Ο AL GORE ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…

Η ελεεινή εντύπωση που μου είχε κάνει το βιβλίο του Al Gore “Μια Ενοχλητική Αλήθεια” [An Inconvenient Truth], κυκλοφορημένο στην Ελλάδα στα μέσα των ‘00s, ως “δώρο” από κάποια από τις εφημερίδες του ΔΟΛ [δεν θυμάμαι ποια ακριβώς – βαριέμαι να ψάχνω το βιβλίο …στα βάθη της αποθήκης μου] δεν ξεχνιέται εύκολα.
Ξεκινώντας από το υπερπολυτελές της έκδοσης και την φανερά διακαή επιθυμία των εκδοτών για τη μαζική του διάδοση, σαν
κρατική ντιρεκτίβα περισσότερο παρά σαν ενημερωτικό ανάγνωσμα, και φτάνοντας στην fake αντισυστημική χροιά του λόγου ενός …πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, και τον Αποκαλυπτικό τόνο της “επιστημοσύνης του”, το βιβλίο μου έκανε ένα ανεκτίμητο καλό : με “βυσμάτωσε” να ψάξω όσο περισσότερο γινόταν το θέμα, διαμορφώνοντας τελικά μια άποψη που μπορεί να μην είναι εκείνη του ειδικού, είναι όμως ό,τι πιο κοντινό μπόρεσα να πετύχω στο [αισχρά συκοφαντημένο από σκοτεινούς κύκλους] pattern του “ενημερωμένου πολίτη”. Ο οποίος εννοεί να ακούει στο πλαίσιο ενός διαλόγου επιχειρήματα πιο πειστικά από το “θα κάνεις ό,τι σου λέω εγώ, γιατί …είμαι ο ειδικός”.
Αυτή τη στιγμή ο Al Gore επανέρχεται, προμοτάροντας την νέα τεχνολογία που εισάγει το Climate TRACE Coalition, για να καταγράφει τις εκπομπές των αερίων θερμοκηπίου.
“Έχουμε πλέον συγκεντρωμένα data από 300 δορυφόρους και περισσότερους από επίγειους, εναέριους και θαλάσσιους αισθητήρες, ποικίλες διαδικτυακές ροές στοιχείων με χρήση Artificial Intelligence. Όλη αυτή η πληροφορία συγκεντρωμένη μας επιτρέπει να εντοπίζουμε από που προέρχεται η εκπομπή των αερίων του θερμοκηπίου που μολύνει τον Πλανήτη μας. Και τον επόμενο χρόνο θα την έχουμε πλέον σε επίπεδο …σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μεγάλων πλοίων, αεροπλάνων, …χωματερών, και θα έχουμε τις
ταυτότητες των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις εκπομπές. Και αν κάποιοι επενδυτές, ή κυβερνήσεις, ή “πολίτες ακτιβιστές” θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον τους, θα τους παρέχουμε τη βάση δεδομένων στην οποία θα στηριχτεί η κίνησή τους αυτή”
Αυτά τα ολίγα, για να παίρνουμε μια ιδέα του
real thing που έρχεται πίσω από την fake πανδημία. Όχι ότι το fake της τελευταίας είναι λιγότερο real, απλώς, στην …πυραμιδική ιεραρχία, το climate change είναι ο Πανεπόπτης Οφθαλμός της υποθέσεως.

4
(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply