ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ : ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ

Η μέθοδος συμπυκνούται σε μια λέξη: “αναμπουμπούλα”. Στην περίπτωσή μας, αφορά στο μπαράζ δεδομένων, εκτοξευόμενων ατάκτως από “ανώτερα επιστημονικά κλιμάκια”, και ως εκ τούτου μη επιδεκτικών συζήτησης. Η νέα θρησκεία έχει αναβαθμίσει την βιβλική επιταγή: “πίστευε και μη ερεύνα …άσε την έρευνα σε μας”. Η ίδια η λέξη άλλωστε χάνει το νόημα, καθώς δεν αφορά έρευνα, αλλά προβλέψεις μέσα από μαθηματικά μοντέλα – κάτι αντίστοιχο με την “επιστήμη” πίσω απ’ το climate change. Η ιστορία της γελοιοποίησης των εν λόγω μοντέλων είναι καταγεγραμμένη, αλλά απούσα απ’ την “επίσημη” ενημέρωση. Θα μπορούσα να την παραθέσω [θα το κάνω κάποια στιγμή] γιατί κρατάω πλήρεις σημειώσεις.
Τα εκάστοτε νέα δεδομένα αναιρούν τα προηγούμενα, χωρίς κάποια “απολογία”, ή μεσολάβηση διαδικασίας αιτιολόγησης της ανατροπής
*. Στις περιπτώσεις που ο πολίτης αντιλαμβάνεται την ανακολουθία, τείνει να θεωρήσει ότι πρόκειται για δικό του λάθος. Ούτως ή άλλως, αισθάνεται τόσο αβέβαιος, τόσο …κουρασμένος. Προσέχοντας κανείς [ό,τι διακρίνεται απ’] τα πρόσωπα των μασκαράδων “ανωνύμων” στα οποία δίνουν μικρόφωνο οι ρεπόρτερ, δίνοντας βάση σ’ όσα λένε, αντιλαμβάνεται μια εντυπωσιακή αναβάθμιση του επιπέδου της έμφοβης άγνοιας, της τάσης προς μοιρολατρική υποταγή σ’ εκείνο που μια δράκα εγκληματιών και εγκληματικά ηλίθιων έχουν παρασκευάσει.
Το μοντέλο [όχι το μαθηματικό…] της ειδησεογραφίας των τελευταίων ημερών περιγράφεται με επάρκεια από την χτεσινή επικαιρότητα:

Μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού, τονίζοντας πως θα φτάσουμε τα 700 – 800 κρούσματα μέχρι τον Νοέμβριο, αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς καθημερινών νέων κρουσμάτων και αν δεν ληφθούν μέτρα.
Την ίδια ώρα, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σημείωσε η χώρα μας την Τετάρτη 26 Αυγούστου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 293 νέα κρούσματα και πέντε νέοι θάνατοι. Τα 22 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ανέρχεται σε 9.280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
Παράλληλα, το ξημέρωμα της Πέμπτης 27 Αυγούστου κατέληξε μια ακόμα ασθενής από το ιδιωτικό γηροκομείο Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών της χώρας μας σε 250. Πρόκειται για μία 83χρονη γυναίκα, η οποία είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.


Τώρα, το τι δουλειά έχει ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής [εξ ορισμού ελλειματικός ως προς ουσιώδεις λεπτομέρειες περί τα πώς και τα γιατί μιας επιδημίας] να μιλά για αριθμούς κρουσμάτων, είναι άλλο θέμα. Ο ίδιος, νομίζω, ακούστηκε σήμερα να προφητεύει ότι το Δεκέμβριο θα έχουμε …2.000 την ημέρα …αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα! Που σημαίνει ότι: σε πείσμα των καθησυχαστικών δηλώσεων, σε πείσμα κάθε είδους λογικής ή ηθικής, μας πάνε για καινούργιο lockdown. Κι αυτό με βάσει αριθμούς, όχι θανάτων [δύο έως πέντε την ημέρα, υπερηλίκων με υποκείμενα νοσήματα] αλλά …κρουσμάτων.

