ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ R.I.P.

Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για το ποιος ωφελείται, και μάλιστα διπλά, * από το θάνατο του Γιώργου Τράγκα. Δεν έχει νόημα να διατυπώσει υποθέσεις για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του, την εισαγωγή, την αγωγή που ακολουθήθηκε κοκ. Η επίσημη άποψη είναι που μετράει, με τα υπόλοιπα να προορίζονται για τον κάδο των ψεκασμένων.
Δεν έχει νόημα η συζήτηση για τους
χείμαρρους τοξικής βλακείας που πλημμυρίζουν τα μέσα “κοινωνικής” δικτύωσης.
Έχει σίγουρα νόημα να ακουστεί κάποια στιγμή η φωνή των οικείων του, για τυχόν λεπτομέρειες που μόνο οι ίδιοι είναι σε θέση να γνωρίζουν. Και που ελάχιστοι, υποθέτω, θα έχουν το θάρρος να διαψεύσουν.

* = ποιος ξεφορτώνεται μια ενοχλητική φωνή, χρησιμοποιώντας την ταυτόχρονα σαν παράδειγμα ανθρώπου που “θα ήταν αυτή τη στιγμή κοντά μας αν δεν ήταν ανεμβολίαστος”…

3
(Visited 188 times, 1 visits today)

17 Comments

  1. stcigar December 14, 2021 at 10:23 am

    Πιστεύω πάντως ότι αν ήταν στο χέρι τους να τον σώσουν, κατά πάσα πιθανότητα θα το έκαναν, αν μη τι άλλο γιατί μια δήλωση μετανοίας (“ευχαριστώ τους γιατρούς που με ηρωικές προσπάθειες κλπ”) θα ήταν πολύ προτιμότερη από τη φυσική του εξόντωση – στα πρότυπα των σταλινικών τακτικών – που απλώς φουντώνει τη συνωμοτική παραφιλολογία. Στο κάτω κάτω με τη θέλησή του πήγε στο νοσοκομείο, δικαιολογήθηκε που ήταν ανεμβολίαστος και δεν είχε αντιρρήσεις για να διασωληνωθεί. Από την άλλη βέβαια οι βάρβαροι που βρίσκονται in charge δεν διακρίνονται ιδιαίτερα ούτε για τη λεπτότητα του σχεδιασμού τους ούτε για την ικανότητα και τη μεγαλοψυχία τους..

    Reply
    1. Oannes December 14, 2021 at 12:31 pm

      Λογικό ακούγεται, όπως και μια σειρά άλλων υποθέσεων. Εννοείται ότι δεν θα μπορούσαμε να βγούμε και να πούμε ότι οι γιατροί “σκοτώνουν” ασθενείς επί τούτου. Κι όχι μόνο γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες.
      Πιστεύω πάντως ότι πρόκειται για ευνοϊκή έκβαση της υπόθεσης “ως αναφορά” τους “κρατούντες”. Δεν είμαι σίγουρος ότι ένας Τράγκας – survivor του ιού, θα έσπευδε να εναρμονιστεί με το επίσημο αφήγημα. Ένα από τα πολλά που θα μπορούσε να βγει και πει θα ήταν “ιδού, εγώ, 70+, διαβητικός, ανεμβολίαστος, και τελικά επιβίωσα. Γιατί να κάνει το εμβόλιο ένας υγιής νεότερός μου”;
      Ως προς τη “λεπτότητα” των όντων ούτε συζήτηση. Ο [όχι ακριβώς “άξεστος Γεωργιανός χωριάτης”] Στάλιν ήταν εξωγήινη διάνοια συγκριτικά με δαύτους.

      Reply
      1. stcigar December 14, 2021 at 1:11 pm

        Προφανώς και δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε τίποτε, αν και η τακτική αυτή φαίνεται να είχε απόλυτη επιτυχία με τον Τζόνσον και σχετική επιτυχία με τον Τραμπ και μάλιστα χωρίς να νοσήσουν ούτε στο εκατοστό της βαρύτητας του ΓΤ. Ούτως ή άλλως τις δηλώσεις μετανοίας τις πήραν ήδη από γνωστούς και συνεργάτες του που άρχισαν αμέσως τα “ουκ οίδα τον άνθρωπον”, “δεν είναι αυτό που νομίζετε” κλπ. Δεδομένου πάντως ότι δεν πήγε με κάποια τερματική ασθένεια στο νοσοκομείο, πρόκειται για καθαρή περίπτωση θανάτου επώνυμου προσώπου από κορωνοϊό, πράγμα που προσωπικά είχα θέσει ως όριο για τη μετάβαση της κατάστασης από το γελοίο στο ανησυχητικό.

