ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ …ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ

Ο κύριος Κασσελάκης είναι μια γελοία προσωπικότητα σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό απ’ τη στιγμή της εμφάνισής του.
Εδώ, υπό συνθήκες πρόωρης πολιτικής εκσπερμάτωσης,
μιμείται τον νικητή των εκλογών [Τσίπρας το ’15, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής] πριν καν κερδίσει το χρίσμα του υποψήφιου.
Αισθάνεται κάποιος [όχι απ’ τα Πετσο-media] την ανάγκη να ρωτήσει τον gay εφοπλιστή τι έχει να πει για την
περιθωριοποίηση του 50% του ελληνικού πληθυσμού στη διάρκεια της πανδημίας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί για ατολμία την κυβέρνηση και τον αιματολόγο της Σορβόνης – οιονεί πλασιέ της Pfizer να ονομάζει τους ανεμβολίαστους “αλήτες” και “ηλίθιους”.
Αισθάνεται την ανάγκη να τον ρωτήσει επίσης, αν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει πιο “ενωτική” κίνηση απ’ την επίσκεψή του στη Μακρόνησο.
…Αχτσιόγλου και ξερό ψωμί.

ΥΓ. Για να μη μπερδευόμαστε : το “κράτος αλληλεγγύης για όλους” δεν παραπέμπει αλλού από το “you will own nothing” και τα επιδόματα του World Economic Forum.

5
(Visited 157 times, 1 visits today)

12 Comments

  1. stcigar September 14, 2023 at 7:15 am

    Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτόν τον τύπο.

    Reply
    1. Oannes September 14, 2023 at 7:29 am

      Ναι. Είναι …ψηφιακός. Στην παρέα μου των early ’80s είχαμε εισάγει το σλόγκαν “δεν υπάρχει” …από τότε. Η long version της φράσης ήταν : “Αυτόν πρέπει να τον αγγίξεις για να βεβαιωθείς ότι υπάρχει”. Νομίζω ότι ισχύει 100% για τον κύριο Κασσελάκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
      Ηχητικά δε είναι ένα είδος ρομπότ – βουτυρομπεμπέ με περίεργη άρθρωση λόγω Αμερικής or something.

      Reply
      1. stcigar September 14, 2023 at 7:36 am

        Όλα πάνω του φωνάζουν “fake”. Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι τον υποστηρίζει κι ο Πολάκης!

        Reply
        1. Oannes September 14, 2023 at 7:51 am

          Το ότι ο εν λόγω ξεχώρισε ως ντόμπρος κλπ. εν καιρώ πανδημίας δεν αποκλείεται να οφειλόταν σε …πολιτική σκοπιμότητα + κακό υπολογισμό εκ μέρους του. Ας μην ξεχνάμε ότι “στον αγώνα τον καλό” όλα μπορούν να επιστρατευτούν, ακόμα και η αλήθεια. Μπορεί κιόλας η κίνηση του “Κρητίκαρου” να αφορά σε προσπάθεια εξιλεώσεως.
          Γενικά νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φάση αναβάθμισης του ρόλου του virtual στο γενικό mix. Το ότι εμφανίζονται κυβερνητικοί παράγοντες και μιλούν για ολική επαναφορά μασκών, εμβολίων και λοκντάουν είναι σουρεαλισμός στο τετράγωνο. Και όμως το κάνουν, προφανώς σε στιλ trial and error, αδιαφορώντας τελείως για τις εντυπώσεις. Το μόνο που ελπίζει κανείς και μη έχοντας τρόπο να εξακριβώσει τίποτα, είναι να κάνουν λάθος.
          Η παραίτηση άλλωστε αυτού του Ζαούτη από τον ΕΟΔΥ [είχα ακούσει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα γι’ αυτόν από κοινό φίλο] δεν προμηνύει τίποτα καλό, με δεδομένο ότι τον “παραίτησε” η προστάτιδα των ασυνόδευτων.
          Να μου το θυμηθείς ότι σε βάθος χρόνου θα έχουμε πρωθυπουγό γυναίκα. Όχι την Αχτσιόγλου, αλλά την Αγαπηδάκη.

          Reply
          1. stcigar September 14, 2023 at 8:26 am

            Θέλω να πιστεύω πάντως ότι δεν θα επαναλάβουν σύντομα τις προηγούμενες ανοησίες με τον κορωνοϊό, αν μη τι άλλο για οικονομικούς και μόνο λόγους. Από την άλλη όμως δεν βλέπω κανένα να ενδιαφέρεται για τα οικονομικά. Εικονικό χρήμα και ξερό ψωμί. Μια επανάληψη της φάρσας του 2020 επομένως θα βόλευε πολύ ως δικαιολογία για την πληθωριστική κατρακύλα. Την Αγαπηδάκη ομολογουμένως δεν την είχα σκεφτεί.. για λόγους ψυχικής υγείας. Το επίθετό της παρεμπιπτόντως δημιουργεί ανατριχιαστική αντίθεση με την εμφάνιση και το χαρακτήρα της που φέρνουν περισσότερο σε Κρουέλα Ντεβίλ. Κάτι σαν τη λευκότητα του Μόμπι Ντικ σε σχέση με τη μοχθηρότητά του, μια σχέση στην οποία ο Μέλβιλ (μιας και ανέφερες τον απόγονό του σήμερα το πρωί) αφιέρωσε σελίδες επί σελίδων.

            Reply
            1. Oannes September 14, 2023 at 8:49 am

              Πρόκειται για scary creature το οποίο έχω εντοπίσει from day one, λόγω ομοιότητας με γνωστό μου άτομο.
              Το χειρότερο με όντα τύπου ΕΑ είναι η “θωράκισή” τους από κάθε ενοχή, μέσω μιας ψυχοπαθολογικού τύπου βεβαιότητας για την ιερότητα της αποστολής τους. Όχι τυχαία, είναι ψυχολόγος [“με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην προαγωγή και αγωγή υγείας” ..whatever the fuck this means].

              Reply
            2. Oannes September 14, 2023 at 9:00 am

              Ως προς τον Ζαούτη, για να το συγκεκριμενοποιήσω, ήταν δεδομένο ότι είχε μια τάση αντίδρασης στους φετφάδες του WHO, πράγμα το οποίο φυσικά ήταν ασυγχώρητο, μάντεψε για ποιούς.
              Αυτό, όπως και το ότι υπουργό υγείας έχουμε, μην ξεχνάμε, τον Χρυσοχοϊδη, είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Ο οποίος [Χρυσοχοΐδης] δεν εμφανίζεται στο δημόσιο διάλογο, αφήνοντας την Αγαπηδάκη να αλωνίζει. Ο ρόλος του θα ειναι εκείνος του “σκληρού μπάτσου” άπαξ και η περίστασις το απαιτήσει. Πράγμα που είναι more than likely ότι θα συμβεί, αλλιώς για ποιο λόγο θα τον έβαζαν.

              Reply
              1. stcigar September 14, 2023 at 9:22 am

                To είχες επισημάνει από την αρχή και ακούγεται λογικό. Γενικότερα όμως η σύνθεση της κυβέρνησης είναι αλλοπρόσαλλη και απογοητευτική. Κάπου ήλπιζα ότι ο Κούλης θα προσπαθούσε να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών που δημιούργησε η πανηγυρική επανεκλογή του εκπλήσσοντας ευχάριστα φίλους και αντιπάλους. Αλλά μπα.

                Reply
  2. stcigar September 14, 2023 at 4:24 pm

    Εντωμεταξύ μόλις είδα κάτι εμπρηστικές δηλώσεις του λεγάμενου για το “κύκλωμα των δικαστών και των δημοσιογράφων” (που προκάλεσαν φυσικά σχετικές αντιδράσεις) και αμέσως κατάλαβα πού κολλάει ο Πολάκης: αυτός του τις έγραψε!!

    Reply
    1. Oannes September 14, 2023 at 8:42 pm

      Είναι φανερό νομίζω ότι ο Δοξιάδης έχει δίκιο. Ο τύπος είναι “χαλασμένος”, κάτι σε στιλ Manchurian Candidate.

      Reply
      1. stcigar September 14, 2023 at 9:02 pm

        Definitely. Κάτι τέτοιο είχα κατά νου όταν ξεκίνησα τη συζήτηση το πρωί. Στην καλύτερη περίπτωση ο τύπος είναι μυθομανής. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί που τον παίρνουν στα σοβαρά.

        Reply
        1. Oannes September 14, 2023 at 9:33 pm

          Τα πλήθη των ομοίων του.

          Reply

Leave a Reply