ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ [RADIOHEAD : 2+2=5]

[Screen shot από iEidiseis] H “τελευταία μέρα” του με-το-ζόρι-καύσωνα, είναι η τελευταία σελίδα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο ενός συγκεκριμένου concept. Αυτό αφορά στους σκοπούς της εξουσίας και συμπυκνώνεται σε λίγες φράσεις : “μην πιστεύετε όσα βλέπετε, ακούτε, σκέπτεστε, αισθάνεστε. Οι αισθήσεις είναι κακός μάρτυρας, όταν τις διαχειρίζεται ένα μυαλό φτωχό σαν το δικό σας. Για το τι συμβαίνει με ο,τιδήποτε – ακόμα και με σας τους ίδιους – θα ακούτε μόνο …εμάς”.
Το ενδιαφέρον είναι ότι, σε ένα βαθμό, έχουν δίκιο. Γιατί αυτός που μιλάει εδώ είναι η Επιστήμη με κεφαλαίο Ε, μέσα απ’ την τεχνογνωσία της εκάστοτε κυβέρνησης. Κι αυτό με το οποίο αντιπαρατίθεται, είναι η “τεχνογνωσία” ενός “πολίτη” που η εξέλιξη [βλ. η κατεργασία απ’ την εξουσία με επιστημονικές μεθόδους] τον έχει οδηγήσει από το στάδιο του
ενημερωμένου σ’ εκείνο του αποκτηνωμένου.

Are you such a dreamer
To put the world to rights?
I’ll stay home forever
Where two and two always makes up five
I’ll lay down the tracks
Sandbag and hide
January has April’s showers
And two and two always makes up five
It’s the devil’s way now
There is no way out
You can scream and you can shout
It is too late now
Because you have not been
Payin’ attention
Payin’ attention
Payin’ attention
Payin’ attention
You have not been paying attention
Payin’ attention
Payin’ attention
Payin’ attention
You have not been paying attention
Payin’ attention
Payin’ attention
Payin’ attention
You have not been paying attention
Payin’ attention
Payin’ attention
Payin’ attention oohh
I try to sing along
But the music’s all wrong
‘Cause I’m not
‘Cause I’m not
I swat ’em like flies
But like flies the buggers
Keep coming back
And not
But I’m not
All hail to the thief
All hail to the thief
But I’m not
But I’m not
But I’m not
But I’m not
Don’t question my authority or put me in a box
‘Cause I’m not
‘Cause I’m not
Oh go and tell the king
That the sky is falling in
But it’s not
But it’s not
But it’s not
Maybe not
Maybe not

5
(Visited 62 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar July 26, 2023 at 9:36 am

    Πολύ περίεργη πάντως η επιμονή τους με τον καύσωνα φέτος. Μας τα πρήζουν εδώ κι ένα μήνα για δυο μέρες που το θερμόμετρο έδειξε 40 με το ζόρι λίγες ώρες το μεσημέρι. Και πώς ήξεραν ότι αυτό το διάστημα υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς? Ούτε αέρας φυσούσε ούτε τίποτα. Δεν ανάβουν οι φωτιές αυτόματα με τη ζέστη μήνα Ιούλιο. Άλλα χρόνια δεν άναβαν πάντως.

    Reply
    1. Oannes July 26, 2023 at 10:17 am

      Η επιμονή τους δείχνει λιγότερο περίεργη αν δει κανείς το φιλμάκι του Project Veritas,
      https://twitter.com/Ed_WardLTD/status/1681275140657512453
      όπου παράγων του CNN ομολογεί …on hidden camera, ότι το climate change αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση του κορωνοϊού, και το next big thing για τα ενορχηστρωμένα media.
      Για το ότι θα “ζήσουμε” το ζεστότερο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων έκαναν λόγο συστημικοί επιστήμονες [Λέκκας, Ζερεφός κλπ.] ήδη από την Άνοιξη.
      Πρέπει κανείς να ξεπερνάει τις αναστολές που δημιουργούν οι φλυαρίες των αγράμματων περί “θεωριών συνωμοσίας”. Και αποενοχοποιώντας τη λέξη, να μιλάει ξεκάθαρα για ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ υπερβατικής αθλιότητας, με …αποχρώσες ενδείξεις [το λιγότερο] και ονόματα, όπως προκύπτουν από αλληλουχίες γεγονότων.
      Το μεγαλύτερο θράσος για μένα, εκεί που αισθάνεσαι να σε φτύνουν κυριολεκτικά στα μούτρα, αφορά στα της “κλιματικής κρίσης” στην οποία οφείλονται οι πυρκαγιές. Για το πρωθυπουργάκι μας, τέρμα οι εμπρησμοί, τέρμα τα οργανωμένα σχέδια κτλ. για τα οποία γινόταν λόγος τόσα χρόνια.
      Και η μόνη κριτική που ακούγεται σ’ αυτό είναι η των μπακαλόγατων της αντιπολίτευσης: “η κυβέρνηση καλύπτει τις ευθύνες της πίσω απ’ την κλιματική κρίση”.

      Reply
  2. dnk July 26, 2023 at 11:57 am

    Εντάξει,αν δεν “λιώσουμε”-έστω και τεχνητά-πώς θα επιτευχθεί η “χύτευση” μας στα νέα “καλούπια”;Ίσως το “ψηφιακό νόμισμα” να έχει κι αυτό ανάγκη ενός,ανάλογου του χρυσού,αντικρύσματος🙃…https://m.youtube.com/watch?v=VfHDfxQtp5g&pp=ygUsdGVuIHllYXJzIGFmdGVyIHdvcmxkIHdhciBpdiBtYW4gb3IgYXN0cm9tYW4%3D

    Reply

Leave a Reply