        Reply
        1. stcigar December 14, 2021 at 1:31 pm

          Το ξέρω, ακούγεται αστείο να κρίνει κανείς την εξέλιξη μιας επιδημίας από τους θανάτους των επωνύμων, αλλά στην πραγματικότητα έχει σοβαρή θεωρητική βάση, αφού 1. Η περίπτωσή τους είναι αναγκαστικά διαφανής 2. Έχουν καλύτερη παρακολούθηση και φροντίδα 3. Ο αριθμός τους είναι πεπερασμένος και κάθε περιστστικό βαραίνει στατιστικά. Επιπλέον φέτος οι περισσότερες περιπτώσεις θανάτων από κορωνοϊό είναι με τον α’ ή β’ τρόπο επώνυμες, ενώ μέχρι πέρυσι ακούγαμε απλώς για 45χρονους κλπ χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις..

          Reply
        2. Oannes December 14, 2021 at 2:49 pm

          Επειδή ήρθα επι τροχάδην και θα είμαι off μέχρι το απόγευμα : το “από κορωνοϊό” πρέπει να θεωρείται fact; η ανάρτηση που έχω σε screen shot στο τραγκοκείμενο [κατά πόσο] ισχύει;

          Reply
          1. stcigar December 14, 2021 at 3:18 pm

            Θα θυμάσαι ίσως ότι προσωπικά είχα θίξει το ζήτημα της ασάφειας των ορίων μεταξύ θανάτου από κορωνοϊό και άλλων καταληκτικών ασθενειών, όταν κανένας δεν είχε ακόμα ονειρευτεί ότι θα μπορούσε να υπάρχει καν παρόμοιο ζήτημα. Δικαιούμαι να χαρακτηρίσω επομένως τις δικαιολογίες της παραπάνω κυρίας ως δικολαβίστικες ανοησίες. Ο ΓΤ είχε διαβήτη για χρόνια χωρίς να του δημιουργήσει κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μπήκε στο νοσοκομείο μόνο με κορωνοϊό και κατέληξε με καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια μέσα σε λίγες μόνον ημέρες. Αν αυτό δεν είναι κυριολεκτικά ορισμός του θανάτου από κορωνοϊό, τότε καλύτερα να καταργήσουμε τον όρο πέρα για πέρα.

            Reply
            1. stcigar December 14, 2021 at 3:37 pm

              Εκτός κι αν υπαινίσσεται ιατρικά σφάλματα, κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω και δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε αυτή. Αν θες τη γνώμη μου πάντως, επειδή τυχαίνει να έχω δει παρόμοιες περιπτώσεις από κοντά, οι συγκεκριμένες επιπλοκές δηλώνουν ότι ο reaper έχει βγει παγανιά και τόνομά σου είναι από τα πρώτα στη λίστα..

              Reply
              1. Oannes December 14, 2021 at 5:45 pm

                Στο παρελθόν έχουμε συζητήσει για το πόσο μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον κορωνοϊό για το ότι “σκοτώνει” ανθρώπους που βρίσκονται ακριβώς στο προσδόκιμο ζωής [79-80]. Υποθέτω χωρίς να έχω εικόνα, ότι κάποιος με διαβητική νεφροπάθεια έχει μικρότερο προσδόκιμο, το οποίο πιθανώς προσεγγίζει την ηλικία θανάτου του Τράγκα. Αυτό που λέει το ατομάκι της ανάρτησης είναι προφανώς ότι κάποιος στην κατάσταση του ΓΤ κινδυνεύει από πλήθος λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης από κορωνοϊό. Τώρα, εννοείται ότι αυτό το σκεπτικό δεν είναι ακριβώς “παραγωγικό”: το πλήθος των λοιμώξεων δεν αναιρεί τη σημαντικότητα κάθε μιάς ξεχωριστά. Νομίζω ότι η τελευταία πρότασή σου συνοψίζει το θέμα. Στο φινάλε, ακόμα και αν για τη συντριπτική πλειονότητα δεν πρόκειται ακριβώς για “reaper”, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν έχει κάποιο περίεργο, αφανές πρόβλημα.
                Αυτό που παρακάμπτεται τελικά με την όλη φασαρία είναι ότι κάποιος, ιδιαίτερα ο ευπαθής, οφείλει να προσέχει ούτως ή άλλως …τα πάντα. Μια ζωή θυμάμαι τους γέρους να φωνάζουν “κλείσε το παράθυρο κάνει ρεύμα”…
                Η συχωρεμένη η γιαγιά μου [πέρασε την δεύτερη 40ετία της ζωής της με κλονισμένη υγεία, λόγω βροχικών] μου έλεγε συνέχεια : “ένα πράγμα να φοβάσαι, το κρύο! δεν υπάρχει πιο ύπουλο πράγμα απ’ το κρύο!”

