ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, MON-20012020-1100 έπεσε ακρίδα…

Σκόρπιες φράσεις από το “ρεπορτάζ” [ – αναπαραγωγή ] της Lifo:

Η ανατολική Αφρική είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη μαζική εμφάνιση ακρίδων των τελευταίων 25 ετών, μια άνευ προηγουμένου απειλή για τη διατροφική ασφάλεια σε κάποιες από τις πιο ευάλωτες χώρες στον κόσμο.

Η περαιτέρω αύξηση των ακρίδων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο, καθώς ευνοούνται οι συνθήκες αναπαραγωγής, εξαιτίας των ασυνήθιστων πλημμυρών σε τμήματα της περιοχής τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε κάποιες περιοχές, τα σμήνη των ακρίδων φαίνονται σαν μαύρα σύννεφα, ενώ αλλού οι άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν μέσα από αυτές ή προσπαθούν να τις διώξουν με ξύλα. Εν μέρει, για αυτή την κατάσταση ευθύνονται οι κλιματικές συνθήκες.

Το πράγμα δουλεύει προς δυο κατευθύνσεις:
Αφενός, έχουμε άλλη μια ευκαιρία να ενημερωθούμε για τον εφιάλτη που αντιπροσωπεύει η κλιματική αλλαγή, δηλ. …εμείς οι ίδιοι*.
Αφετέρου, ιδού άλλος ένας λόγος για τον Αφρικανό που “αναζητά καλύτερη τύχη” να αναχωρήσει με την επόμενη πτήση των Turkish Airlines…Το εισιτήριο είναι φτηνό, δελεαστικό… Φτάνοντας στη φίλη και γείτονα, ασύδοτοι διακινητές θα τον οδηγήσουν στα παράλια. Από κει το λόγο έχουν οι αλληλέγγυοι και η αυτοκτονική βλακεία [αν όχι εντεταλμένη υπηρεσία] των λειτουργών του “ελληνικού κράτους”.

* πράγμα που υποδηλώνει ότι το είδος “Άνθρωπος” περιλαμβάνει δυο εναλλακτικές, εν σπέρματι οντότητες, …πανίσχυρες και οι δυο: από τη μία ο ένοχος αλλά και ικανός για την καταστροφή ολόκληρου Πλανήτη. Από την άλλη, εξ ίσου ισχυρός, ο διαθέτων την Προμη-θεϊκή [βλ. την τεχνολογική] δύναμη να τον σώσει.

1
(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Reply