ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ

Ακούγοντας τον ολοένα πιο απροσχημάτιστο, “έξω απ’ τα δόντια” λόγο που απευθύνουν στο κοινό οι “ειδικοί”, μιλάω για φράσεις του τύπου “να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν” [Παγώνη] “να κάτσουν στ’ αυγά τους” [Γώγος] κοκ., δεν ξέρω ειλικρινά πώς μπορεί κανείς να μην σκεφτεί ότι οι εν λόγω εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, ότι βρίσκονται σε ρόλο δεσμοφύλακα ατόμων οιονεί φυλακισμένων. Ο γλοιωδώς “σεβαστικός” τρόπος με τον οποίο τους απευθύνονται τα media whores [“πείτε μας πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα”, “ανησυχείτε από το click away;”, “θα δώσετε στην Εκκλησία αυτό που ζητάει;”], η έως και χυδαία αυταρέσκεια με την οποία αποδέχονται το ρόλο αυτό, θα έπρεπε να ανησυχούν όλους μας.
Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον εξελίσσονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, βεβαιώνεσαι ότι οι κλιμακώσεις γίνονται πάντα
σε περιόδους επετείων, πατριωτικών και θρησκευτικών γεγονότων – Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Τα περίφημα εννέα άτομα που έχουν επιτραπεί για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, θα καταργηθούν και αυτά – κεφάλια μέσα, καθένας μόνος του, τραβηχτείτε όπως σας παίρνει. Με πρόφαση την “έξαρση στις ευρωπαϊκές χώρες”, τα νούμερα θα μαγειρευτούν και εδώ κατά το δοκούν – ας είν’ καλά τα “τεστ” και οι ηλίθιοι που τρέχουν να τα κάνουν.
Ο κίνδυνος είναι η πρόφαση. Η πρακτική είναι αυτή του
σωφρονιστικού ιδρύματος. Ζητούμενο, το λέμε εξ αρχής, είναι το σπάσιμο του τσαμπουκά του κρατουμένου: “θα είσαι ελεύθερος να κυκλοφορήσεις στις 27 Ιανουαρίου, ας πούμε, όχι όμως ανήμερα Πρωτοχρονιά ή Χριστούγεννα. Γιατί έτσι γουστάρω εγώ, που κανονίζω από δω κι εμπρός τι κάνεις στη ζωή σου”.

4
(Visited 370 times, 1 visits today)

14 Comments

  1. stcigar December 15, 2020 at 10:57 am

    Θα πρόσεξες εντωμεταξύ ότι άμα τη εφαρμογή του “εμβολίου” εμφανίστηκε “νέα επιθετική μετάλλαξη του ιού στην Αγγλία” (θα γινόταν ούτως ή άλλως, αλλά έχει ενδιαφέρον ο συγκεκριμένος τόπος και χρόνος) οπότε δώστου πάλι από την αρχή κλπ. Ακούγεται λίγο διεστραμμένο, αλλά κάπου έχω αρχίσει να το διασκεδάζω.

    Reply
    1. Oannes December 15, 2020 at 11:21 am

      Το άκουσα χτες, το έψαξα λίγο και είδα ότι η μετάλλαξη “δεν θεωρείται πιο θανάσιμη αλλά …ίσως πιο μεταδοτική”. Είναι κάτι σαν “το πιστόλι πάνω στο τραπέζι” που έλεγε ο πρώην employer του κυρίου Μόσιαλου. Γεγονός είναι ότι κάθε τρεις και λίγο ακούγεται περί νέων μεταλλάξεων, αλλά μετά γίνεται γαργάρα, του στιλ, άστο να πλανάται στο background. Υποθέτω το real thing θα ξεκινήσει με το που θα ξεζουμιστεί ό,τι είναι να ξεζουμιστεί απ’ το εμβόλιο.
      Εκτός και αν αποδειχτεί ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό ΚΑΙ για την μετάλλαξη, η οποία σε τέτοια περίπτωση προαλείφεται ως “καταλυτικό επιχείρημα”.

      Reply
      1. stcigar December 15, 2020 at 11:39 am

        Ο φόβος από μόνος του δεν είναι αρκετός για τη μακροχρόνια υποταγή, ο κόσμος χρειάζεται και ανάλογες ποσότητες ελπίδας. Σε περίπτωση μάλιστα που αμφότερα δεν έχουν καμία λογική βάση κι επομένως δεν γίνεται να διαψευσθούν από την πραγματικότητα, η κατάσταση μπορεί να διαιωνίζεται με μικροπαραλλαγές επαόριστον..

        Reply
        1. Oannes December 15, 2020 at 12:48 pm

          Ακριβέστατα και …δυστυ-χέστα-τα!

