ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ : ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Αλιευμένο από το Twitter. Το ζουμί κατά την άποψή μου, πέρα από τα σημεία που επισημαίνει ο χρήστης, βρίσκεται στην δεύτερη πρόταση της πρώτης παραγράφου, ένα είδος επίπληξης για όσους με τις διαμαρτυρίες τους …αχρήστευσαν το “πολύ αποτελεσματικό” εμβόλιο AstraZeneca. Αυτοί οι άνθρωποι ασχολούνται με παιδιά. Με αυτούς τους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε. Παρακαλώ διαδώστε.

ΥΓ. Τα περί ποσοστών κρουσμάτων και θανάτων από πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο [15% και 1.7% αντίστοιχα] αποτελούν τερατώδη ψέμματα. Οι αληθινοί αριθμοί είναι 0.1% και 0.8% αντίστοιχα.

5
(Visited 84 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar August 14, 2021 at 9:31 am

    Αυτό με την “υποχρεωτικότητα” των εμβολίων πάντως δεν το πολυκαταλαβαίνω. Δηλαδή πρέπει να πηγαίνει φυλακή ο ανυπότακτος για να θεωρηθεί επίσημα υποχρεωτικό; Οι δραστηριότητες που επιτρέπονται στους ανεμβολίαστους όλο και λιγοστεύουν όσο περνάει ο καιρός, καθώς και οι κατηγορίες που εξαιρούνται. Η μάσκα στην πραγματικότητα ήταν πολύ λιγότερο υποχρεωτική. Αν εξαιρέσουμε τα μαγαζιά, προσωπικά ελάχιστα τη φορούσα μέχρι πρόσφατα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα λεφτά και μόνο που θα έπρεπε να πληρώνω από Σεπτέμβριο για υποχρεωτικά τεστ αν δεν έκανα το εμβόλιο, αντιστοιχούν τουλάχιστον σε δυο γεμάτα πρόστιμα το μήνα για μάσκα, let alone αναστολές άνευ αποδοχών και δε συμμαζεύεται, λες και τα λεφτά που βγάζω μου φτάνουν έστω και για τα βασικά. Δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να φανταστεί κάποιος μια κατάσταση όπου ο ανεμβολίαστος θα πεθαίνει από φτώχεια και περιθωριοποίηση, χωρίς να θεωρείται το εμβόλιο τυπικά υποχρεωτικό. Στη φυλακή τουλάχιστον και μια σοβαρή πιθανότητα επιβίωσης θα έχει και λιγότερο απομονωμένος θα είναι στην πράξη.

    Reply
    1. Oannes August 14, 2021 at 9:53 am

      Πρεπει να σου πω ότι η ανακοίνωση της παιδιατρικής εταιρίας που έβαλα στο χτεσινό post με έχει χαλάσει άσχημα. Κάτι στην ξεδιαντροπιά και τη χοντρανθρωπιά τους, κάτι στα “ελληνικά” αυτών των υπάνθρωπων από θέση ισχύος, μου έχει δημιουργήσει μια μόνιμη [προς το παρόν] πτώση ηθικού.
      Εννοείται ότι ισχύουν αυτά που λες, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω, ίσως για να πιαστώ σαν τον πνιγμένο απ’ τα μαλλιά μου, ότι πρόκειται για μια τεράστια μπλόφα με απειλές του κώλου που θα ξεφουσκώσουν με το που θα αντιληφθούν ότι όσοι εμβολιάστηκαν εμβολιάστηκαν και ότι μια “κρίσιμη μάζα” τους έχει πάρει χαμπάρι – το τελευταίο πιστεύω ότι πάει να συμβεί. Στην χειρότερη [για μας] περίπτωση ένα 30-40 % του κόσμου έχει στηλώσει τα πόδια και αποκλείεται να εμολιαστεί ό,τι και αν κάνουν. Εξ ου και προσπαθούν να βρουν διέξοδο σπρώχνοντας δόσεις στα παιδάκια με το μπαμπούλα της μετάλλαξης Δέλτα. Όμως αυτό το σχήμα, με τις “κυρώσεις” στους ανεμβολίαστους, τις απαγορεύσεις εισόδου κλπ., απλώς δεν μπορεί να περπατήσει, για πολύ τουλάχιστον. Θα το ξεράσει η πιάτσα.

      Reply
  2. stcigar August 14, 2021 at 10:34 am

    Κι εμένα το ηθικό βρίσκεται πάλι σε “ιστορικό χαμηλό” κυρίως γιατί διάφορα γεγονότα μου υπενθυμίζουν ότι ο κορωνοϊός και το εμβόλιο δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει σε ατομικό επίπεδο, αν και ομολογουμένως αμφότερα παρέχουν μια αίσθηση σκοπού τόσο στους υποστηρικτές όσο και στους αρνητές τους εμού συμπεριλαμβανομένου. Όπως και νάχει πάντως δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος με την κατεύθυνση που εξελίσσεται το πράγμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν δεν συμβεί κάτι εντελώς απρόσμενο, το πιο πιθανό που μπορώ να φανταστώ είναι η αντικατάσταση του παρόντος θεάτρου του παραλόγου από το αντίστροφο θέατρο του παραλόγου όπου όλοι θα κάνουν σα να λύθηκε το πρόβλημα μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς ελλείψει εναλλακτικής. Βέβαια “το πιο πιθανό” δε σημαίνει απαραίτητα και “πιθανό”, άσε κιόλας που η αντικατάσταση του ενός παραλογισμού από τον άλλον αποτελεί στην πραγματικότητα χειρότερο οιωνό από τον κάθε παραλογισμό ξεχωριστά.

    Reply

Leave a Reply