                Reply
              2. stcigar December 14, 2021 at 6:11 pm

                Συμφωνώ απολύτως με τα λόγια της καλής γιαγιάκας. Κατά τάλλα γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις ατόμων με δεκαπλάσια προβλήματα υγείας από τον ΓΤ και πολύ μεγαλύτερης ηλικίας που είχαν περάσει τον κορωνοϊό αβρόχοις ποσί. Εντωμεταξύ σήμερα πέθανε και η Ροζίτα η Σώκου, αν και στα 98 δεν ξέρω αν μπορούμε να το φορτώσουμε στον κορωνοϊό. Και πάλι όμως είναι λίγο περίεργο σαν σύμπτωση να πεθαίνουν δύο επώνυμοι την ίδια ημέρα και από την ίδια υποτίθεται διαφιλονικούμενη αιτία. Μέχρι και πέρυσι τέτοια πράγματα δεν συνέβαιναν ποτέ.

                Reply
                1. Oannes December 14, 2021 at 6:25 pm

                  Αυτό θα πει σύμπτωση! Κοίτα το τρέχον post…

                  Reply
                2. Oannes December 14, 2021 at 6:55 pm

                  Προφανώς πρόκειται για πιο εκτεταμένη διάδοση του πράγματος. Ακούω κι εγώ ψιλοσυχνά, αντίθετα με πέρυσι, για περιπτώσεις οικογενειών που προσβάλλονται altogether, απ’ τον παππού στον εγγονό [συνήθως, κατ΄αντίθετη φορά]. Αλλά απ’ τις συγκεκριμένες τουλάχιστον που ξέρω, ουδείς έχει αποβιώσει, η καν νοσήσει βαρειά. Νοσοκομείο έχουν μπει 3, αν θυμάμαι, ως τώρα [μέσος όρος ηλικίας τα …87 or something] και βγήκαν εντός ολίγων ημερών. Όσο περισσότερο διαδίδεται, τόσο περισσότεροι [“επώνυμοι”] θα πεθαίνουν.
                  Ένα απ’ τα λίγα πράγματα για τα οποία είμαι σίγουρος είναι ο ρόλος των τηλεσαυράνθρωπων στην υπόθεση “συρροή στα νοσοκομεία”. Το σοκ και δέος που καταλαμβάνει τον “πολίτη” με το που βγαίνει η διάγνωση [“ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ!!! ΕΧΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟ!!!”] είναι δικό τους δημιούργημα.

                  Reply
  2. dnk December 14, 2021 at 1:30 pm

    Ας είναι “αιωνία η μνήμη”(όταν με το καλό…) των αντιλαϊκιστών που αντιστάθηκαν σθεναρά στην ασυλλόγιστη χρήση χυδαίων λαϊκών εκφράσεων,όπως “Θεός σχωρέστον” ή “ας τον αναπαύσει ο Θεός”, καθώς ενδέχεται πέρα από τα λανθασμένα περί την υγεία μηνύματα,να “περάσει” αντίστοχα και για την οικονομία.Ελπίζουμε η αναζήτησή τους για το υγειονομικό holy grail να αποδώσει τους ποθούμενους “καρπούς”…https://m.youtube.com/watch?v=8cq-PvPD8FQ

    Reply
    1. Oannes December 14, 2021 at 6:22 pm

      Καλά τώρα, οποιουδήποτε τις δηλώσεις κι αν διαβάσεις και περί το ο,τιδήποτε, αργά ή γρήγορα θα φτάσεις στο κλασικό ρεφρέν : “μόνη λύση το εμβόλιο”.
      Ο λόγος που κάποιοι δεν θέλουν να το κάνουν είναι ότι ανησυχούν – όχι από άγνοια ή δεισιδαιμονία. Ποτέ δεν θα έμπαινα [από πού κι ως πού άλλωστε…] σε διαδικασία να πω σε κάποιον “κάντο ή μην το κάνεις”. Δεν είμαι σίγουρος για το αν κι ένας γιατρός ακόμα θα ‘πρεπε να πάρει τέτοια ευθύνη. Για να μη μιλήσω για τους παιδίατρους που εμβολιάζουν πεντάχρονα.
      Το μόνο επιχείρημα που πιστεύω έχει νόημα να μοιραστείς με κάποιον είναι : αν δεν πολυκυκλοφορείς σε κόσμο [όχι ΜΜΜ, όχι εργασία σε περιβάλλον “εταιρίας” κοκ.] με δεδομένο ότι οι πιθανότητες να το πάθεις μειώνονται δραματικά, αξίζει τον κόπο να σκεφτείς πριν το κάνεις. Ακόμα και ο “νομοταγής καθόλα” οικογενειακός γιατρός μας, επ’ αυτού …μισοσυμφώνησε.