          Reply
  2. dnk December 15, 2020 at 4:31 pm

    Απο την στιγμή που ο Ηλίας Μόσιαλος αναγκάστηκε να σπάσει το ιατρικό απόρρητο(φανταστείτε σε τι κίνδυνο βρισκόμαστε) και να πεί ότι παρακολουθεί τον Τάκη Τσουκαλά,τότε αισθάνομαι οτι πρέπει κι εγώ,με την σειρά μου,να αποκαλύψω όσα μου εκμυστηρεύτηκε ο,εγνωσμένων δυνατοτήτων,μοριακός βιολόγος-γενετιστής,κοςDarth Vader,ο οποίος με παρακολουθεί.Αν και η απόσταση τον δυσκολεύει κάπως(σεβόμενος,ως οφείλει,την καραντίνα,δεν μας επισκέπτεται),κρίνοντας,όπως μου είπε,απο το μέγεθος της φλεγμονής και το ότι αυτή έχει αρχίσει,πλέον, να προκαλεί οίδημα σε διάφορους αδένες του ανθρωπίνου σώματος,φοβάται(λέμε τώρα) ότι ο ιός έχει,εδώ και κάποιο διάστημα,μεταλλαχθεί σε(ναί,καλά καταλάβατε) αδενοϊό.”Ξεχάστε τα ξέφωτα…come to the dark side”,ήταν η ιατρική οδηγία του.

    Reply
    1. Oannes December 15, 2020 at 5:56 pm

      Το πιθανότερο είναι ότι το όποιο deal εκλείσθη δια της διαμεσολαβήσεως του “μεγαλοπαράγοντος” του οποίου τσάτσος τυγχάνει ο κύριος Τσουκαλάς. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είμαι σίγουρος ότι αν ο Darth Vader κατάφερνε να εισπηδήσει μαγικώ τω τρόπω από την δική του στην δική μας πραγματικότητα, θα σκιαζόταν από τον κύριο Μόσιαλο και το σινάφι του… 😊😊😊

      Reply
  3. dnk December 15, 2020 at 10:21 pm

    Φοβάμαι ότι θα του ζητούσαν να εμβολιαστεί,πριν εισέλθει(αυτό το “θεματάκι” με το αναπνευστικό του είναι πολύ ύποπτο σύμπτωμα,καθώς ο κορονοιός εξαπλώνεται και σε άλλους γαλαξίες πλέον),προσπαθώντας να τον πείσουν να το κάνει για το καλό του ηλικιωμένου Αυτοκράτορα,τουλάχιστον.

    Reply
    1. stcigar December 16, 2020 at 12:04 am

      Για να μην υποτιμούμε πάντως τη δύναμη πειθούς του ερίτιμου Darth Vader, υπάρχει αποδεδειγμένα μια φράση του που ο κυρ-μόσιαλος (μια γλίτσα υποφώσκει definitely στην επωνυμία του) που πολύ θα ήθελε να προφέρει ο ίδιος στους “αρνητές του κορωνοϊού”: https://www.youtube.com/watch?v=F1xAUfdK9FE

      Reply
      1. Oannes December 16, 2020 at 8:08 am

        Άφθαστο! τη λαβή εκ του μακρόθεν πάντως μια χαρά μας την έχει εφαρμόσει ο Μόσιαλος [κάτι ανάμεσα σε “μούσιαλος” και “μόσχαρος”]

        Reply
        1. stcigar December 19, 2020 at 1:28 am

          Το ξύλο που είναι να φάμε, θα το φάμε ούτως ή άλλως. Ας το κάνουμε τουλάχιστο ναξίζει τον κόπο..

          Reply
          1. Oannes December 19, 2020 at 11:18 am

            Ακριβώς. “Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”, όταν η επίθεση θεωρείται δεδομένη.
            Βεβαίως χρειάζεται ενδελεχή εξέταση το σενάριο “run to the hills” – εμείς τουλάχιστον το σκεφτόμαστε, του στιλ, ένα χωραφάκι όπου καλλιεργείς τα απαραίτητα και ζεις με στοιχειώδη αυτάρκεια. Ένας Θεός ξέρει βέβαια αν, σε τι βαθμό και μέχρι πότε θα είναι εφικτό.

            Reply
            1. stcigar December 19, 2020 at 2:28 pm

              Πολύ φοβάμαι ότι πλέον είναι μόνο εφικτό σε αυτούς ακριβώς που δεν το έχουν ανάγκη..
              https://www.youtube.com/watch?v=AU7wsg_6DX4

              Reply
              1. Oannes December 19, 2020 at 6:42 pm

                Και βρήκες και άνθρωπο. Έναν από τους πιο αντιπαθητικούς μου όλων των εποχών.
                Πάντως νομίζω ότι και ημείς οι πτωχοί κάτι μπορούμε να καταφέρουμε. Και με καλύτερο κλίμα απ’ τις Μπαχάμες, και με καλύτερα προϊόντα, απ’ την “ελληνική γη” που όντως είναι ευλογημένη.
                Αυτό που φοβάμαι είναι οι “πολιτικές” που θα εφαρμοστούν, ίσως και μη ανεκτικές με τέτοιες λύσεις – όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί θα δίνουν το “κακό παράδειγμα”. Υποθέτω θα πρέπει να δεχτεί κανείς ένα πολύ υποβαθμισμένο ρόλο [ = όχι άξιο μιμήσεως] μήπως και αφεθεί να υπάρξει με δικούς του όρους.

                Reply
  4. dnk December 19, 2020 at 10:15 pm

    Ας ελπίσουμε,τουλάχιστον, το ψεκασμένο,ξηρικής καλλιέργειας, “ψηφιακό” φασκόμηλο,που πάνε με το ζόρι να μας ποτίσουν,να μην μας “βαρέσει” κατακούτελα.

    Reply

Leave a Reply