ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ : ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ…

Όπως είχε συμβεί μετά τις εκλογές του ’16, έτσι και λίγο πριν απ’ αυτές του ’20 οι δρόμοι της Ουάσινγτον πλημμυρίζουν από “γυναίκες” διαδηλώτριες [κάπου κάπου, μεταξύ τους κάποιοι “άνδρες”], περιφερόμενες δίχως συγκεκριμένο λόγο ή αίτημα, απλώς και μόνο επισημαίνοντας την ιδιαίτερα γελοία παρουσία τους: αν χαρακτηριστικό των τότε κινητοποιήσεων ήταν οι ροζ στολές – …αιδοία, εδώ για το γελοίον της υποθέσεως φροντίζει η συνθήκη των ημερών: γυαλάκια, φερετζέδες, και βέβαια τα κινητά, έτοιμα να μετατρέψουν ένα ακόμα καρνάβαλο σε “ιστορία εν τη γενέσει”.
Το πρόγραμμα της νέας διαδήλωσης περιλαμβάνει αναφορά στον ένα μήνα από το θάνατο της “προοδευτικής δικαστού
Ruth Bader Ginsberg” και διαμαρτυρίες για την “μεθόδευση” με την οποία D. Trump προωθεί ως αντικαταστάτριά της την “Ρωμαιοκαθολική συντηρητική δικαστή Amy Coney Barrett”, …παρακούγοντας την …τελευταία επιθυμία της εκλιπούσας να μην εκλεγεί αντικαταστάτριά της πριν τις εκλογές. Όπως έχουμε ξαναγράψει, Η “μεθόδευση” Trump δεν αφορά σε τίποτα άλλο από την άσκηση του συνταγματικού του δικαιώματος.
Μιλάμε για συνδυασμό κωμωδίας και σαπουνόπερας εδώ, πίσω απ’ την οποία κρύβεται η ανησυχία των φεμινιστικών οργανώσεων για τα “αναπαραγωγικά τους δικαιώματα”: η “προοδευτική δικαστής
Ruth Bader Ginsberg” ήταν ο άνθρωπος που συνδέθηκε όσο κανείς με το δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση, μετονομασμένο σε δικαίωμά της να διαχειρίζεται …το σώμα της, όπως εκείνη θέλει. Η προτεινόμενη ως αντικαταστάτρια, βαθειά συντηρητική” ένεκα καθολικού δόγματος, τολμά να δηλώνει …pro-life.

3
(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Reply