ΕΣΕΙΣ ΤΗ “12ΧΡΟΝΗ”, ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗ

Τη στιγμή που ο “κόσμος της αριστεράς” εστιάζει στον “Μίχο” και την “12χρονη”, * ο πρόεδρος της “κεντροδεξιάς” παράταξης / κυβέρνησης συζητά με τον Γιώργο Καπουτζίδη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την πρόσφατη ομοφοβική επίθεση.
Το ότι ο τεκμηριωμένα γελοίος & ανεπαρκής πρωθυπουργός της χώρας επιλέγει να συναντηθεί με μια επίσης τεκμηριωμένα γελοία προσωπικότητα / celebrity ακούγεται λογικό : ο δημόσιος διάλογος καθορίζεται από δικαιωματιστικές ατζέντες
made in USA, όπως και η περιουσία του κυρίου Κασσελάκη, “αριστερού” Φαντομά – διεκδικητή του τίτλου.

[Από TheToc] “Κατ’ αρχάς ήταν πολύ σωστή η επισήμανση που ακούσαμε πριν από λίγο ότι η ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν μας οδηγεί αυτόματα σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο, έχοντας εξαλείψει ουσιαστικά όλες τις διακρίσεις και όλες τις προκαταλήψεις. Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση”, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συζήτησης με τον Γιώργο Καπουτζίδη, κατά το 3ο ετήσιο συνέδριο του The Upfront Initiative, στο Ωδείο Αθηνών.
“Από την άλλη είναι σαφές ότι σήμερα στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη ένταση. Υπάρχει πολλή οργή και υπάρχει θυμός, υπάρχει βία ειδικά σε νεότερες ηλικίες”, τόνισε ο πρωθυπουργός (αναφερόμενος στο γνωστό επεισόδιο της Θεσσαλονίκης όπου ένας όχλος νεαρών ατόμων επιτέθηκε και αποπειράθηκε να λυντσάρει δυο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας).
“Όλοι μας αισθανθήκαμε ένα σοκ, μία οργή για τις εικόνες που είδαμε στη Θεσσαλονίκη, που μας υποχρεώνουν να μη βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο, να μην πούμε ουφ! Εντάξει, ωραία. Κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα, πάμε να προχωρήσουμε παραπέρα, αλλά να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει βαθιές ρίζες”
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη πως “η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Η ανεργία μειώνεται, έχουμε ήδη ζητήματα ελλείψεων προσωπικού. Έχουμε όμως χαμηλή συμμετοχή γυναικών στην απασχόληση, έχουμε χαμηλή συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στην απασχόληση, χαμηλή ενσωμάτωση μεταναστών στην απασχόληση. Και αυτό είναι κάτι το οποίο μας δημιουργεί, σήμερα που μιλάμε, προβλήματα.
Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της χώρας αν δεν ενισχύσουμε το εργατικό μας δυναμικό. Έχουμε που έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας στη χώρα, αν κρατάμε και μεγάλες ομάδες που θα έπρεπε ή μπορούν να απασχολούνται έξω από τον ενεργό πληθυσμό, τότε θα έχουμε και άμεσο οικονομικό πρόβλημα ως χώρα”.

Ο πρωθυπουργός μιας χώρας παραδοσιακά στηριγμένης στον πρωτογενή τομέα, στρεφόμενης σήμερα εναντίον των αγροκτηνοτρόφων της, θέτει το μείζον ζήτημα [τα υπόλοιπα είναι να ‘χαμε να λέγαμε] : ένταξη όσο το δυνατόν περισσσότερων “μεταναστών” στην αγορά εργασίας. Ξανά, η επιλογή του κυρίου Καπουτζίδη μόνο τυχαία δεν είναι – ο εν λόγω ξέρει να γεφυρώνει ζητήματα …φαινομενικά ασύμβατα, όπως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και το πλημμύρισμα της χώρας με μουσουλμάνους “μετανάστες” αφροασιατικής προέλευσης. Για τις [θρησκευτικές] πρακτικές των οποίων καμιά αριστερά δεν λέει κουβέντα, περιορίζοντας την κριτική σε γηγενείς “θρησκόληπτους”.

Απ’ την πλευρά μας να θυμίσουμε δήλωση του κυρίου Καπουτζίδη αναρτημένη και σχολιασμένη προ πενταετίας στο μπλογκ [βλ. εδώ]. Είχε γίνει στο πλαίσιο της εκπομπής …Ελλάδα έχεις ταλέντο…
“…όταν στη σκηνή ανέβηκαν 25 Νιγηριανοί που αποτελούσαν το συγκρότημα HPGC. Αφού το 25μελες συγκρότημα ερμήνευσε θρησκευτικά τραγούδια από τη Νιγηρία ο ηθοποιός πήρε το λόγο για να σχολίασει την παρουσία τους εκθειάζοντας το γεγονός ότι ζουν, μεγαλώνουν και εργάζονται στην Ελλάδα:
«Χαίρομαι που βλέπω σε αυτή τη σκηνή 25 Έλληνες που έχουν καταγωγή από μια όμορφη χώρα της Αφρικής, τη Νιγηρία. Χαίρομαι που αισθάνεστε Έλληνες και είστε Έλληνες που ζουν και ελπίζουν σε αυτή τη χώρα» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης «καρφώνοντας» παράλληλα όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.
«Είναι πολύ ωραία και σπουδαία αυτά που έκαναν και έχουν χτίσει οι Αρχαίοι Έλληνες με τις περικεφαλαίες. Δεν είναι περισσότερο Έλληνας αυτός που φοράει περικεφαλαία που γράφει Μολών Λαβέ από έναν άνθρωπο που έχει έρθει στην Ελλάδα από άλλη χώρα. Το παρόν της χώρας μας περιλαμβάνει αυτούς τους Έλληνες και αν δεν το αντιληφθούμε, φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε μέλλον ως χώρα» κατέληξε ο ηθοποιός”.


