ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

…όπου ο “πρωθυπουργός” κύριος Μητσοτάκης, αυτοπροσδιορίζεται ως τροχονόμος – διερμηνέας των αποφάσεων της αγοράς.
”Μπορεί να θέλουν να ταξιδέψουν και να μη μπορούν, είναι τόσο απλό. Μπορεί η ίδια η αγορά, η ελεύθερη οικονομία να επιβάλλει περιορισμούς”.
Αξίζει κανείς να προσέξει κανείς [η μάσκα είναι ανελέητη μ’ αυτό]
το βλέμμα του ενόχου, “κομπλαρισμένου” αλλά και αποφασισμένου ανθρώπου, που έχει διαλέξει πλευρά και έχει αποφασίσει να το φτάσει …μέχρι τέλους.

Στη φωτό ο Alan Joyce, CEO της Qantas : το “διαβατήριο εμβολιασμού” που αυτή και άλλες αεροπορικές εταιρίες απαιτούν για τις διεθνείς πτήσεις θα περιέχεται σε ειδικό application για smartphones. Στη θέση τους θα ήμουν πιο προσεκτικός: πεδίον δόξης λαμπρό ανοίγεται για την προσβολή, σε συσκευασία “2 σε 1”, εμβολιαστικού και χύδην “ταξιδιωτικού” πνεύματος δεν ξέρω ποιο απ’ τα δύο είναι τοξικότερο.

2
(Visited 81 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. stcigar November 30, 2020 at 7:24 am

  “Free market made me do it!” Αφήνω κατά μέρος το θέμα της ευθυνοφοβίας και κολλάω στη δήλωσή του ότι αυτή τη στιγμή ζούμε σε μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς και ανοιχτής οικονομίας!! Κάτσε όμως, γιατί προχτές μας κάηκε η μεγάλη κατσαρόλα και πρέπει να τηλεφωνήσω στην κυρά-Βάσω από κάτω νανοίξει για λίγο το μαγαζί με τα οικιακά μπας κι αγοράσω μια καινούρια.. στα μουλωχτά!!

  Reply
  1. Oannes November 30, 2020 at 7:55 am

   Όπως το λες ακριβώς. Μιλάμε για ένα κατάπτυστο ανθρωπάριο και ντρέπομαι για το ότι έχω αισθανθεί ίχνη συμπάθειας γι’ αυτόν.
   Σε πιάνει εντωμεταξύ μια χαιρεκακία όταν σκέφτεσαι τι περιμένει όλους αυτούς που τσιρίζουν τώρα υπέρ του lockdown και εναντίον των covidiots. Μετά συνειδητοποιείς ότι οι περισσότεροι είναι οι παλιοί καλοί δημοσιοϋπάλληλοι [no big deal γι’ αυτούς, lockdown ή όχι]. Οι υπόλοιποι, τα αθώα θύματα, θα την πληρώσουν – μαζί τους κι εσύ…

   Reply
   1. stcigar November 30, 2020 at 8:29 am

    Τα ίδια αισθήματα έχω κι εγώ από καιρό. Και καλά οι ΔΥ, αλλά εδώ ακούς ανθρώπους που έχουν μείνει άνεργοι, που δεν έχουν πλέον στον ήλιο μοίρα, να σου λένε “Ε, τι να κάνουμε, μας έτυχε τώρα κι αυτό” εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην τελευταία “αισιόδοξη” ανακοίνωση της κυβέρνησης και των λοιμοκοντόρων. Και όταν χάνω την υπομονή μου και τους λέω “Εντάξει, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στη γρίπη και στην ανεργία!” με κοιτάνε με το σαγόνι ανοιχτό μέχρι το πάτωμα..

    Reply
    1. Oannes November 30, 2020 at 9:59 am

     Αποδεικνύεται ότι οι “ελίτ” είναι πιο …ενήμερες και πιο καλά οργανωμένες απ’ ότι υπέθεταν οι “συνωμοσιολόγοι”. Ότι είχαν υπολογίσει με ακρίβεια το επίπεδο αποβλάκωσης και παθητικότητας στο οποίο έχουν οδηγήσει τον κόσμο, πριν ξεκινήσουν το Κόλπο.

     Reply
     1. stcigar November 30, 2020 at 10:11 am

      Αυτοί τον έκαναν έτσι, επομένως κάτι περισσότερο ξέρουν από μας. Από την άλλη πάλι δεν μου βγάζεις από το μυαλό την υποψία ότι κάπου η τερατώδης επιτυχία του σχεδίου θα πρέπει να εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους..

      Reply
      1. Oannes November 30, 2020 at 10:52 am

       Καθόλου δεν αποκλείεται. Και αυτό είναι δυσοίωνο σενάριο. Γιατί οι “ευχάριστες εκπλήξεις” ανοίγουν την όρεξη. Αυτό άλλωστε θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από κινήσεις όπως η απύθμενου θράσους των Κινέζων, να μιλούν για ιό που ξεκίνησε απο Ιταλία, Ινδία και Ελλάδα. Και σίγουρα στην αποθράσυνση επί πλανητικού επιπέδου παίζει ρόλο η επικείμενη [;] αλλαγή φρουράς στο White House.

       Reply
       1. stcigar November 30, 2020 at 11:18 am

        Ειδικά ως προς τους Κινέζους, και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, τριγυρνάει εδώ και μήνες στο μυαλό μου μια εξαιρετικά ταιριαστή στα γεγονότα θεωρία συνωμοσίας ως εναλλακτική στην εκδοχή της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά επιφυλάσομαι προς το παρόν, γιατί εκτός της υποχρεωτικής αναφοράς στη google έχω και κινητό huawei και ο μεγάλος (λευκός ή σχιστομάτης) αδερφός παρακολουθεί!

        Reply
        1. Oannes November 30, 2020 at 11:59 am

         Λευκός ΚΑΙ σχιστομάτης!

         Reply

Leave a Reply