ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ

Το Facebook “αποφάσισε” ότι το άρθρο του Αντιστράτηγου ε.α. Λάζαρου Καμπουρίδη στο militaire.gr για το περιστατικό στην Κάσο …“παραβιάζει τους όρους της κοινότητας σχετικά με το σπαμ”.

Η μια και μοναδική απορία μου, είναι αυτή που έχω από το ξεκίνημα της υπόθεσης “διαδίκτυο”, και ιδίως από ενάρξεως web 2.0 : πώς είναι δυνατόν, όλοι εμείς, τα δισεκατομμύρια αυτού του πλανήτη, να εμπιστευόμαστε προσωπικά δεδομένα σε άτομα με τα οποία δεν έχουμε καμία σχέση : τους εντυπωσιακά χαμηλού επιπέδου tech gurus – entrepreneurs της Silicon Valley και τις μυστικές υπηρεσίες που κινούν τα νήματά τους.
Γιατί ο ρόλος του διαδικτύου εξ αρχής, και ιδίως των πλατφορμών “κοινωνικής δικτύωσης” αφορά στη συνεργασία των παραδοσιακών κρατικών μηχανισμών παρακολούθησης με την (κρατικά επιχορηγούμενη) ιδιωτική επιχειρηματικότητα, και στην με “επικοινωνιακές” μεθόδους συλλογή-αποθήκευση-επεξεργασία των data. Τελικός στόχος είναι η διαχείριση ανθρώπινων πληθυσμών σαν
drones, και δείχνει αρκετά κοντά στην επίτευξή του.


4
(Visited 55 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

1 Comment

  1. EMMANOUEL July 30, 2024 at 1:48 pm

    Βγηκε κι αυτο απο παρακειμενο ψαραδικο στο συμβαν ο οποιος ακουγε , λεει , τις συνομιλιες μεταξυ του ερευνητικου σκαφους και των Τουρκων απ τον ασυρματο .. Η εκφορα λογου του μαρτυρα αφηνει καποια ερωτηματικα but still ..
    https://www.youtube.com/watch?v=hE8W2ZpxJIE

    Reply

Leave a Reply