ΤΟ #METOO ΚΑΙ Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ

Ως προς το όργιο, πλέον, των καταγγελιών από τον κόσμο του θεάματος, για “ηθική” εκτός των άλλων παρενόχληση, η χυδαιότητα της υπόθεσης είναι εκτυφλωτική: πρώτον μιλάμε [επαναλαμβάνω] για τον κόσμο του θεάματος. Δεύτερον, οι καταγγέλλοντες, υφίσταντο αγογγύστως την “ηθική” και κάθε άλλη παρενόχληση, έχοντες λαμβάνειν εκ της ανοχής τους. Τώρα, το αν καθένας από μας θα ανεχόταν να τον βρίζει / βιάζει / δέρνει το αφεντικό του, σε σημείο να πάθει …θλάση απ’ τα χαστούκια [το διάβασα “με τα ίδια μου μάτια” αυτό] είναι προσωπικό του θέμα. Μόνο σύμπτωση πάντως δεν αποτελεί η έκρηξη καταγγελιών τώρα, που εν μέσω [ισοπεδωτικής για τον πολιτισμό ιδίως] κρίσης, ο μισθουλάκος που συγκρατούσε την οργή, καθίσταται επισφαλής επί του παρόντος …και του μέλλοντος.
Και, εν τέλει, αναζητώντας το …ζητούμενο: δίπλα στην “ηθική δικαίωση” κλπ. υπάρχει περίπτωση να μην εμφιλοχωρεί η προσδοκία
οικονομικών επανορθώσεων, εκ μέρους του ωρυόμενου [παρα-]καλλιτεχνικού κυκλώματος;

3
(Visited 147 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar February 25, 2021 at 11:00 am

    Μια μικρή γεύση του τι θα πρέπει να περιμένουμε από την “επιστροφή στην κανονικότητα”..

    Reply
    1. Oannes February 25, 2021 at 11:32 am

      Ναι, γ@μησέ τα. Το σύνθημα της νέας κανονικότητας θα είναι “η εκδίκηση της γυφτιάς”. Literally, όχι …sardonically όπως το ‘λεγε ο Ρασούλης.
      Εν τω μεταξύ ο …Πολάκης, που πήγα να τον συμπαθήσω τις προάλλες, βγαίνει και υπονοεί ότι το [θλιβερό κατά τ’ άλλα] ντουέτο Αγαπηδάκη – Δοξιάδης, εξασφάλιζαν την ροή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων για τις ακόρεστες ορέξεις του Λιγνάδη. Ο οποίος Λιγνάδης τελικά, εάν πιστέψουμε τις καταγγελίες, δεν έπρεπε να κάνει τίποτα άλλο απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ απ’ το να ναρκώνει “ανήλικα” και να τα σοδομίζει. Εδώ κολλάει αυτό που λένε: “κ@τούρα και λίγο μεγάλε…”

      Reply
  2. stcigar February 25, 2021 at 11:55 am

    Τα ίδια κι ο Τράγκας. Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των “συμπαθών” περιπτώσεων χρησιμοποιεί απλώς περιστασιακά την αλήθεια για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και τίποτα παραπάνω. Εντωμεταξύ δεν είναι σύμπτωση ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση προέκυψε ξαφνικά το ιδεολογικά φορτισμένο ζήτημα της “παιδεραστίας” για να καλύψει το απόλυτο κενό του υπόλοιπου κατηγορητηρίου. Αν το θέμα πάντως κολλάει στην ηλικία και μόνο, τότε η μισή τουλάχιστον ελλάδα θα έπρεπε να πάει στη φυλακή, δεδομένου ότι θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις τη σήμερον 16χρονη (το πολύ..) που δεν έχει πάει με “μεγαλύτερο”.

    Reply
    1. Oannes February 25, 2021 at 1:54 pm

      Την σήμερον;;; από τριακονταετίας τουλάχιστον. Και ως προς το 16, θα μου επιτρέψεις να υπομειδιάσω… Όποιος έχει μάτια βλέπει ότι σημαντικός αριθμός κοριτσιών, από σημαντικά τρυφερότερη ηλικία, συμπεριφέρονται σαν να είναι “έτοιμα για όλα”. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όντως έτοιμα για όλα, ή ότι είναι δικαιολογημένος ο τυχόν “επωφελούμενος”. Απλώς μιλάω για ένα φαινόμενο που δεν διευκολύνει την κατάσταση.
      Αλλά τη μεγάλη πλάκα την έχει η …ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, η οποία έχει το θράσος να μπαίνει κι αυτή στο χορό, ζητώντας παραιτήσεις κλπ., όταν στις παρελάσεις του gay pride εμφιλοχωρούν φωτογραφίες με μαντράχαλους να φιλιούνται στο στόμα με 6χρονα αγοράκια.

      Reply
  3. stcigar February 25, 2021 at 3:29 pm

    Μην το συζητάμε, ξέρω και κάτι ανέκδοτα επί του θέματος, αλλά στο μεσαίωνα που διανύουμε δεν πρόκειται να γελάσει κανένας. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι, για να επιβιώσουν του Μεσαίωνα κείμενα όπως ο Φαίδρος, τα οποία ως γνωστόν αντέγραφαν μοναχοί, τελικά οι άνθρωποι δεν πρέπει να ήταν και τόσο στενόμυαλοι – σε σχέση τουλάχιστον με αυτούς του δικού μας μεσαίωνα που, όσο περνάει από το χέρι τους, θα προτιμούσαν να μη μείνει τίποτα όρθιο.

    Reply
    1. Oannes February 25, 2021 at 6:43 pm

      Ώρε τι καραγκιόζης είναι αυτός ωρέ… δεν σε αφήνει να αγιάσεις. Είμαι υποχρεωμένος εκ των περιστάσεων και της αδυνομίας που του έχω, να “πάρω θέση”. Εντός ολίγου.

      Reply

Leave a Reply