ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ : “ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”

Αναπαράγω από CNN Greece:
Όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ
συμφωνούν επί της ανάγκης θέσπισης ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού -το οποίο πιθανώς θα είναι διαθέσιμο πριν το καλοκαίρι-, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου κατόπιν της ολοκλήρωσης της πρώτης ημέρας εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
«Όλοι συμφώνησαν πως
χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, βάσει των όσων μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Η ίδια προσέθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρειαστεί διάστημα περίπου τριών μηνών ώστε
να προετοιμάσει το τεχνικό έδαφος για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να ταξιδεύει μόνο όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για αυτό
δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση» επανέλαβε.

Κατόπιν τούτου … μπήκαμε όλοι σε σασπένς και σε αναρώτηση, περί το …τι “πολιτική απόφαση” τελικά θα ληφθεί.
Η μιθριδατική μέθοδος με την οποία τα διευθυντήρια
διευρύνουν την ανεκτικότητα του κόσμου, είναι γνωστή προ πολλού, ή θα έπρεπε να είναι : στη χειρότερη γι’ αυτούς περίπτωση, η …αντίσταση αφορά σε αναρτήσεις όπως η κατωτέρω, [απολαυστική, και έως εκεί…] στο Twitter…

Η πρόφαση με την οποία ο κύριος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει το πιστοποιητικό [όχι ότι δεν θα θεσπιζόταν ούτως ή άλλως] ήταν, φαντάζομαι, η εξασφάλιση “ασφαλών τουριστικών ροών” στη χώρα. Δεν θα τον απαλλάξει από το χαρακτηρισμό του ελεεινότερου πρωθυπουργού της μεταπολιτευτικής περιόδου. Και η δυστυχία αυτής της χώρας: ο μόνος που θα μπορούσε να απειλήσει τη θέση του είναι …ο Αλέξης Τσίπρας *.
Αυτή τη στιγμή, με γεγονότα όπως τα παραπάνω, το σταμάτημα των απελάσεων των λαθροεισβολέων, το χτίσιμο δομών με όλα τα κομφόρ [=μικρών πόλεων] γι΄αυτούς, η καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απ’ το [πολεμικό] ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ …το αγωνιστικό φρόνημα του “Έλληνα” εμφανίζεται
ακμαιότατο, όσον αναφορά το λιντσάρισμα ενός κατηγορούμενου celebrity και του συνήγορού του.
Από αρχαιοτάτων χρόνων [εννοώ, από εποχής …Αισχύλου] ο κόσμος του θεάματος υπήγετο στους
προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του κράτους.
Καμία έκπληξη σήμερα, όταν ο θεατρικός και αθλητικός κόσμος [ιδιότυπο, ή όχι τόσο, παρακλάδι της show business] τίθενται στην υπηρεσία της επιχείρησης
“στάχτη στα μάτια του λαού” αυτής της κυβέρνησης.

* Έχασε την ευκαιρία να εξαφανίσει τον ανταγωνισμό, όντας αντιπολίτευση στα γεγονότα του Έβρου. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα είχε συμβεί τότε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ο …Δεληβοριάς, κι ας μην το ξέρει.

4
(Visited 88 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar February 26, 2021 at 11:36 am

    Τα τελευταία μεσημέρια παρακολουθώ την ώρα του φαγητού μια εκπομπή της ΕΤ3, “Η ζωή μας στη φάρμα”, στην οποία μια μητέρα μυεί τα παιδιά της στα μυστικά της αγροτικής ζωής. Προσπαθώντας λοιπόν να τους εξηγήσει την ανεκτίμητη αξία ενός πιστού τσοπανόσκυλου, ξεστόμισε προχτές τη βαρυσήμαντη αποτροπή “Μην πάτε μόνα σας στα τρομαγμένη πρόβατα, γιατί θα σας πατήσουν”, η οποία έκτοτε μου καρφώθηκε.

    Reply
    1. Oannes February 26, 2021 at 11:50 am

      …Ε βέβαια. Ξέρουν τι κάνουν οι λεχρίτες. Εντωμεταξύ έπρεπε να έβλεπες [δεν ξέρω μήπως είδες] τα μάτια της κυρίας Παγώνη εχτές, τη στιγμή που έκανε τη δική της ανακοίνωση: “η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή… θα χρειαστεί παράταση του lockdown”. Ήταν το πλησιέστερο που ένα πλάσμα υποβαθμισμένο όπως αυτό, μπορεί να φτάσει στην “σατανική έκφραση”.

      Reply
    2. Oannes February 26, 2021 at 11:54 am

      Η συγκεκριμένη φράση από τη …ζωή μας στη φάρμα αναδεικνύεται όντως σε φράση κλειδί: πράγματι δεν υπάρχει κάτι πιο φοβήσιμο απο ένα τρομοκρατημένο όχλο που σε στοχοποιεί ως …απειλή για την επιβίωσή του.

      Reply
  2. stcigar February 26, 2021 at 12:22 pm

    Μην το συζητάς, μόλις το άκουσα μου φάνηκε σημαδιακό, nomen omen, πόσο μάλλον που δεν έχω και τσοπανόσκυλο. Τη Ματίνα έχω καιρό να την πετύχω, αλλά είναι σα να τη βλέπω έτσι πως την περιγράφεις. Τα νεύρα μου δεν είναι στην καλύτερή τους τελευταία και σκέφτομαι πώς να ξεφύγω κατά το δυνατόν από περιττούς παθογόνους παράγοντες.

    Reply
    1. Oannes February 26, 2021 at 1:02 pm

      Μήπως δεν έχεις κι εσύ τα δίκια σου… Ας όψεται η κωλοσυνήθεια που έχω απο παιδί να συνοδεύω το φαΐ με τηλεόραση. Παλιότερα υπήρχε και η εναλλακτική του διαβάσματος, αλλά σιγά σιγά η οθόνη πήρε κεφάλι.

      Reply

Leave a Reply