Επισημαίνει κανείς τους κινδυνολογικούς τόνους του κυρίου Καπουτζίδη,
παρόμοιους με του σημερινού συνομιλητή του – πρωθυπουργού της χώρας. Εν πάση περιπτώσει, να και το σχόλιο
που είχα δημοσιεύσει τότε, κι ας πέσει στο γυαλό :
Αποστολή των celebrities είναι να αποτελούν ζωντανούς οδηγούς συμπεριφοράς, ενσαρκώσεις “κοινωνικών τάσεων” σε ένα κόσμο υπό συνεχή αναδιαμόρφωση. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε εξ αρχής ένα ρόλο να παίξει: όντας προσηνής και συμπαθητικός εκ φύσεως, έγινε γρήγορα το πρότυπο “του gay για όλη την οικογένεια”. Εκείνου δηλαδή που η Ελληνίδα νοικοκυρά δεν θα είχε πρόβλημα να έχει γυιό της”. Άνοιγε έτσι το δρόμο για το next level, αποτελώντας το πρότυπο του gay ως πρότυπο, ακόμα και για μη gay άνδρες που θεωρούν μια κάποια σύγχυση περί την ταυτότητά τους, χαριτωμένη. Βεβαίως, το σχέδιο στο οποίο είναι ενταγμένος ο άνθρωπός μας είναι ευρύτερο από την [θεμιτή] εξοικείωση της κοινωνίας με τους gay, για την ακρίβεια εκτείνεται στην εξοικείωσή της με τα πάντα ως φυσιολογικά. Η κάθε φάση του σχεδίου περιλαμβάνει “υποστηρικτικούς” κοινωνικούς ρόλους για “εμβληματικές” προσωπικότητες όπως αυτός. Εξ ου οι παραπάνω φράσεις του, για τους “Έλληνες με τις περικεφαλαίες”, σε αντιδιαστολή με τους …Έλληνες από τη Νιγηρία. Οι οποίοι, για κάποιο λόγο που μόνο ο Καπουτζίδης ξέρει, είναι …a priori Έλληνες, όχι λιγότερο από εκείνους με τις περικεφαλαίες. Και αυτό, παρόλο που δεν θα μάθουν καν την ιστορία αυτής της χώρας, αφού οι ίδιοι οι κάτοικοί της αποτρέπονται απ’ το να το κάνουν.
Δηλώσεις όπως αυτές απευθύνονται σε δυο ειδών αποδέκτες. Από τη μια η Ελληνίδα νοικοκυρά [όρος διόλου σεξιστικός, στον οποίο μπορεί να αυτοσυμπεριληφθεί όποια ή όποιος θέλει] : συνεχίζοντας την εκπαίδευση με τον guru-celebrity θα βλέπει με αυξανόμενη συμπάθεια τον Νιγηριανό “Έλληνα χωρίς περικεφαλαία”. Από την άλλη ο άνθρωπος που “ζει στο παρελθόν”, και που θα εκδηλωθεί με την αναμενόμενη αγανάκτηση, ρίχνοντας νερό στο μύλο του Καπουτζίδη και της πολυφυλετικής παρέας του.


* …δίνοντας χροιά Αποκάλυψης σε ένα γεγονός, δυστυχώς συνηθισμένο από καταβολής κόσμου, προς εκμετάλλευση της “πολιτικής” του διάστασης [οι γνωριμίες του “Μίχου” με στελέχη της ΝΔ …φωτογραφίζουν τη ΝΔ ως τί άλλο, κόμμα παιδοβιαστών]

5
(Visited 71 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar March 15, 2024 at 4:32 pm

    Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έφτανε η μέρα που τα (σεβαστά) προβλήματα των εκδιδόμενων ατόμων θα γινόταν ζήτημα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας. Εδώ που τα λέμε, ούτε και ότι ο μισός πλανήτης θα κατέβαζε ρολά για να μην κρυολογήσει το είχα φανταστεί. Ούτε..

    Reply
    1. Oannes March 15, 2024 at 5:29 pm

      100% media-made reality. Ο κόσμος “επιλέγει” απλώς τι θα τσιμπήσει από τις μαλακίες που σερβίρονται. Ό,τι δεν προκαλεί την επιδιωκόμενη αίσθηση αποσύρεται με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς την τήρηση στοιχειωδών προσχημάτων. Η κλασικότερη περίπτωση πρόσφατα ήταν αυτή με τα UFO : whistleblowers, κακό, καταθέσεις σε διακομματικές επιτροπές στο Κονγκρέσσο, αφιερώματα σε mainstream κανάλια, το ‘να τ’ άλλο το παράλλο και ξαφνικά, άφαντοι όλοι σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Στην εποχή του …Metaverse, οι κοσμικοί ταξιδιώτες αδυνατούν “να κάνουν τη διαφορά”.

      Reply
  2. stcigar March 15, 2024 at 8:36 pm

    Κρίμα. “Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις”👽👽

    Reply

Leave a Reply