Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ …SEXUAL ASSAULT SURVIVORS

Το καλοκαίρι του 2018, ο δικαστής Brett Kavanaugh προτάθηκε από τον Donald Trump για μια θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο [Supreme Court]. Ενώ εξελισσόταν η διαδικασία, προέκυψε μια περίεργη υπόθεση. Ο δικαστής κατηγορήθηκε από κάποιαν Christine Blasey Ford για σεξουαλική παρενόχληση που της είχε κάνει …40 χρόνια πριν, όταν και οι δυο βρίσκονταν σε εφηβική ηλικία. Σύμφωνα με την CBF, ο μεθυσμένος Kavanaugh την ακινητοποίησε στο κρεβάτι και προσπάθησε να την γδύσει. Εκείνος ήταν 18, εκείνη 16. Η διήγηση ήταν διάτρητη, αστήρικτη και γελοία. Η Blasey Ford δεν κατάφερε να ακυρώσει την προαγωγή ενός ανθρώπου που από φίλους και [αρκετούς] αντίπαλους παρουσιάζεται σαν υπόδειγμα εντιμότητας.
Προκάλεσε όμως κινητοποίηση «φεμινιστικών οργανώσεων» και …ρεύμα καταγγελιών [βρισκόμαστε στην αιχμή του #MeToo movement] από αυτοονομαζόμενες
“sexual assault survivors”. Το κίνημα έφτασε να πραγματοποιήσει εισβολή στο Καπιτώλιο […!], διακόπτοντας συνέλευση του Κογκρέσου [φωτό], με τους δημοσιολόγους του συντηρητικού χώρου να μιλούν για “όχλο” και εκείνους του «δημοκρατικού» να τους …ειρωνεύονται.

Δύο μόλις μέρες αφότου η Christine είχε διατυπώσει τις κατηγορίες, η Εισαγγελέας τότε …Kamala Harris [συμμετείχε στην διερεύνηση της υπόθεσης, από όπου η φωτό του ανοίγματος] βγήκε και δήλωσε ότι «την πιστεύει».
Δεν ήταν η μόνη, ούτε η πιο τολμηρή: επιφανές στέλεχος του δημοκρατικού κόμματος προέβη σε βαρυσήμαντη ανακοίνωση, διατυπώνοντας τρόπον τινά ένα κανόνα γενικής ισχύος: «κάθε δημόσια καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική επίθεση που υπέστη,
πρέπει να εκλαμβάνεται ως αληθινή». Δεν ήταν άλλος από τον μεθαυριανό Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Joe Biden.
Ένα χρόνο αργότερα, έντονη φημολογία εξαπλώθηκε στα media, για τον «ανάρμοστο» τρόπο με τον οποίο ο ίδιος ο Biden
πλησιάζει και …αγγίζει διάφορες γυναίκες. Το πράγμα μαζεύτηκε δεόντως, χωρίς να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. Ένα και μόνο σχόλιο “επωνύμου”, στελέχους των Δημοκρατικών, διέρρευσε στα δελτία ειδήσεων : «τις πιστεύω, και σέβομαι το κουράγιο τους να βγουν μπροστά και να πουν τις ιστορίες τους».
Η δήλωση ανήκε στην
Kamala Harris.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του 2020, ο υποψήφιος για το χρίσμα Joe Biden αντιμετώπισε κατηγορίες για σοβαρό sexual harassment, από την υπάλληλο του γραφείου του στη Γερουσία στα early ‘90s,
Tara Reade. Εννοείται ότι ο «γενικής ισχύος κανόνας» πήγε περίπατο: ο Mr. Vice President τον ακύρωσε, αρνούμενος ασυζητητί τα πάντα. Η υπόθεση εξελίχθηκε, όπως και η του Kavanaugh, σε φιάσκο. Εντύπωση όμως προκάλεσε, ξανά, το σχόλιο στελέχους του Δημοκρατικού κόμματος: “Mrs Reade has the right to tell her story”.
Επρόκειτο για την εσωκομματική του αντίπαλο εκείνη την περίοδο
…Kamala Harris.

2
(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Reply