενείς που επιδεινώθηκαν από το lockdown του συστήματος υγείας στο πρώτο κύμα.
Εκλεισαν χειρουργεία, ο καρκίνος προχώρησε σε σημείο που ο ασθενής δεν μπορούσε να γλιτώσει. Φοβάται ο κόσμος να προσεγγίσει τα νοσοκομεία στο lockdown. Αποδείχθηκε ότι το 10% των περιπτώσεων εγκεφαλικών και εμφραγμάτων πήγαν στο νοσοκομείο στη διάρκεια της καραντίνας.
Στον «Ευαγγελισμό», από 50 εμφράγματα σε κάθε εφημερία, στο lockdown της πρώτης περιόδου βλέπαμε
πέντε. Είδαμε τρεις περιπτώσεις ρήξης καρδιάς που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε, όταν έφυγε το πρώτο κύμα. Καρδιές παραμελημένες μετά το έμφραγμα που δεν αντιμετωπίζεται, που σπάνε και ανοίγουν. Κατέληξαν όλοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εμφραγμάτων. Δεν μπορούσαμε να τους σώσουμε».

4
(Visited 179 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar November 12, 2020 at 11:18 am

    Υπόψιν ότι στο στοιχειώδες αλλά επιστημονικώς αναπάντητο ακόμα ερώτημα περί του εποχιακού χαρακτήρα της γρίπης, η κυρίαρχη προ “κορωνοϊού” θεωρία ήταν ότι το χειμώνα ο κόσμος κλείνεται μέσα λόγω του κρύου με αποτέλεσμα να κολλάει ο ένας τον άλλο..

    Reply
    1. Oannes November 12, 2020 at 11:36 am

      Αυτό ακριβώς λέει και ο Ιωαννίδης ότι αποτελεί ένα από τους κινδύνους του lockdown, πέρα από ΟΛΑ τα υπόλοιπα.
      Για να μη μιλήσουμε για τα γηροκομεία που ανέκαθεν ξεκληρίζονταν / στελέχωναν εντατικές, λόγω “εξαιρετικής” φροντίδας και διατροφής των φιλοξενουμένων.
      Επομένως εδώ έχουμε να κάνουμε είτε με εγκληματικά άσχετους και ηλίθιους ή με εγκληματίες σκέτο. Προφανώς το δεύτερο.

      Reply

Leave a Reply