“Ο TRUMP ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ…”

Η φωνή της εκφωνήτριας του Σκάι ακούγεται κοφτερή σαν λεπίδα: “με τον FDA να δίνει την έγκριση για την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer, ο πρόεδρος Trump κάνει ό,τι μπορεί για να πιστωθεί προσωπικά την επιτυχία…”
“Διάολε”, σκέφτεσαι. “Οι τύποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Ούτε για δείγμα”.
Ο ορισμός του
Operation Warp Speed από την Wikipedia: Το Operation Warp Speed είναι μια συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που ξεκίνησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης, κατασκευής και διανομής εμβολίων, θεραπευτικών και διαγνωστικών COVID-19.
Το όνομα του D. Trump αναφέρεται μια και μοναδική φορά. Αρκεί για να δείξει το ρόλο του: υπήρξε, και μέχρι τελευταία στιγμή συνέχισε να είναι [απειλώντας τα βραδυπορούντα μέλη του FDA με απόλυση] η
κινητήρια δύναμη πίσω από την “πρωτοφανή” ταχύτητα παρασκευής, έγκρισης και, με την ενεργοποίηση του στρατού, διάθεσης των εμβολίων.
Τώρα: η προσπάθεια των media να διαστρεβλώσουν και να υποβαθμίσουν το ρόλο του, γίνεται στο πλαίσιο μιας βασικής παραδοχής:
στηρίζουν το αφήγημα περί φονικού ιού και πανδημίας, και ως εκ τούτου πανηγυρίζουν για την ταχύτητα με την οποία παρασκευάσθηκαν τα εμβόλια.
Προσωπικά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη “προσφορά” του DT, αποτελεί
μελανό σημείο στην θητεία του, το οποίο θα μείνει ανεξίτηλο. Στην καλύτερη περίπτωση δείχνει το όριο των δυνατοτήτων αντιπαράθεσης του, υποτιθέμενου, “ισχυρότερου ανθρώπου στον πλανήτη” με συμπλέγματα όπως το της βιομηχανίας φαρμάκων & τροφίμων. Και είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί κανείς να προσπεράσει με ήπια συμπτώματα το γεγονός της διαφαινόμενης ως οριστικής* ήττας του και την ανάληψη της εξουσίας από το δίδυμο Biden – Harris.
Στο κρισιμότερο απ’ όλα τα ζητήματα, ο “αντισυστημικός”, “αποξηραντής του βάλτου” κλπ. πρόεδρος αποδείχτηκε μοιραίος και άβουλος, ή έστω αδύναμος. Πιστεύω,
όχι και κακόβουλος, όπως οι άνθρωποι που είχε απέναντί του.

* Το Supreme Court απέρριψε την μήνυση του Texas και άλλων 18 πολιτειών ενάντια στις κατηγορούμενες για νοθεία Georgia, Michigan, Pennsylvania, Wisconsin. Αυτό, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί η βλάβη που, τυχόν απάτη εκ μέρους τους, προκάλεσε στα “ενδιαφέροντα” των μηνυόντων. Με άλλα λόγια [ν’ αγαπιόμαστε] η απόρριψη δεν αφορά στην ουσία των καταγγελιών. Το οποίο σημαίνει ότι και το Supreme Court, μετά τα κατά τόπους δικαστήρια, αρνείται να ασχοληθεί με το θέμα, στέλνοντας πιθανώς, “μήνυμα” στους νομομαθείς του Trump: “αφήστε το να περάσει”. Οι τελευταίοι ισχυρίζονται, με ολοένα ελαττούμενη πειθώ, ότι “τίποτα δεν τελείωσε ακόμα”.

4
(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Reply