ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Δεν ξέρω αν η κυρία Κοτανίδου επιστρατεύτηκε ως αντίβαρο στην απόλυτη ηλιθιότητα [της εκφοράς του λόγου και του βλέμματος] του κυρίου Κικίλια. Θα μπορούσε να είναι κι έτσι.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, έλαβε το λόγο αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων από τον αξιοθρήνητο σε θέση ισχύος. Δυο από τα πράγματα που είπε μου κίνησαν το ενδιαφέρον.
Το πρώτο:
“Η απάντηση στο ερώτημα ‘πώς μπορώ να ξέρω ότι μετά από χρόνια δεν θα έχω παρενέργειες από το εμβόλιο;’ είναι ότι ‘το πραγματικό δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός’”.
Το ενδιαφέρον συνίσταται στην “έντεχνη” παράκαμψη της υποχρέωσής της για μία κανονική απάντηση : το τι εννοεί η κυρία είναι anybody’s guess. Θα μπορούσε να εννοεί ότι η ερώτηση ως μη έχουσα νόημα είναι
ανάξια απαντήσεως. Θα μπορούσε να εννοεί και ότι …μπορεί και να υπάρξουν παρενέργειες του εμβολίου μετά από χρόνια, αλλά …first things first, έχουμε μια φονική πανδημία να αντιμετωπίσουμε.
Η κυρία “ξεχνάει” βεβαίως, όπως και τόσοι άλλοι, το απλό : τις παρενέργειες απ’ τον ιό μπορείς να τις αποφύγεις …αποφεύγοντάς τον.
*
Τις [τυχόν] παρενέργειες απ’ το εμβόλιο, μη αποφεύγοντάς το …λίγο δύσκολο.
Παρακάμπτοντας το συνοθύλευμα
κοινοτοπιών που αράδιασε η διευθύντρια ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού” ευλογώντας το σινάφι της **, φτάνω στο δεύτερο ενδιαφέρον σημείο. Μια αποστροφή που δεν κατάλαβα να έχει προκαλέσει αίσθηση στο ευρύ κοινό :
“Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια
συμπολίτες μας σε όλο τον κόσμο”.
“Συμπολίτες μας;” “Σε όλο τον κόσμο;”
Δεν είχα καταλάβει ότι είμαι συμπολίτης του Αμερικανού, του Αυστραλού ή του Γάλλου.
Φαίνεται πως για την κυρία Κοτανίδου η Παγκοσμιοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει.

*…εφαρμόζοντας μέτρα που οι “ειδικοί” επέβαλλαν προ εμβολίου, προσέχοντας διατροφή και φυσική κατάσταση, λαμβάνοντας συγκεκριμένα supplements [C, D3, Zinc].

** Καλό είναι να θυμόμαστε ότι, παραδοσιακά [πολύ προ κορωνοϊού] 1.000 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν στην Ελλάδα από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, τουτέστιν, από τσαπατσουλιές και λάθη των συναδέλφων της κυρίας Κοτανίδου.

2
(Visited 45 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Timothy Price August 25, 2021 at 5:26 pm

    Remember when it took a village to raise a child? Now it takes a global community to make a worldwide citizen. Remember when Carl Sagan talked about “billions and billions” of stars in the universe? Down here on to earth, it’s all about billions of the global community’s worldwide citizens being vaxed. Remember “Be there or be square!”? Now it’s “Be vaxed or get sacked!” It’s like the profligates are panhandling the pandemonium of the pandemic.

    Reply
    1. Oannes August 25, 2021 at 6:09 pm

      Sad but totally true… It’s becoming a nightmare with no end.

      Reply

Leave a Reply