ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ…

Διαβάζω την αναφορά των γιατρών της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ Μπριασούλη, Δημόπουλου [πρύτανη] σε δυο κλινικές μελέτες [επί ισραηλινού εδάφους] δημοσιευμένες στο New England Journal Of Medicine όσον αφορά τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας από το εμβόλιο σε παιδιά.
https://www.in.gr/2021/10/10/b-science/sars-cov2/koronaios-poso-syxni-kai-poso-sovari-einai-myokarditida-meta-apo-emvolio-mrna/
Τα αποτελέσματα της πρώτης:
Μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων 16 ετών και άνω, εντοπίστηκαν 54 περιστατικά μυοκαρδίτιδας με υπολογιζόμενη επίπτωση 2.13 περιστατικά ανά 100.000 εμβολιασμένα άτομα. Ωστόσο η επίπτωση ήταν περίπου πενταπλάσια (10.69 περιστατικά ανά 100.000 εμβολιασμένα άτομα) μεταξύ νεαρών ανδρών ηλικίας 16 έως 29 ετών.
Καρδιακή δυσλειτουργία διαγνώστηκε στο 29% των περιπτώσεων ενώ στη πλειοψηφία των ασθενών αυτών η καρδιακή λειτουργία επανήλθε πλήρως όπως επιβεβαιώθηκε μετά από επαναληπτικές εξετάσεις. Σοβαρά συμβάματα όπως επανεισαγωγή στο νοσοκομείο ή θάνατος καταγράφηκαν σε δύο άτομα. Υπάρχουν διαφορές ως προς την επίπτωση της μυοκαρδίτιδας μεταξύ αυτής της μελέτης και προηγούμενων αναλύσεων με βάση πληθυσμούς από τις Η.Π.Α, ωστόσο το συμπέρασμα από όλα τα υπάρχοντα δεδομένα είναι οτι η επιπλοκή αυτή είναι υπαρκτή, αλλά ήπια και σπάνια, ειδικά σε άνδρες κάτω των 30 ετών.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης:
…αφορά δεδομένα 136 ασθενών με μυοκαρδίτιδα μετά από το εμβόλιο BNT162b2 mRNA που εντοπίστηκαν στη καταγραφική βάση του Ισραηλινού Υπουργείου Υγείας και επιβεβαιώθηκαν με χρήση αναγνωρισμένων διαγνωστικών κριτηρίων. Η μυοκαρδίτιδα ήταν δύο φορές συχνότερη σε εμβολιασμένους ασθενείς σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους, ενώ η υψηλότερη επίπτωση καταγράφηκε σε νεαρούς άνδρες εντός μίας εβδομάδας από τη δεύτερη δόση. Ειδικά μεταξύ εμβολιασμένων ηλικίας 16 έως 19 ετών η επίπτωση ήταν 1 στους 6637 άνδρες και 1 στις 99.853 γυναίκες.
Και το
συμπέρασμα των δυο ειδικών:
Από τα δεδομένα αυτά συμπεραίνουμε ότι
δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον συνολικό πληθυσμό εμβολιασμένων. Ο κίνδυνος αν και υπαρκτός είναι σπάνιος και αφορά κυρίως σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Μπορεί ο καθένας να αξιολογήσει τα αποτελέσματα, και να αποφασίσει αν θα ήθελε να κάνει το παιδί του μέρος αυτής της στατιστικής. Εκτός κλινικών μελετών βέβαια, ο αληθινός αριθμός των περιπτώσεων που
ορθά αποδίδονται στο εμβόλιο, όπως και εκείνων που αποκρύπτονται, θα παραμείνει ένα μυστήριο… Θα μπορούσα όμως, με λίγη καλή διάθεση, να θεωρήσω ότι ακόμα και ο “πρύτανης Δημόπουλος” * επιχειρεί να προειδοποιήσει τους γονείς να μη τεστάρουν στα παιδιά τους
το εμβόλιο;

* βλ. post ΝΕΑ “ΜΕΛΕΤΗ” : ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ! αναφερόμενο σε άλλη “μελέτη” με την υποστήριξή του, η οποία [υποστήριξη] δεν του περιποιεί ακριβώς τιμή.

4
(Visited 77 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar October 12, 2021 at 9:11 am

    Για να έχουμε πάντως ένα μέτρο σύγκρισης για το “τέλος της πανδημίας”, τα επίσημα κρούσματα/διασωληνώσεις/θάνατοι πέρσι τέτοια εποχή (μέσα προς τέλη Οκτωβρίου) ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με φέτος, ενώ βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με τις αρχές του φετινού Ιουνίου που με τη σειρά του δεν είχε καμία σχέση με τα σχεδόν ανύπαρκτα περιστατικά του Ιουνίου 2020. Με άλλα λόγια ο ετήσιος κύκλος της “πανδημίας” (βαρείς χειμώνες, άνετα καλοκαίρια) διευρύνεται μέχρι στιγμής προς το χειρότερο. Το γεγονός ότι αυτό κυρίως οφείλεται στον αυξημένο αριθμό διαγνωστικών ελέγχων/βεβιασμένων διασωληνώσεων/αύξησης της γενικής θνησιμότητας που χρεώνεται στον κορωνοϊό κλπ δεν μας ενδιαφέρει από πρακτική άποψη – στο συγκεκριμένο ζήτημα μετράει αυτό που φαίνεται. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι 1. Το εμβόλιο δεν λειτουργεί, το αντίθετο μάλιστα και 2. Το “τέλος της πανδημίας” διατυμπανίζεται στη χειρότερη αναλογικά εποχή της. Οι τύποι απλώς τρόμαξαν από την οικονομική κρίση και τα πεσμένα νούμερα των δημοσκοπήσεων και αποφάσισαν ότι στα λόγια τουλάχιστον πρέπει να φαίνεται ότι κάτι βελτιώνεται. Στην πράξη βέβαια μάσκες, αποστάσεις, εμβόλια κλπ συνεχίζουν ακάθεκτα. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να δούμε αν θα επιστρέψουν τα γενικά λοκντάουν με την αναμενόμενη χειμερινή αύξηση των θανάτων.

    Reply
    1. Oannes October 12, 2021 at 10:00 am

      Συμφωνώ απολύτως : οι τύποι απλώς μετατοπίζουν, όσο τους παίρνει, τον εστιασμό από το θέμα, εν όψει των χειρότερων που έρχονται. Γιατί ξέρουν ότι κορωνοϊός+κρίση [και …δεν μπορεί να μην γίνει κοινός τόπος κάποια στιγμή ότι αυτή οφείλεται στο χειρισμό της “πανδημίας”] θα δημιουργήσουν εκρηκτικό μείγμα. Ακόμα και σε μια μάζα ανθρώπων πιστών στο κυβερνητικό αφήγημα.

      Reply

Leave a Reply