ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ΥΦΟΣ

[Screen shot από NEWS 24 7] Τέτοιου είδους διαδικτυακές πλατφόρμες, με τη βοήθεια τέτοιων δημοσιογραφικών μέσων, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στα καίρια πολιτικοκοινωνικά – οικονομικά – …υγειονομικά ζητήματα.
Με την ίδια ακριβώς αισθητική και με την ίδια σοβαρότητα.
Τέτοιου είδους πλατφόρμες – μέσα αποφασίζουν ακόμα, ποιού η άποψη [real news] είναι
άξια να ακουστεί απ’ το κοινό και ποιού [fake news] όχι.
Ποιος είναι ο θρίαμβος που έχει καταγάγει το τηλεϊντερνετικό σκουπιδαριό; μα, ο περιορισμός σου σε
δυο επιλογές : να ζήσεις τη ζωή σου με τις “εντολές του” μετατρέποντάς την σε “Σασμό” και “Άγριες Μέλισσες” – ή να το καταγγέλλεις αδιάκοπα, κίνηση που όσο περνάει ο καιρός θα φαίνεται όλο και πιο παρωχημένη.
Υπάρχει και η τρίτη λύση [λένε κάποιοι], αλλά είναι η πιο δύσκολη : να το αγνοήσεις. Άσε που μπορεί να είναι και η πιο
επικίνδυνη.

3
(Visited 85 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

2 Comments

  1. stcigar November 5, 2021 at 8:21 am

    Αυτό το “Σασμός” ποτέ δεν μπόρεσα να το διαβάσω σωστά. Μία το βλέπω “σεισμός”, την άλλη “σκασμός” και μετά γελάω με τη γκαβομάρα μου. Εκείνο πάλι το “άγριες μέλισσες” το εμπνεύστηκαν από το “Άγριες Φράουλες”; Aν όχι, τότε υπονοεί αδέσποτες μέλισσες ή μήπως αφηνιασμένες; Δεν έχω παρακολουθήσει δευτερόλεπτο από τις παραπάνω σειρές κι επομένως δεν γνωρίζω το ..βαθύτερο νόημά τους, αλλά έχω την εντύπωση πως οι ολοένα και πιο εξεζητημένοι τίτλοι (σε αντίθεση π.χ. με διεκπεραιωτικούς τίτλους τύπου Αδερφοί Καραμαζώφ ή Συμφωνία αρ. 43) αποτελούν απλώς απόπειρες αντισταθμίσματος της έλλειψης περιεχομένου.

    Reply
    1. Oannes November 5, 2021 at 9:31 am

      Αυτη είναι μια [πικρή όσο και] εύστοχη διαπίστωση …γενικής ισχύος για περιόδους παρακμής. Μπορεί κανείς, music wise και τηρουμένων των αναλογιών, να την κάνει ήδη από την “κλασική” του 19ου αιώνα, με μια πλημμυρίδα ποιητικών τίτλων και έργων ολοένα πιο “ελεύθερων από περιορισμούς της φόρμας”, σε αντίθεση ακριβώς με την …πεζή παράθεση αριθμών των “φορμαλιστικών” έργων της προηγούμενης περιόδου, “παρεμπιπτόντως” περιόδου της πιο αιματώδους δημιουργικότητας στη ιστορία.
      “Σασμό”, “Άγριες Μέλισσες” κλπ. εννοείται δεν έχω κάτσει κι εγώ ούτε δευτερόλεπτο να δω. Δόξα σοι ο Θεός μια στοιχειώδης πείρα σου επιτρέπει να αντιληφθείς τι παίζεται από ένα τρέιλερ: έρωτες, ίντριγκες όλοι με μπιστόλια [το φρούτο έχε ευδοκιμήσει προ πολλού κι εδώ] κοκ. Συν μερικά “pin – up boys & girls” που ο ρόλος τους είναι να σουφρώνουν τα χειλάκια τους και να κουνούν αισθησικά τα κορμάκια τους, “στην υπηρεσία” μιας ανύπαρκτης υπόθεσης.
      Ο “σασμός” εντωμεταξύ είναι μια [γενναία] σύντμηση, υποθέτω, του “ησυχασμός”, καθότι όπως άκουσα κάπου, σημαίνει εξομάλυνση βεντέτας [δεν το’ψαξα παραπάνω]. Έχει και μια ολίγη από “ίσα” [πώς λέμε “(ί)’σα μωρή Λουλού…”]. Γενικώς ωραία λεξούλα είναι στην αυθαιρεσία της, ασχέτως πλαισίου στο οποίο μας προέκυψε.

      Reply

Leave a Reply