Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ POLITICALLY CORRECT

Με την κυρία Σακελλαροπούλου …κοσμήτορα του Προεδρικού Μεγάρου, χαίρεται κανείς για το ότι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τελείως διακοσμητικός. Σε άλλη περίπτωση, το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστο, πιο πολύ απ’ ό,τι ήδη είναι.
Ο εξ αρχής αναφορές στον “νέο πατριωτισμό” και τον “κοσμοπολιτισμό” έδιναν το στίγμα της διαδόχου του νεροκουβαλητή των Διευθυντηρίων κυρίου Παυλόπουλου [“ευχαριστούμε τους μετανάστες που επιλέγουν να ζήσουν στη χώρα μας…”]. Έκτοτε δεν χάνει ευκαιρία να καθιστά πιο φανερό αυτό το στίγμα. Πρόσφατα απέφυγε μια στοιχειώδη αναφορά στην επέτειο της μάχης της Κρήτης, επιλέγοντας αντ΄αυτού να μακρηγορήσει πάνω στην …Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας & Τρανσφοβίας.
Ιδού όμως και οι πρόσφατες δηλώσεις της, από επίσκεψη στην Ξάνθη.
«Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους. Προκλήσεις τόσο μεγάλες, ώστε μόνο με διεθνή συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπισθούν, όπως ολοκάθαρα φάνηκε στην πανδημία», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου. Πηγή: …Lifo
Όσοι δεν έχουμε γεννηθεί χτες, μπορούμε να φτιάξουμε μια περιουσία στοιχηματίζοντας τι θα δηλώσει η κυρία Πρόεδρος, για ο,τιδήποτε. Γιατί δεν θα ξεφύγει πόντο απ’ το βιβλίο της πιο χυδαίας πολιτικής ορθότητας, ως τοποτηρητής της οποίας επιλέχθηκε.
Η επιλογή της είναι εγγύηση ταύτισης στα βασικά, “αντίπαλων” κομματικών σχηματισμών [ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ], φαινομένου χαρακτηριστικού της πολιτικής ζωής της χώρας από τα μακρινά ’80s.

4
(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply