ΠΕΡΙ ΤΡΙΒΙΖΑ, ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ “ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ”

Δεν έχω φυσικά διαβάσει το νέο βιβλίο του κυρίου Τριβιζά. Από την παρουσίασή του, να πω το κρίμα μου, είχα ελαφρώς ανατριχιάσει, για την αισθητική του και για τη διαφαινόμενη, προπαγανδιστικού τύπου προσπάθεια τρομοκράτησης των παιδιών [μόνιμα μασκοφορεμένων, μη ξεχνάμε] από τον κορωνο-μπαμπούλα. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Δικαίωμά τους, κάποιων, να τους αρέσει ή να το απεχθάνονται.
Τώρα, το βασικό επιχείρημα, την ευκαιρία για κάθε είδους [ιεροεξεταστικές, ναζιστικές, επιστημονικοφαντασιακές] παραπομπές το προμηθεύουν
οι ίδιοι καίγοντας τα βιβλία – το κάψιμο ενός ομοιώματος του Τριβιζά θα ήταν λιγότερο παρεξηγήσιμο.
Ωστόσο, αποστασιοποιούμενος κανείς απ’ την κακογουστιά και το εμπρηστικό αμπαλάζ της υποθέσεως, συνειδητοποιεί ότι έχει να κάνει με ιδιότυπη παρωδία
συμβολικής κίνησης, αφού δεν αφορά παρά στην απαξίωση του μηνύματος του έργου. Στο Μεσαίωνα, τις ναζιστικές ολονυχτίες και το Φάρενάιτ, τα βιβλία δεν καίγονταν “συμβολικά”… Καίγονταν για να εξαφανιστούν από προσώπου Γης – period.

Οι ΣΥΡΙΖΑϊκής κυρίως προελεύσεως πνευματικές προσωπικότητες, δεν βγάζουν άχνα με πρακτικές παρεμφερώς συμβολικές, όπως …το κάψιμο της σημαίας, ας πούμε.
Η λογοκρισία είναι πανταχού παρούσα σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής – βιβλία όπως αυτό, εγκρίνονται ή απορρίπτονται απ’ τις σχολικές βιβλιοθήκες, σήματα “κατάλληλο για παιδιά άνω των x ετών” κοκ. διέπουν τις τηλεοπτικές εκπομπές.
Η λογοκρισία, ακόμα, για να επιστρέψουμε στους φίλους μας της γιαλαντζί αριστεράς, είναι σύμφυτη με τον μαρξισμό
από καταβολής του : θυμίζω την δημοκρατικότατη συμπεριφορά του ίδιου του Μαρξ προς τον Μπακούνιν στο πλαίσιο της Πρώτης Διεθνούς.
Αποτελεί όμως και σήμα κατατεθέν των social media. Για τη λογοκρισία που ασκούν τα τελευταία,
άκρα του τάφου σιωπή απ’ τα “αριστερά” κινήματα – ίσως γιατί δεν ασκείται προς τη δική τους κατεύθυνση.

3
(Visited 110 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. EMMANOUEL December 15, 2021 at 12:02 am

    Η εκστρατεια που βρισκετααι σε εξελιξη ειναι “εμβολιασμος των παιδιων ” . Βιβλια τυπου Τριβιζα. επειδη ειμαι κακοπρποαιρετος , θα πω οτι εχουν λογω υπαρξης για να τα κατατρομοκρατησουν και να τα σπρωξουν προς τα εκει , δηλ, να εμβολιαστουν ..
    Οσο για το καψιμο , ειναι αστειο να επικααλειται ο Ναζισμος απο αυτους που κραυγαζουν καθημερινα οτι ειναι επειγον να επιβληθει υγειονομικο απαρτχαίντ .. Ουστ !

    Reply
    1. Oannes December 15, 2021 at 11:26 am

      Πέρα από οτιδήποτε άλλο, οι τύποι συγκρίνουν τις εκστρατείες καταστολής της επίσημης εξουσίας, με τις σπασμωδικές κινήσεις ανθρώπων που οι ίδιοι έχουν φέρει σε αδιέξοδο.
      Δεν πρέπει να υπάρξει έλεος γι’ αυτά τα υποκείμενα.

      Reply
  2. dnk December 15, 2021 at 7:25 am

    Αν ο Γκέμπελς άκουγε τις “τοποθετήσεις” των “προοδευτικών”,μπορεί και να ζήταγε από τον reanimator Μένγκελε να του “ανοίξει” και κανα δεύτερο στόμα για να “απολαύσει” περισσότερο “υπεύθυνα”😺…

    Reply
    1. Oannes December 15, 2021 at 1:26 pm

      Στο έλεος Γκεμπελίσκων και Μενγκελίσκων είμαστε…

      Reply
  3. dnk December 16, 2021 at 7:06 am

    Έχει πέσει,όντως,”βαρύς”(αν και π.ο.π.) ο “ίσκιος” αυτών των -ίσκων ένα γύρω.Ίσως η μόνη αποδεκτή “μαυρίλα” να ήταν αυτή που θα δημιουργούσαν τα “ιπτάμενα” μελανοδοχεία των σχεδιαστών του 2000AD,αν έπεφτε στα χέρια τους το “έργο” του “συναδέλφου” τους και έβλεπαν τι έχει “τραβήξει” η αισθητική τους από τα δικά του χέρια😺…

    Reply

Leave a Reply