      Reply
  3. EMMANOUEL December 14, 2021 at 6:57 pm

    Εμενα αυτο που μου εκανε εντυπωση πιο πολυ στις δηλωσεις του Τραγκο-γιατρου ( δεν εχω κανενα λογο να πιστεψω οτι δεν ηθελε το καλο του Γ.Τρ. , μιας και ηταν παιδικοι φιλοι , κι αποκλειω να ηταν βαλτος να τα πει αυτα ) ειναι η σιγουρια που ειχε οτι , παρ ολο χρονια διαβητικος ,αν επιανε covid οντας εμβολιασμενος , ο συγχωρεμενος θα την γλυτωνε 100% .. Γιατι αυτο βγαζει η συνεντευξη σαν κεντρικο νοημα .. Αναρωτιεμαι δηλαδη αν υπαρχουν αλλοι εμβολιασμενοι διαβητικοι που πηγαν απο covid αδιαβαστοι .Κι η απαξιωση για τα μονοκλωνικα , ουτε αυτα μας κανουν δηλαδη .. Απλες επισημανσεις , δεν κανω τον εξυπνο , γιατι ποιος ξερει , χτυπα ξυλο χα χα .

    Reply
    1. Oannes December 14, 2021 at 7:16 pm

      Ούτε εξ αποστάσεως δεν προκύπτει ότι “κάνεις τον έξυπνο”. Το ίδιο άλλωστε πιστεύω κι εγώ για τον γιατρό. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ [σχεδόν] άσπρο-μαύρο. Το ότι ήταν παιδικός φίλος του Τράγκα δεν μηδενίζει το “χρέος” του στις φαρμακευτικές. Από την άλλη μπορεί κάλλιστα να πιστεύει στη χρησιμότητα του εμβολίου. Δεν ξέρω πόσοι απ΄τους “ειδικούς” έχουν ψάξει το θέμα των παρενεργειών / θανάτων. Ο [επί δεκαετίες] οικογενειακός γιατρός μας, για του οποίου τα “αισθήματα” δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, δήλωνε ειλικρινή άγνοια για διάφορα που του έλεγα, αμφισβητώντας τις πηγές μου.
      Πιστεύω ότι η πλειονότητα των γιατρών που έκαναν αυτοβούλως το εμβόλιο πιστεύουν ευλαβικά στην αποτελεσματικότητά του. Η πίστη στην επιστήμη τους ούτως ή άλλως παρουσιάζει έντονα ανορθολογικά στοιχεία, όχι διαφορετικά από τη θρησκευτική πίστη. Κάπου εκεί, κάποια στιγμή, …υπεισέρχεται το “πίστευε και μη ερεύνα”. Έχω ακούσει γιατρό να δηλώνει απόλυτη πίστη στα εμβόλια, εννοώντας μ’ αυτό …πίστη στους οργανισμούς που αξιολογούν τα εμβόλια. “Γιατί αυτοί έχουν τα στοιχεία στα χέρια τους και θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να εμπιστευτώ την ακεραιότητα και την επιστημονική τους επάρκεια”. Ήταν σχεδόν …συγκινητικός στην απλοϊκότητά του – αν δεν ήταν απλώς καλός ηθοποιός.

      Reply
      1. EMMANOUEL December 14, 2021 at 7:57 pm

        Εν τω μεταξυ απ το covido-κουτσομπολια στα διαφορα chat καποιοι επεσημαναν οτι ποτε δεν διευκρινιστηκε αν ο “πρωτος νεκρος της Ομικρον”(Αγγλια ) ηταν εμβολιασμενος η’ οχι . Με το αυθορμητο συμπερασμα να ειναι το ”αν ηταν ανεμβολιαστος θα ειχανε βγαλει ντουντουκα τα καναλια , αρα ..”

        Reply

Leave a Reply