ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ : ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Σε ένα μόλις μήνα, η Τανζανία έφτασε από τα 20 κρούσματα κορωνοϊού στα 480, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις αφρικανικές χώρες. Ωστόσο ο Πρόεδρος John Magufuli θεωρεί ότι πρόκειται για στοιχεία πλασματικά, που οφείλονται σε τεχνικά λάθη των εισαγόμενων συσκευών τεστ.
Και αποκάλυψε τα εξής: με φροντίδα του, κάποια από τα δείγματα στα οποία διεξήχθηκαν τα τεστ προέρχονταν από …μη ανθρώπινες μορφές ζωής: μια κατσίκα, ένα πρόβατο και μια παπάγια. Στα δείγματα δόθηκαν ανθρώπινα “στοιχεία ταυτότητας”, πριν παραχωρηθούν για εξέταση στους εν αγνοία διατελούντες τεχνικούς του εργαστηρίου. Κατσίκα, πρόβατο και παπάγια βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. Αυτό επιβεβαίωσε τις υποψίες του προέδρου ότι κάτι δεν πάει καλά με το εθνικό εργαστήριο της χώρας. Ο Magufuli προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες [έρευνες, απολύσεις κλπ.] συναντώντας …εύλογες αντιδράσεις από το εσωτερικό της χώρας [βουλευτές της αντιπολίτευσης αρνούνται να προσέλθουν στο Κοινοβούλιο απο τον φόβο του …ιού] και έξω από αυτήν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του WHO. Ο οργανισμός “προειδοποιεί” τον Magufuli να δείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα, και να αποφύγει να εφαρμόσει στη χώρα του μια θεραπεία που έχει ανακαλυφθεί, υποτίθεται, στη Μαδαγασκάρη. Αυτό γιατί …“δεν υπάρχει καμιά απόδειξη περί θεραπείας για τον κορωνοϊό”.
Είναι ενδιαφέρον ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών να παρουσιαστεί ο πρόεδρος Magufuli ως περίπου γραφική φυσιογνωμία, η έμφαση δίνεται σε παραμέτρους όπως “απ’ την πρώτη στιγμή έχει υποβαθμίσει τη σημασία του Coronavirus”, ή “κάλεσε τον λαό να …προσευχηθεί γα να φύγει ο ιός”. Σε κάποιο αφρικανικό κανάλι
https://www.youtube.com/watch?v=Dn79u2HgcTY
μπορεί κανείς να ακούσει την καλεσμένη του δελτίου ειδήσεων, Fatma Karume, να απορεί και να εξίσταται για το ότι κάποιος εφαρμόζει “τέτοιες μεθόδους” εξακρίβωσης της ακρίβειας ενός τεστ. “Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου”, προσθέτει η κυρία Fatma, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως …ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάντων.
“Παρεμπιπτόντως”, η επαγγελματική ιδιότητα του προέδρου της Τανζανίας, η αναφορά στην οποία – έκπληξη – απουσιάζει απ΄τις μιντιακές πηγές που κάνουν παιχνίδι εναντίον του, είναι: καθηγητής πανεπιστημίου μαθηματικών και χημείας.

3
(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Reply