ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Από ένα μικρό απόσπασμα συζήτησης μπορούν να προκύψουν διαπιστώσεις και συμπεράσματα. Ιδίως όταν πρόκειται για μια απ’ τις στημένες της τηλεόρασης που διεξάγονται βάσει ατζέντας, αν όχι και με πλήρη [προσυνεννοημένο] διαμοιρασμό των ρόλων. Κάνοντας συγκεκριμένες ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι εκμαιεύουν φράσεις – κλειδιά δίκην απαντήσεων, τις οποίες υπογραμμίζουν και αναπαράγουν, προσθέτοντας κάπου κάπου και, έτοιμες από πριν, δικές τους.
Στο τηλεοπτικό πάνελ που προ ολίγου άκουγα, συνοδεύοντας το πρωινό μου [βίτσιο κι αυτό…] ο κύριος
Εξαδάκτυλος, αυτή η καλαίσθητη φιγούρα με την καλαίσθητη φωνή / τρόπο ομιλίας, ηκούσθη λέγων το εξής : “οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, ακόμα και όταν πρόκειται για ένα δοκιμαζόμενο εμβόλιο που πρέπει λόγω εκτάκτων συνθηκών το συντομότερο να δοθεί στην ανθρωπότητα, επί ελλείψει [sic] άλλων εθελοντών, οφείλουμε να είμαστε οι εθελοντές”. [“Σωστό”, σφηνώνεται η φωνή του “δημοσιογράφου”]. “Υπό αυτό πρίσμα σκεφτόμαστε και λειτουργούμε“, ολοκληρώνει ο κύριος Εξαδάκτυλος. “Σωστό, κρατάμε αυτό και πάμε παρακάτω”, λέει ο δημοσιογράφος, επικυρώνονας την υποχρέωση θυσίας του υγειονομικού στο βωμό της Pfizer.
Η συζήτηση αφορά στην υπόθεση των προς αναστολή εργασίας υγειονομικών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη – συμμετέχει ο δικηγόρος κάποιων από αυτούς, κύριος
Διαλυνάς.
Σ’ αυτόν απευθυνόμενος, ένας από τους “δημοσιογράφους” του πάνελ, θα πει αμέσως μετά τα εξής :
“Εεε …το επιχείρημα ‘δεν είμαι αρνητής αλλά…’ μου θυμίζει λίγο το ‘
δεν είμαι ρατσιστής αλλά…’, και το θεωρώ ένα σαθρό επιχείρημα. Και θα μου επιτρέψετε, αλλά είναι δική μου γνώμη : οι πελάτες σας είναι ξεκάθαρα αρνητές. Γιατί αρνούνται το γεγονός ότι έχουμε μια παγκόσμια πανδημία, την οποία έχει ανακοινώσει ο ΠΟΥ, δεν είναι κάτι που το λέω εγώ, οπότε …αρνούνται την πραγματικότητα. Έτσι δεν είναι; και θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και όλο το …εεε…κοινωνικό σύνολο”.
“Κατ’ αρχήν” απαντάει ο δικηγόρος, συμπαθέστατος και αξιοπρεπέστατος, “υπάρχει το Σύνταγμα το οποίο αναφέρεται στην προστασία της εργασίας, αλλά λέει και κάτι άλλο, σοφότερο: την
αρχή της αναλογικότητας. Δηλαδή, μέχρι σήμερα οι εντολείς μου υποβάλλονται μέρα παρά μέρα σε τεστ, υποχρεωτικά, φορούν μάσκες, λαμβάνουν όλα τα μέτρα που ορίζει η νομοθεσία για την προστασία των ασθενών, μέχρι και σήμερα. Λένε λοιπόν το εξής : αντί να με διώξεις εμένα κόβοντάς μου τις αποδοχές με τις οποίες ζω την οικογένειά μου, θα μπορούσες ή να κάνεις αναστολή καθηκόντων αφού θες τόσο πολύ να με απομακρύνεις, να μου δίνεις το ήμισυ των αποδοχών μου και να με έχεις σε μια άλλη…”
…Αίφνης, οχλαγωγία, με δυο δημοσιογράφους να “παρεμβαίνουν” μιλώντας πάνω από τον δικηγόρο. Η συζήτηση θα τελειώσει με τον ένα απ’ τους δύο [τον παρουσιαστή] να υψώνει τη φωνή :
“ε δε γίνεται να μιλάμε όλοι μαζί ! Ευχαριστούμε τον κύριο Διαλυνά, πάμε σε διαφημιστικό διάλειμμα”.

Στην αρχή της αναλογικότητας έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο κείμενο [ΚΡΑΤΟΣ – ΝΟΝΟΣ ΜΕ BIG BOSS ΤΗΝ PFIZER – 2/8].
Από όσο ξέρω, τα νοσοκομεία δεν έχουν αποτελέσει μέχρι σήμερα εστίες μετάδοσης του ιού. Κι αυτό, με ένα ολοένα αυξανόμενο, πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο, ποσοστό υγειονομικών
ανεμβολίαστων. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιοι είναι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται το αυταπόδεικτο: η “φροντίδα για τη δημόσια υγεία” δεν είναι παρά ένας χυδαίος εκβιασμός για προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος της Pfizer, στην οποία, εκτός των άλλων εταιριών του χώρου, έχει τεράστια επενδυτικά συμφέροντα [“κάπου” τον έχουμε ξεχάσει] ο Bill Gates.

2
(Visited 74 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. stcigar August 24, 2021 at 10:32 am

    Εντωμεταξύ δεν ξέρω αν έχει βρει ως τώρα κανένας “αρνητής” το δίκιο του στα δικαστήρια.. οποιασδήποτε χώρας, δυτικής τουλάχιστον.

    Reply

Leave a Reply