“ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ” : ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΟΥΣ

“Δεν μπορούν οι επιστήμονες της επιτροπής να είναι εκτεθειμένοι στον κάθε παλαβό από αυτούς που βλέπουμε στα social media, και να τους κάνουν μηνύσεις και αγωγές, και να περνάνε τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής τους στα δικαστήρια, επειδή δέχτηκαν να συμβουλεύσουν την κυβέρνηση πώς να αντιμετωπίσει την πανδημία… Θα το βρίσκατε σωστό αυτό;” ρωτά ο εξπέρ της Λογικής [και της Ηθικής] Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας : “το ακαταδίωκτο δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν θέμα συζήτησης. Δεν μπορεί ας πούμε ένας μαγαζάτορας να μηνύει τον λοιμωξιολόγο, επειδή συμβούλευσε το lockdown και αυτό οδήγησε στο κλείσιμο της επιχείρησής του”.
Θα επακολουθήσει το ταφικό δείγμα από το sampler που χρησιμοποιεί ως εργαλείο επικοινωνίας ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κύριος
Εξαδάκτυλος : “ο ιατρικός σύλλογος από το Μάρτιο του 2020 ζητά μια πρόνοια ασυλίας για όλο το ιατρικό / νοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση της Covid. Πρόνοια την οποία θεωρούμε δίκαιη και λογική, και υπάρχει και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ιταλία. Ειδικά για την πανδημία και μόνο για την πανδημία, με την οποία έχουμε πολεμικές συνθήκες πλέον, στην αντιμετώπιση μιας συγκεκριμένης νόσου. Στο πλαίσιο αυτό η χτεσινή ρύθμιση είναι απολύτως λογική και αναγκαία, απλά, ως πρόεδρος του ΠΙΣ, αποποιούμαι των προνομίων μου μέχρι να καλυφθεί και ο τελευταίος ιατρός και νοσηλευτής της χώρας σ’ αυτό”.
“Ακριβώς” σπεύδει να συγκατανεύσει ο προλαλήσας υπουργός. “Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, αυτού του πολέμου, πρέπει να είναι ανεπηρέαστοι από τέτοιου είδους προβλήματα ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους..”
Ουδείς βρέθηκε να επισημάνει στους κ.κ. Απίστευτο και Ανεκδιήγητο ότι σε περιόδους πολέμου, και σε περίπτωση παράβασης καθήκοντος, τίθεται σε λειτουργία ένας μηχανισμός που λέγεται
“στρατοδικείο”. Και ότι οι ποινές που προβλέπονται είναι οι παρακάτω [screenshot από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα]

Γιατί κανείς δεν το έκανε; γιατί το ακαταδίωκτο δεν το έχουν μόνο οι “ειδικοί” της επιτροπής. Το έχει το σύνολο του human trash της κρατικής προπαγάνδας, με επικεφαλής τους “δημοσιογράφους” . Αυτούς που μας ονομάζουν με το ελεύθερο ψεκασμένους [κάτι ξέρουν, εφόσον μας ψεκάζουν οι ίδιοι] αρνητές [πραγματικότητας, την οποία αντιπροσωπεύουν οι ίδιοι] και ανήθικους [σε αντίθεση με τους βράχους ηθικής που είναι οι ίδιοι].
Βεβαίως και δεν υπάρχει μέγεθος ασχημίας ικανό να κρύψει την
πολιτικάντικη κουτοπονηριά κυβέρνησης και “ειδικών” που παρέχουν το “επιστημονικό” της άλλοθι. Το “ακαταδίωκτο” αφορά κατά την άποψή μου τα εξής δεδομένα :
Πρώτον, πλησιάζει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η στιγμή κάποιας απόδοσης ευθυνών. Είτε επειδή, όπως εικάζουν κάποιοι, ο έλεγχος της “πανδημίας” με το άνοιγμα θα χαθεί τελείως, είτε, όπως ξέρουν όλοι, με το που θα τελειώσει, αν τελειώσει, η παρούσα φάση της, το πρώτο που επακολουθεί είναι …ο ρεφενές των κατεστραμμένων [χωρίς λόγο και αιτία] εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, εργοδοτών και εργαζομένων.
Δεύτερον, η ασυλία του μέλους της επιτροπής το προστατεύει, εκτός των άλλων, από την υποχρέωση να καταθέσει ως μάρτυρας σε περίπτωση που ο “πολιτικός” συνεργάτης του θα κατηγορηθεί για οποιασδήποτε φύσεως ατασθαλία.
Και από τέτοιες, “δόξα τω Θεώ” έχουν γίνει ων ουκ έστιν αριθμός.


4
(Visited 130 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar April 24, 2021 at 8:52 am

    Πάντως η στάση του κόσμου είναι αυτό που μου προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση. Πέρα βρέχει. Κάπου έχω αρχίσει να αισθάνομαι γραφικός. Ποτέ δεν ήμουν εξάλλου ο τύπος του “επαναστάτη” και μου φαίνεται λίγο περίεργο να το γυρίσω στα γεράματα. Πόσο μάλλον που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται και κανένας.

    Reply
    1. Oannes April 24, 2021 at 9:51 am

      Γεγονός είναι ότι, αν εκλάβουμε “το Twitter” ως ένα είδος βαρόμετρου, για μεγάλο διάστημα της χθεσινής ημέρας επικράτησε ως τάση το “ακαταδίωκτο”, με βιτριολικά σχόλια κτλ. κτλ. Βεβαίως είτε από μόνο του, είτε μέσω αλγορίθμων, μαζεύτηκε περί το απόγευμα, με την επιστροφή στην κορυφή “ζητημάτων” όπως ο Λιγνάδης και ο Φουρθιώτης. Άσε που οι περισσότεροι που είδα να αναφέρονται στο ακαταδίωκτο ήταν ΣΥΡΙΖαίοι.
      Δεν βλέπω κι εγώ νόημα στην πέραν ενός ορίου κατατριβή με όλο αυτό. Από την άλλη, ως “φλέγον ζήτημα”, έστω και κατασεκυασμένο, δημιουργεί ένα είδος momentum που στερεί τη διάθεση από ένα κοινωνικοποιημένο άνθρωπο να ασχοληθεί με άλλα βασικότερα. Φερ’ειπείν, εγώ είμαι σε περίοδο που ακούω minimum μουσική σε σχέση με το “κανονικό”. Το αυτό και με το διάβασμα. Μιλάμε δηλ. για μια παρασιτική δραστηριότητα του “κορωναϊού” εφ’ όλης της ύλης.
      Είναι κάτι αντίστοιχο [σε long version] του φαινομένου της βραδυάς των εκλογών, η της …Eurovision, όπου ασχολείσαι “θες δε θες” με τα ηλίθια τεκταινόμενα, γιατί σε παρασύρει το ρεύμα.

      Reply
  2. Εmmanouel April 24, 2021 at 10:09 am

    Σχετικο,, Δες τα νουμερα που λεει.. και πως τα συσχετιζει ( αυθαιρετως ?) με το ακαταδιωκτο ..Απ το σαιτ του Χιου , τι να κανουμε ..
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%92%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%ae-%ce%94%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b7-%ce%a0%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af/

    Και κατι , ετσι , πιο “πικαντικο” !
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%9f%ce%b9-%ce%88%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e/

    Reply
    1. Oannes April 24, 2021 at 11:07 am

      …Ως προς το Χίο, “όπως έχω πει επανειλημμένα”, αν η τιμή της δημοσιογραφίας έχει φτάσει να “περισώζεται” από γραφικότητες όπως αυτός ή ο Τράγκας, δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια, εν ονομάτι του …class [εδώ γελάνε] διαφόρων τύπου Τσίμα, Χατζηνικολάου.
      Καλά τα λέει ο επιστήμων, γνωστή φιγούρα από την αρχή αυτής της ιστορίας. Και δεν μου φαίνεται αυθαίρετη η σύνδεση των δυο θεμάτων : είναι φανερό ότι οι της επιτροπής κάτι έχουν καταλάβει ότι “έρχεται” και σπεύδουν να καλυφθούν εγκαίρως. Για μένα ακόμα πιο σημαντικό στο ίδιο μοτίβο είναι το θέμα με τους ιατροδικαστές [βλ. αντίστοιχα posts]. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα μπορούν να το κρατάνε σε αφάνεια τα σκουληκια των καναλιών.

      Reply
    2. Oannes April 24, 2021 at 11:12 am

      …ως προς τον Αντετοκούμπο, είναι ένας από τους αντιπαθέστερους ανθρώπους επί Γης για μένα, και εννοείται ότι έχω γίνει κατά καιρούς δυσάρεστος ως “ρατσιστής” και τα λοιπά και τα λοιπά. Εξ αρχής είναι σαφές το παιχνίδι που παίζουν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την διασημότητά του : μέσω του “πιο διάσημου Έλληνα”, να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως χώρα όπου θριαμβεύει ο πολυπολιτισμός, για να μην πω και χώρα …κατοικούμενη από μαύρους, βλ. κατάπτυστη διαφήμιση Protergia.

      Reply
  3. stcigar April 24, 2021 at 10:11 am

    Να σου πω δεν αναφέρομαι τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο στην καθημερινή επαφή με υπαρκτούς ανθρώπους, στην οποία καταβάλλω πλέον μια σχετική προσπάθεια να μην έρθει στη συζήτηση το θέμα του κορωνοϊού και μου ανέβει πάλι το αίμα στο κεφάλι. Και να πεις ότι δεν υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα που απαιτούν άμεση και δραστική αντιμετώπιση.. Αφού δεν τους ενοχλεί πραγματικά το ζήτημα, μάλλον κι εμένα δεν πρέπει να μου πέφτει λόγος.

    Reply
    1. Oannes April 24, 2021 at 11:00 am

      Εγώ “ευτυχώς” έχω περιορίσει τον κύκλο των συ-συζητητών μου σε συμφωνούντες, και πάντως, όχι καραντινάκηδες. Στη χειρότερη περίπτωση να μου πουν ότι τα παραλέω και ότι δεν είναι δυνατόν “όλος πια ο κόσμος” να συμμετέχει σε μια συνωμοσία, επιχείρημα που ανατρέπεται εύκολα με μια απλή αναδρομή στο παρελθόν. Αλλά και στο παρόν, μιας χώρας σαν την …Κίνα, ας πουμε.

      Reply

Leave a Reply