ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο …ALEX JONES!

Και μια γεύση από “δημοσιογραφία” τύπου Πρώτου Θέματος, για να θυμόμαστε τα βασικά. Tο ότι πρόκειται ουσιαστικά για copy paste δεν αλλάζει κάτι. Ευθύνεσαι για όσα γράφεις και για όσα αντιγράφεις, άπαξ και τα υπογράφεις.
Στην επικεφαλίδα διαβάζει κανείς ότι “ο Άλεξ Τζόουνς πλήρωσε μισό εκατομμύριο για τις ταραχές στο Καπιτώλιο”.
Η περίπτωση να αναρωτηθεί ο αναγνώστης “γιατί άραγε κάποιος θα …ομολογούσε
κυνικά κάτι τέτοιο;”, δεν είναι κάτι που απασχολεί την αρθρογράφο: ξέρει σε τι είδους αναγνώστες απευθύνεται, ή απλώς δεν διαφέρει από εκείνους.
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, το “μισό εκατομμύριο για τις ταραχές” μετατρέπεται σε …“μισό εκατομμύριο
για τις διαδηλώσεις”. Με την πρόσθετη “σοκαριστική αποκάλυψη” του AJ ότι …ο Λευκός Οίκος του ζήτησε να ηγηθεί των διαδηλώσεων: η σχέση Trump – Jones είναι γνωστή στους πάντες, πλην προφανώς της αρθρογράφου του Πρώτου Θέματος.
“Με περίσσιο θράσος”, εξακολουθεί απτόητη, “ο ραδιοφωνικός παραγωγός ισχυρίστηκε επίσης ότι η αντιφασιστική οργάνωση Αντίφα, την οποία
ο Τραμπ αποκαλεί τρομοκρατική [σ.σ. ενώ …δεν είναι], βρέθηκε έξω απ’ το Καπιτώλιο και προκάλεσε τα επεισόδια”. Η επισήμανση της απίστευτης ανακολουθίας μεταξύ “ισχυρισμού” του τίτλου και τελευταίας φράσης του AJ, αποτελεί μια ακόμα περιττή πολυτέλεια.
Και η ενημέρωση ολοκληρώνεται:
“ο ακροδεξιός που πρωτοστάτησε στα επεισόδια [σ.σ.: ;;;!!!] δήλωσε στους διαδηλωτές του Million MAGA March ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εκδιωχθεί από την προεδρία, αποδίδοντάς του άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς”.

3
(Visited 113 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar January 9, 2021 at 3:27 pm

    Ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουνα κι εγώ καθώς το διάβαζα. Να σου πω την αλήθεια ούτε και με τους θανάτους κατάλαβα τι έγινε, πέραν του ότι 3 από τους 5 πέθαναν από.. παθολογικά αίτια.

    Reply
    1. Oannes January 9, 2021 at 5:59 pm

      Η υπόθεση γενικά έχει λίγο απο κορωνοϊό. Ακριβώς όπως το “τόσο” [ή το τίποτα απολύτως] με αυτόν έγινε “τόοοσο” βοηθώντας στην “ανέλπιστη” επιτάχυνση της διαδικασίας που είχε ήδη ξεκινήσει, έτσι και εδώ: μιλάμε για παρανοϊκού επιπέδου αναβάθμιηση λογοκρισίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του διαδικτύου. Αφού νομίζω ότι τελικά για καλό θα είναι αυτή η φάση. Να ξεφορτωθούμε τα μπουρδέλα και να αρχίσουμε να ζουμε μια πιο φυσιολογική ζωή, ως μικροκαλλιεργητές or something.

      Reply
  2. dnk January 9, 2021 at 4:27 pm

    Ισως οι Άγγλοι “σύντροφοι” βοηθήσουν,πάλι, στην ανατίναξη της “γέφυρας” της “οδοντοστοιχίας” των “μαύρων” προπαγανδιστών.”Γέφυρα” χρήσιμη και για το “πέρασμα” του κορονοϊού,ο οποίος πρέπει να είναι πολύ ” ψυχρόαιμος” για να “σέρνεται” με τέτοια ζέστη.

    Reply
  3. stcigar January 9, 2021 at 7:39 pm

    Κατά καιρούς προσπαθώ κι εγώ να δώ τα θετικά της υπόθεσης – αλλιώς είναι βέβαια να το κάνεις με δική σου πρωτοβουλία και αλλιώς να το κάνεις από ανάγκη. Δεν έχω πρόβλημα να χάνω από κάποιον με καταφανώς ανώτερες ικανότητες σε θέματα που εγώ θεωρώ σημαντικά, να σε νικάνε όμως τελικά κάτι σιχαμένες γλίτσες με μοναδικό τους όπλο το κατάφωρο ψέμα.. https://youtu.be/_0q-PUXk1U8

    Reply

Leave a Reply