Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ

Πρώτα τα σκάτωσε, μπουκώνοντας δισεκατομμύρια τις φαρμακευτικές για να ανακαλύψουν / διαθέσουν εμβόλια νέας τεχνολογίας σε χρόνο ρεκόρ [βλ. αδοκίμαστα]. Τώρα προσπαθεί, ίσως, να εξιλεωθεί, αναφερόμενος στην καμπάνια της Pfizer για την τρίτη δόση, ως κίνηση οικονομικής σκοπιμότητας. Ίσως να θέλει απλώς να εκδικηθεί τον CEO της εταιρίας για την ατιμία που έκανε, να ανακοινώσει την έλευση του εμβολίου ….την επομένη των εκλογών.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, η επιθυμία της Pfizer να πουλήσει όσο το δυνατό περισσότερα εμβόλια είναι απολύτως λογική από επιχειρηματική άποψη. «Μιλάμε για τρελές μπίζνες. Με τη στυγνή επιχειρηματική λογική, δεν μπορείς σκεφτείς κάτι άλλο από αυτό : “ας ρίξουμε στην αγορά ακόμα μια δόση”. Και να σου αμέσως …άλλα
10 δισεκατομμύρια».

«Κανείς δεν είχε φανταστεί αυτή την εξέλιξη. Όταν πρωτοβγήκαν τα εμβόλια, οι τύποι μιλούσαν για ισχύ εφ’ όρου ζωής. Στη συνέχεια αυτό έγινε ένα ή δυο χρόνια… Τότε άρχισε να γίνεται φανερό τι παιζόταν. Έβλεπες τα δολλαριάκια στα μάτια τους»

Μπορεί,
«σαν Σωκράτης» να αισθάνομαι ένοχος για πολλά και διάφορα, σίγουρα πάντως όχι για κάποιο …επιχειρηματικό δαιμόνιο που καθοδηγεί αλάνθαστα τις επιλογές μου. Το ότι ένας επιχειρηματίας, κατά τεκμήριο δαιμόνιος, δεν είχε προβλέψει εκείνο που για εμένα τον πτωχό και ανίδεο, και τόσους σαν εμένα, ήταν ηλίου φαεινότερο [ότι οι φαρμακευτικές θα κάνουν μπίζνες διαιωνίζοντας την «ανάγκη» για περισσότερα εμβόλια] είναι κάτι που, ως σκέψη, με ξεπερνάει.
Χέσε μας ρε Ντόναλντ.


3
(Visited 76 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar August 20, 2021 at 3:54 pm

    Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως ορισμένες τουλάχιστον κυβερνήσεις εξαπατήθηκαν πράγματι από τις φαρμακευτικές και τους ειδικούς. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως δεν θα έπρεπε να τους ζητήσουν το λόγο αντί να να τους θέτουν στο απυρόβλητο και να τρέχουν για τρίτη και τέταρτη δόση? Λέμε τώρα..

    Reply
    1. Oannes August 20, 2021 at 5:46 pm

      Ας αφήσουμε και μία τέτοια πιθανότητα, κατά την άποψή μου ελάχιστη. Αλλά το εύρος στο οποίο είναι χωμένοι μέσα σε θεσμούς, κρατικούς [συμπεριλαβανομένης της πολεμικής βιομηχανίας], μιντιακούς κλπ. κλπ. οι επιτελείς του φαρμακοδιατροφικού συμπλέγματος είναι τέτοιο που δεν ξέρω πόσο μπορούν να ελεγχθούν από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ούτε πόσο εύκολο είναι να διαφύγει αυτό της ίδιας της αντίληψής της.

      Reply

Leave a Reply