ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

Στο κάτω αριστερά μέρος της εικόνας μπορεί να διακρίνει κανείς, πάνω στο γραφείο του κυρίου Μητσοτάκη, το βιβλίο του Klaus Schwab “Covid 19, The Great Reset” περί του οποίου γίνεται λόγος τελευταία – ούτε κατά διάνοια όσο θα έπρεπε. Ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να δείξει σε κάποιους ότι “έχει πάρει το μήνυμα”. Δυστυχώς γι’ αυτόν το έχουμε πάρει, μαζί με το βιβλίο, και μεις.
Έχουμε ξεκινήσει και θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε σ’ αυτό από εδώ, με παραθέσεις ενδιαφερόντων quotes, και σχόλια.
Ένας λόγος που κυκλοφορούν τέτοιου είδους “μανιφέστα” είναι η αλίευση αντιδράσεων. Αλλιώς τα, ζοφερά για μας, οράματα του κυρίου
Schwab θα συζητιόνταν αποκλειστικά εντός των τειχών του World Economic Forum.
Ο κύριος Schwab αισθάνεται ότι υπηρετεί κάποια “διαφάνεια”, βάζοντας τις ιδέες του σε άτυπη διαβούλευση. Ακόμα και αν αυτός κι οι φίλοι του νιώθουν πλέον τόσο ισχυροί, ώστε να μπορούν να συντρίψουν κάθε αντίσταση, δεν τους χαλάει να την
προϋπολογίζουν. Άσε πια το τί κρύβεται, ως …έκπληξη, πίσω από τα “ανοιχτά” χαρτιά τους.

Καλό είναι να το ξέρουμε.
Καλό είναι να τους δείξουμε ότι δεν θα είναι γι’ αυτούς ένας περίπατος στο πάρκο.


3
(Visited 793 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Ε November 21, 2020 at 11:26 am

    Ο πλανητης , λεγεται, ζει κατω απο ενα βουνο απο χρεος . 450% του παγκοσμιου ΑΕΠ ειναι το χρεος επιχειρησεων-κρατων.συνολικα. Μηπως το Great Reset εχει να κανει με μηδενισμο χρεων-επανεκινηση της παγκοσμιας οικονομιας με αφορμη τον covid ? Ρωταω δηλ , αν το βιβλιο ενδιαφερεται πιο πολυ για την οικονομικη πτυχη του ζητηματος, γιατι διακινουνται κατι τετοια σεναρια-ευσεβεις ποθοι ..

    Reply
    1. Oannes November 21, 2020 at 11:53 am

      Είμαι στη διαδικασία “εμπέδωσης” του βιβλίου, ως εκ τούτου δεν θέλω να μπω σε αναλυτικά σχόλια. Αν θες την κεντρική ιδέα του σχεδίου όπως την διαισθάνομαι:
      Σε “συνεργασία” [συνεννοήσεις, εξαγορές κλπ.] με την οικουμενικά διαπλεκόμενη άρχουσα τάξη βυθίζουμε σε ύφεση τις επιμέρους χώρες – “failed states”. Απο κει και πέρα, μέσω άγριου δανεισμού και με το φάσμα της πείνας, κρατάμε τον κόσμο σε καταστολή.
      Στο βάθος διαφαίνεται μια κατάσταση εξαθλίωσης – κάτι ανάμεσα σε Τρίτο Κόσμο [εννοείται οτι οι ροές των “φίλων μας” θα πολλαπλασιαστούν] και …κομμουνιστικού μπλοκ late ’40s style.
      Μακάρι να κάνω λάθος, πρώτος θα το πανηγυρίσω.

      Reply
      1. Ε November 21, 2020 at 1:56 pm

        Ειπα κι εγω μηπως ηταν για το καλο μας ! .. Περιμενω να γραψεις κατι για το βιβλιο οταν βγαλεις πριστικα συμπερασματα… Τhanx !

        Reply

Leave a Reply