ΠΕΡΙ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

Το θέμα Τσιτσιπά αποσύρεται όπως-όπως από τα social media : η “νεολαία” σε πείσμα των χυδαιοτήτων της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στο εμβολιαστικό πρότζεκτ [η ομολογία έρχεται από επίσημα χείλη], και περιπτώσεις όπως του διάσημου τενίστα – “πρότυπου” δεν βοηθούν καθόλου.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο οχετός των “ειδικών” σε ποια νομική διάταξη / ιατρικό κώδικα αναφέρεται το καθήκον ενός πολίτη
να διακινδυνεύσει τη ζωή του για τη σωτηρία του συνόλου. Πόσο μάλλον, όταν ως σωτηρία του συνόλου μεταφράζεται η …σωτηρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο οι ίδιοι οι “ειδικοί” [όπως το scum of the Earth Βασιλακόπουλος, ξεσπαθωμένο εναντίον του τενίστα] ισχυρίζονται ότι δεν χωρεί περαιτέρω ενίσχυσή του με ΜΕΘ καθότι “και να τις είχαμε δεν έχουμε προσωπικό για να τις λειτουργήσει”.
Η απάντηση που δίνεται είναι ότι …“δεν τίθεται θέμα διακινδύνευσης, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κίνδυνος απ’ τα εμβόλια”. Και ότι άνθρωποι σαν τον Τσιτσιπά έχουν πέσει θύμα των fake news που,
αποτελώντας οι ίδιοι πλέον κίνδυνο, αναπαράγουν.
Τρεις μήνες πριν, οι ίδιοι “ειδικοί” παρότρυναν χωρίς αιδώ τον κόσμο να κάνει “άφοβα” ένα εμβόλιο που λίγο αργότερα θα αποσυρόταν ως επικίνδυνο.
Το ποιον των ανθρώπων με τους οποίους έχουμε να κάνουμε, δόξα τω Θεώ, ο κόσμος το έχει καταλάβει.
Αλλά, πέραν αυτού, το πώς αξιολογεί κανείς τον κίνδυνο για τη ζωή του είναι δικό του θέμα, από τη στιγμή που πρόκειται
…για τη ζωή του. Απλή αλήθεια, εξαιρετικά όμως περίπλοκη για να χωρέσει στο μυαλό του “ειδικού”. Ο οποίος δεν παραλείπει να κατατάξει στη χορεία των ψεκασμένων “ειδικούς” με αντίθετη άποψη [και λιγότερο ύποπτα κίνητρα] απ’ τον ίδιο, αφαιρώντας τους τον λόγο, και απειλώντας τους με αφαίρεση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος.
Χρειαζόμαστε μερικούς ακόμα Τσιτσιπάδες.

3
(Visited 98 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar August 20, 2021 at 10:38 am

    Περιέργως δεν ακούστηκε καθόλου – ἠ δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου – η καθαρά πρακτική διάσταση του προβλήματος, ότι δηλαδή στο επίπεδο πρωταθλητισμού που αγωνίζεται ο Τσιτσιπάς, η παραμικρή παρενέργεια του εμβολίου, ακόμα και η πιο βραχυπρόθεσμη, θα μπορούσε να είναι μοιραία για την καριέρα του. Αλλά είπαμε, σύμφωνα με τους ειδικούς το εμβόλιο δεν έχει καν τέτοιες παρενέργειες. Θα μου πεις ότι το ίδιο ή και περισσότερο μοιραία για την καριέρα του θα μπορούσε να είναι τελικά η στάση του στο ζήτημα. Προσωπικά πάντως του βγάζω το καπέλο και μόνο για την απάντηση “αν δεν μπορεί κανείς να πει τη άποψή του, τότε τι νόημα έχουν αυτές οι συνεντέυξεις;” που έδωσε στους κωλοδημοσιογράφους.

    Reply
    1. Oannes August 20, 2021 at 10:53 am

      Κι εγώ το ίδιο. Και αποδεικνύεται ότι παρά τον “περίεργο” τρόπο του εκφράζεσθαι [δεν είναι μόνος σ’ αυτό, ούτε υπεύθυνος για την παιδεία ποιυ έχει λάβει] ο τύπος διαθέτει το απαιτούμενο amount ευφυίας για να αντιληφθεί τι παίζεται και να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή.

      Reply
  2. Εmmanouel August 20, 2021 at 1:47 pm

    Υπαρχει κι αυτη η προβοκατορικη απορια ..
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%97-%cf%83%ce%b9%cf%89%cf%80%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%93%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%ce%91%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%bc%cf%80%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84/

    Γενικα τι παιζει με το θεμα εμβολιο στον χωρο του αθλητισμου ,που ειναι ιδιαιτερως ενδεικτικος ιατρικα για να βγαλει κανεις συμπερασματα , δεν ξερω .. . Κi ο Τζοκοβιτς ( ισως ο καλλιτερος τεννιστας ever ) παρομοιες δηλωσεις με Τσιτσιπα εκανε .. Interesting ..

    Ωστοσο καποιου ειδους .. “αντιμετρα” αρχισαν να παιρνονται , χα χα..
    https://www.thetoc.gr/people-style/article/pos-kollise-koronoio-o-nikos-oikonomopoulos—oi-anemeles-diakopes-sti-mukono-kai-i-nosileia-me-anapneustika-problimata/

    Reply
    1. Oannes August 20, 2021 at 5:35 pm

      Να σου πω, αν ο Τσιτσιπάς μου ήταν αδιάφορος, ο Αντετοκούμπο μου έχει γίνει αντιπαθής, όχι “σαν Γιάννης” αλλά για τον ρόλο που δέχτηκε να παίξει, του spokesman της politically correct-ίλας [υποστήριξη των φασισταριών των BLM, καταγγελίες του “ρατσισμού” που βίωσε στην Ελλάδα κλπ.].
      Αλλά ακόμα κι αν δεν τον γουστάρω, δεν γουστάρω και να του την πέφτουν σε στιλ “εμπρός λοιπόν πες μας, έχεις εμβολιαστεί ή όχι;”
      Όλη αυτή η φασιστοκατάσταση με τα εμβόλια κτλ. ελπίζω να εκτονωθεί ομαλά, όταν το πάρουν απόφαση ότι ό,τι σπρώξανε σπρώξανε.
      Αλλά το κόνσεπτ το βλέπω σχετικά μακράς πνοής …3-4 χρόνια συνολικά τουλάχιστον. Κάτι σαν Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς αντίπαλο.

      Reply

Leave a Reply