ΑΔΩΝΙΣ ΕΝ ΔΙΚΑΙΩ…

Οι έχοντες επαφή με την πολιτική σκηνή, όχι μόνο της “χώρας μας”, θα έχουν καταλάβει ότι οι πιο τοξικές οντότητες από όσες την λυμαίνονται, λίαν τοξικότερες από τους φερειπείν πολιτικούς, είναι οι δημοσιογράφοι. Ως εκ τούτου, τα παρακάτω αποσπάσματα τηλεοπτικού διαλόγου δεν έχουν θέση στοιχειοθέτησης του γεγονότος, αλλά επιβεβαίωσής του.
Οι πρωταγωνιστές : Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Παπαδάκης, και ένας ακόμα δημοσιογράφος.

Παπαδάκης : τελικά επειδή άλλα λέει ο ένας υπουργός κι άλλα ο άλλος… ως προς το αν θα απαιτείται rapid test, και για την είσοδο των ανεμβολίαστων στο σούπερ μάρκετ, μπορείτε να μας πείτε ποιες είναι τελικά οι προθέσεις της κυβέρνησης;
Γεωργιάδης : το θέμα εξετάζεται …Κοιτάμε αν σε κάποιο σημείο της διαδρομής θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το πράγμα… Όταν λέμε «εξετάζεται» δεν εννοούμε «θα γίνει αύριο», ή καν ότι θα γίνει, εννοούμε ότι εξετάζουμε αν μπορεί να γίνει.
Παπαδάκης : ε ναι αλλά την κυβέρνηση δεν την έχουμε για να εξετάζει και να σκέπτεται …την έχουμε για να αποφασίζει και να εφαρμόζει… Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει το μπέρδεμα κα να ανακοινώνεται κάποια απόφαση.
Γεωργιάδης : Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. Σας είπα, από το «εξετάζουμε» μέχρι το «θα γίνει» είναι μεγάλη απόσταση. Ρωτάτε, «μπορεί να γίνει;». Η απάντηση είναι «πολύ δύσκολα»… Έχει δυο πολύ δύσκολα πρακτικά προβλήματα. Πρώτον, έχεις ένα κομμάτι συμπολιτών σου οι οποίοι αρνούνται να κάνουν και ράπιντ τεστ. Έχεις το ηθικό δικαίωμα να τους στερήσεις πρόσβαση στα βασικά αγαθά; Κατά τη γνώμη μας, όχι. Ακόμα και αυτός που είναι ρε παιδάκι μου …ο πιο στριμμένος, ο πιο …αρνητής, δεν έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά; Τι θα του πούμε αυτού δηλαδή; «μη φας;»
Δημοσιογράφος : μπορεί και με παραγγελία να τα παραλάβει όλα αυτά…[σ.σ.:!]
Γεωργιάδης : συνήθως οι άνθρωποι που είναι αυτής της κατηγορίας δεν έχουν ούτε τις συγκεκριμένες δεξιότητες.
Δημοσιογράφος : μισό λεπτό κύριε υπουργέ, το λιανεμπόριο και η εστίαση που απήργησε χτες με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, σας λένε ότι αυτά είναι δυο μέτρα και δυο σταθμά [σ.σ.:!], και ότι χρησιμοποιείτε σαν μοχλό πίεσης τους συγκεκριμένους κλάδους…
Γεωργιάδης : απ’ την αρχή της πανδημίας είχαμε ξεχωρίσει κάποιες δραστηριότητες που είναι πολύ σημαντικές και δεν μπορούν να κλείσουν. Από το πρώτο λοκντάουν, τί είχε μείνει ανοικτό; Τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Τα ίδια έχουμε και σήμερα διαθέσιμα στους ανεμβολίαστους χωρίς ράπιντ. Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους να πεθάνουν απ’ την πείνα.
Παπαδάκης : κάποιοι [σ.σ.: !!!] κατηγορούν εσάς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι …χαιδεύετε τους ανεμβολίαστους. Γιατί;
Γεωργιάδης [πλέον, εκνευρισμένος] : με συγχωρείτε αλλά, αν είναι να μου λέτε κάθε φορά το ίδιο πράγμα, να βγάλετε μια καρτέλα από κάτω που να λέει : ο Γιώργος Παπαδάκης προτείνει να μην έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι χωρίς ράπιντ τεστ σε σουπερ μάρκετ…
Παπαδάκης : όχι – όχι, προς Θεού!…με τιποτα!
Γεωργιάδης : ε όπως λέτε λοιπόν εσείς με τίποτα, και σας συγχαίρω, το ίδιο λέω κι εγώ. Γιατί εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας άνθρωπος …ένας, που δεν θέλει να κάνει ούτε ράπιντ τεστ, δεν θα μπορεί να πάρει ούτε το απορρυπαντικό του, ούτε το φαγητό του, δεν θα μπορεί να πάρει αυτό που του είναι απαραίτητο για να ζήσει. Δεν το δέχομαι. Ρε παιδιά δεν μπορεί να έχουμε γίνει τόσο απάνθρωποι τελικά!

Ο κύριος
ΚΟΠΡΟΒΕΛΟΣ, «ιατρός», ακούει;


4
(Visited 96 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Εmmanouel November 17, 2021 at 3:11 pm

    Μαλιστα , βρηκε την ευκαιρια κι ο Αδωνης να μας το παιξει ψυχοπονιαρης,, Πρεπει οντως να χουν φαει μαυρο στις δημοσκοπησεις ..

    Reply
    1. Oannes November 17, 2021 at 5:16 pm

      Να σου πω το κρίμα μου, πιστεύω, όχι που λέει ο λόγος, ότι οι πολιτικοί είναι [έστω και λίγο] πιο ανθρώπινοι από τους δημοσιογράφους.
      Γιά τους οποίους ισχύει το Κακαουνάκειο: “ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του”…
      Τούτου δοθέντος, εννοοείται ότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν το πολιτικό κόστος ενός αποκλεισμού, ιδίως των ηλικιωμένων, από τα σούπερ μάρκτετ.
      Αλλά …αν υπήρχε και μπορούσες να βάλεις ένα “μετρητή ψυχοπονιάς” σε όντα τύπου Ευαγγελάτου, Παπαδάκη, Κοσιώνη απ’ τη μια και στον ΑΓ απ’ την άλλη, ο τελευταίος θα έβγαινε πιστεύω θριαμβευτής.

      Reply
  2. stcigar November 17, 2021 at 7:23 pm

    Να πω κι εγώ την αμαρτία μου, έχω την αίσθηση πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση ψάχνει μια εύσχημη δικαιολογία για να λήξει το ζήτημα, όπως εξάλλου έχεις επισημάνει από καιρό, είτε θορυβημένη από την επερχόμενη κρίση και τις απογοητευτικές δημοσκοπήσεις, είτε από την αντίσταση των αρνητών και την απομυθοποίηση του εμβολίου. Ειδικά ο Άδωνις μπορεί κάπου να θυμήθηκε και τις “ψεκασμένες” του ρίζες, όταν διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι και οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν. Ακόμα και η επιμονή τους να εμβολιάσουν το σύνολο του πληθυσμού, παρά την απόλυτη ανευθυνότητά της εκφράζει σε μεγάλο βαθμό μια επιθυμία του τύπου “κάντε τέλος πάντων το κωλοεμβόλιο για να παραστήσουμε όλοι ότι το θέμα τελείωσε!”. Όμως το θέμα έχει τραβήξει αδικαιολόγητα πολύ και απέκτησε μια δική του δυναμική. Μεγάλες φαρμακευτικές, γίγαντες της πληροφορικής, πολιτικοί οπορτουνιστές, ξεφτιλισμένοι δημοσιογράφοι και γιατρουδάκια της συμφοράς τρώνε πλέον ψωμί από την μεγαλοαπάτη, σε σημείο που αρκετοί εξ αυτών έχουν φτάσει και να την πιστεύουν. Επιπλέον υπάρχει και το καθαρά επιστημονικό μέρος του προβλήματος – που αποτελεί παρεμπιπτόντως τη βάση των δικών μου προβλέψεων – το γεγονός δηλαδή ότι ο ιός δεν συμπεριφέρεται απαραίτητα σύμφωνα με τις α’ η β’ πολιτικές σκοπιμότητες..

    Reply
    1. Oannes November 17, 2021 at 10:07 pm

      [Μετά συγχωρήσεως δια την καθυστέρηση…] …αυτή είναι, αυτολεξεί, και η δική μου αίσθηση.

      Reply

Leave a Reply