* Χαρακτηριστικότερο και επίκαιρο παράδειγμα, εκείνο με τις μάσκες και τα “μέτρα” στα σχολεία. Αυτό, ενώ καμία μελέτη δεν έχει μεσολαβήσει από τότε [τέλη Μαΐου], που οι “ειδικοί” τόνιζαν το ακίνδυνο της επανόδου στα σχολεία: “τα παιδιά δεν κινδυνεύουν απ’ τον ιό, ούτε τον μεταδίδουν στους μεγάλους”. Το υπερευαίσθητο θέμα επέλεξε για να κάνει την εμφάνισή του και το …ΚΚΕ, στοιχειωδώς σοβαρό στη στάση του ως τώρα: “Η αποφυγή του συγχρωτισμού και η προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών απαιτεί αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές κι ας αφήσει η υπουργός τις γνωστές αλχημείες για 17 μαθητές ανά τάξη.”


Η εικόνα της απάτης: στο προπαγανδιστικό κολάζ [κάτω] της εφημερίδας Έθνος, βλέπει κανείς αριστερά, τους μασκοφόρους “επιστρέφοντες” [φορούσαν μάσκα σε όλο το ταξίδι, ακόμα και στο κατάστρωμα] στις σκάλες του πλοίου.
Στα δεξιά “εκείνο” στο οποίο επιστρέφουν, το “προδιαγεγραμμένο” μέλλον τους: ο περίπου διαστημάνθρωπος του νοσηλευτικού προσωπικού, με το αγωνιώδες βλέμμα.

3
(Visited 101 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar August 27, 2020 at 12:32 pm

    Καλά σιγά μην το πήρε ο πόνος το ΚΚΕ για τα κρούσματα του κορωνοϊού ή για την ποιότητα του μαθήματος. Κάνα ψήφο αδιόριστου κοιτάει να φάει μες την αναμπουμπούλα και βρήκε δικαιολογία την υποτιθέμενη ανάγκη για μικρότερες τάξεις και περισσότερους καθηγητές..

    Reply
  2. stcigar August 27, 2020 at 1:11 pm

    Εντωμεταξύ τείνω πλέον προς την άποψη ότι βασικός υπεύθυνος για την όλη κατάσταση δεν είναι άλλος από τον ..Τραμπ. Μια χαρά έκαναν οι κινέζοι στην αρχή και προσπάθησαν να συγκαλύψουν το ανύπαρκτο ούτως ή άλλως θέμα. Ο Τραμπ είναι που μεγαλοποίησε την όλη μαλακία πηγαίνοντας για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Κι έζησε αυτός καλά (όπως πάντα) κι εμείς χειρότερα.

    Reply
    1. Oannes August 27, 2020 at 1:35 pm

      Οι “δημοκρατικοί” πάντως διαφωνούν μαζί σου, ισχυριζόμενοι ότι ο Τραμπ άργησε πολύ να δώσει σημασία στον ιό, και ακόμα και τώρα δεν δίνει όση πρέπει. Η “κόντρα” Φάουτσι – Τραμπ πάνω σ’ αυτό το άξονα εκτιλύχθηκε.

      Reply
      1. stcigar August 27, 2020 at 1:55 pm

        Όπως πάντα τον κατηγορούν για όλα τα λάθος πράγματα. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ο “Πρόεδρος” εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά, εν προκειμένω άλλα για τους κινέζους και άλλα για τη χώρα του. Όταν ο ιός ήταν ακόμα στα όρια της Κίνας, προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους κάνοντας λόγο για κουκούλωμα, βιολογικό πόλεμο και ανικανότητα των κινέζων, όταν όμως έφτασε και στην πόρτα του άρχισε να τα γυρνάει, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν με τη σειρά τους τα κοράκια των δημοκρατικών – κι εκμετάλλευση στην εκμετάλλευση φτάσαμε στο σημείο να πιστεύουμε τα ίδια μας τα ψέματα. Δυστυχώς ο Τραμπ δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι στη θέση που βρίσκεται τα λόγια μπορεί να έχουν βαρύτατες συνέπειες, αλλά και να το καταλάβαινε πάλι τα ίδια θα έκανε. Όσο για τις άσχετες προσωπικές επιθέσεις που του κάνουν οι αντίπαλοί του, αυτός τις ξεκίνησε πρώτος και φυσικά τις συνεχίζει απτόητος. Για να σου συμπεριφέρονται σαν πρόεδρο πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν πρόεδρος κι ο ίδιος.

