ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, THU-25032021-0810 επαίτιος

“Άργειε νάλθει εκείνη η μέρα, κι ήταν όλα σιωπηλά, γιατί τα ’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά”.
200 χρόνια από κηρύξεως επαναστάσεως, αυτό είναι
το επίκαιρο” τετράστιχο του Ύμνου Εις την Ελευθερίαν.
Τη ευγενική φροντίδι του ιδίου του “ελληνικού κράτους”, το οποίο δεν είναι κράτος, αλλά
αποικία χρέους από καταβολής του. Όπου τα πάντα, η Επιστήμη πρώτη και καλύτερη, είναι “πολιτική”, και “πολιτική” είναι η τέχνη της παραπληροφόρησης.
Τα υπόλοιπα είναι για να ’χουμε να λέμε.
Ανυπομονεί απλώς κανείς να περάσει αυτή η μέρα, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις, οι γαλανόλευκες στο Σύνταγμα, τα tour-de-force φιλοπατρίας και ιστοριοδιφίας, το πατριωτικό virtue signaling στο διαδίκτυο.
Κάτω, ο πολιτευτής κύριος
Μπογδάνος κουοτάρει Πα[ρ]λαμά.


3
(Visited 171 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar March 26, 2021 at 5:01 pm

    Χωρίς να έχω παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, έχω την εντύπωση ότι επικρατεί μια αιδήμων σιωπή γύρω από το πρόσωπο του Καραϊσκάκη. Μάλλον δεν πολυκολλάει στην πολιτικά ορθή απεικόνιση της επανάστασης..

    Reply
    1. Oannes March 26, 2021 at 5:30 pm

      Να σου πω την αλήθεια κι εγώ τις απέφυγα τελείως. Πηγα ν’ ακούσω λίγο και ήταν οι Οικονόμου – Αναστασοπούλου να λένε και να ξαναλένε “ζούμε συγκλονιστικές στιγμές” και δώστου “μα τι συγκλονικστικές στιγμές είναι αυτές που ζουμε” και δωστου “το δάκρυ του Κάρολου” κλπ. κι όλα αυτά με ένα τρόπο που έμπαινες στον πειρασμό να πιστέψεις ότι όχι απλώς έκαναν πλάκα ήθελαν …να το περάσουν ως πλάκα, πέραν του private joke. Αλλάζω κανάλι και ξαφνικά αντιλαμβάνομαι την γλοιωδώς υποτονική φωνή του …ΑΛΗΑΓΑ να σπικάρει, οπότε λέω, κάτσε δεν είπαμε κι έτσι. Και κάπου εκεί τελείωσε η επαφή μου με τις εκδηλώσεις. Τελευταίο πράγμα που είδα ήταν ένα σκορποχώρι ηλίθιων ιππέων με μάσκες.
      Αυτό που λες φυσικά είναι λογικότατο και σίγουρα δεν άκουσα καμία αναφορά σ’ αυτόν, πέρα από την Ωδή στον ΓΚ του Σαββόπουλου, τυχαία προχτές. Το οποίο είναι φυσικά αριστούργημα, σε αντίθεση με το ηλίθιο fake δημοτικό “Ας Κρατήσουν Οι Χοροί” που το έχουμε κληρονομήσει εφ’ όλης της εορταστκής ύλης – νομίζω το άκουσα κι αυτό χτες ή προχτές.
      Φαντάσου ότι είχα μαζέψει διάφορους Σκαλκώτες, Σισιλιάνους, Καλομοιρηδες et al για κάποιο είδος αφιερώματος και τελικά δεν είχα όρεξη ν΄ακούσω τίποτα, εξ ου και δεν ανέβασα.

      Reply
    2. Oannes March 26, 2021 at 6:00 pm

      Πέρα πάντως από πολιτική ορθότητα, βωμολοχίες, σεξισμούς κτλ. θα είχε συγκλονιστική πλάκα να σκεφτεί κανείς πώς θα αντιδρούσαν οι συγκεκριμένοι τύποι, ιδίως ο ΓΚ, σε μια κατάσταση όπως ο …κορωνοϊός, οι μάσκες και τα lockdown. Κάτι ανδρείκελα σαν το Χαρδαλιά δεν θα προλάβαιναν να φτάσουν στη δεύτερη πρόταση.

      Reply
  2. stcigar March 26, 2021 at 6:16 pm

    Βασικά έβλεπα στο δρόμο τις αφίσες με τους ήρωες της επανάστασης και αμέσως διαπίστωσα την ηχηρή απουσία του Καραϊσκάκη, την οποία ομολογουμένως και περίμενα. Δεν είναι μόνο που κατάγομαι από τα μέρη του ή ότι έχω μια ιδιαίτερη κλίση στο να προσέχω αυτό που λείπει περισσότερο από αυτό που υπάρχει. Ο τύπος παρά την αγραμματοσύνη του ήταν περίπτωση καθαρής ιδιοφυίας και μέγας λογοτέχνης της αθυροστομίας – μεταξύ άλλων φυσικά. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα συνέβαινε στην υποθετική περίπτωση που θα ήταν ήταν υποχρεωμένος να δώσει τον ..αγκώνα του στα θλιβερά καραγκιοζάκια που παριστάνουν τους εθνοπατέρες.

    Reply
  3. stcigar March 26, 2021 at 6:23 pm

    Χαχα.. Όχι ότι με παραξενεύει που σκεφτήκαμε το ίδιο πράγμα.. την ίδια στιγμή😉

    Reply

Leave a Reply