        Reply
        1. Oannes August 27, 2020 at 2:16 pm

          Ακολουθώντας το συλλογισμό σου: ακόμα και αν υπερέβαλλε ως προς την Κίνα, έλεγε αλήθεια ως προς τις ΗΠΑ. Στις οποίες ο ιός θα μεταπηδούσε ούτως ή άλλως – σίγουρα πάντως δεν μεταπήδησε λόγω μεγαλοποίησης του θέματος εκ μέρους του.
          Αυτό που απομένει επομένως, είναι κάποιος που αντιμετωπίζει τον ιό σύμφωνα με τον τρόπο που και εσύ θεωρείς σωστό. Τον οποίο κατηγορούν ασύστολα οι democrats, επδεινώνοντας ταυτόχρονα παντοιοτρόπως την κατάσταση. Και σίγουρα δεν χρειάζονταν να πιαστούν από κάπου για να το κάνουν, όπως η στάση του απέναντι στηην Κίνα.
          Ως προς τις προσωπικές επιθέσεις επιφυλάσσομαι αν εννοείς το βίο και την πολιτεία του ανδρός γενικότερα. Ως προς την περίοδο όμως που ξεκινάει με τη θέση της υποψηφιότητάς του DT, θέμα “ποιος ήρξατο χειρών αδίκων” κατά την άποψή μου, δεν τίθεται.

          Reply
          1. stcigar August 27, 2020 at 2:49 pm

            Η φάση με τον Τραμπ είναι ότι σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς που είναι ξεκάθαρα ηλίθιοι -ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε- στις περισσότερες περιπτώσεις αξιολογεί και κρίνει σωστά. Είτε όμως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης είτε λόγω λυσσαλέας αντίδρασης οι αντίστοιχες πράξεις του κλίνουν σχεδόν πάντα προς τη λάθος μεριά. Τέτοια είναι και η στάση του στο θέμα του κορωνοϊού που χαρακτηρίζεται από ατέλειωτες παλινωδίες, με κάποιο μικρό διάλειμμα που έδειξε να κατανοεί ότι αλλού βρίσκεται το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι ότι καταλήγει να κάνει άλλα από αυτά που πιστεύει, ακολουθώντας μια πολιτική που τελικά δεν είναι ούτε δική του ούτε των αντιπάλων του και στην πραγματικότητα δεν είναι καν πολιτική.

            Reply
            1. Oannes August 27, 2020 at 3:10 pm

              Συμφωνώ. Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει κανείς να του καταλογίσει. Ότι ενώ βλέπει καθαρά κάποια πράγματα, αρχιζει κάποια στιγμή τα άλλ’ αντ’ άλλων, λόγω, πιστεύω εγώ, λυσσαλέας αντίδρασης.
              Δεν είναι μόνο ο “πολίτης” που επιλέγει το μη χείρον ως βέλτιστο [εγώ τουλάχιστον με βάση αυτο προτιμώ τον Trump]. Είναι και ο πολιτικός. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι καταστάσεις έχει αντιμετωπίσει το ον εκεί μέσα στο Λευκό Οίκο, για να μη μιλήσουμε για το τί γίνεται έξω από αυτόν. Δεν μπορώ να ξέρω αν όλα αυτά τα κωλοπισωγυρίσματα δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Εδώ έχεις ορδές παραφρονημένων, βλαμμένων ηλιθίων [θυμήσου τις φεμινίστριες με τα …vagina suits να διαδηλώνουν σ’ όλη την Αμερική, για ξεκίνημα]. Και το πράγμα γίνεται από τότε σταθερά χειρότερο.

              Reply

Leave a Reply