Ο ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ ΠΤΩΧΩΝ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ

Από τις χτεσινές δηλώσεις του Ποντίφηκα επί ελληνικού εδάφους προκύπτει κάτι που, όσοι έχουμε ασχοληθεί εξ αρχής μαζί του, γνωρίζουμε : πρόκειται για γελοία προσωπικότητα. Αυτό, ουδόλως απάδει των σκοτεινών σκοπών που υπηρετεί, ακολουθώντας την παράδοση του θρόνου του – το αντίθετο.
Έφτανε να δει κανείς τους λόγους της
εκτόπισης [όχι «παραίτησης»] του «συντηρητικού», ανίκανου να συμβαδίσει με τις «εξελίξεις» προκατόχου του, για να καταλάβει ότι ετούτος εδώ θα ήταν ακριβώς το αντίθετο.
Ας παρακολουθήσουμε απόσπασμα της ομιλίας του, όπως παρουσιάζεται από την ΕΦΣΥΝ. Και ας θυμηθούμε ότι ο
Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός παιδείας και διευθυντής της εφημερίδας Αυγή, δήλωσε πρόσφατα ότι το κόμμα του έκανε λάθος την περίοδο της κρίσης στον Έβρο : “Έπρεπε να είχαμε πάρει το μέρος των προσφύγων…”

“Μετά από όλον αυτό τον καιρό διαπιστώνουμε ότι στο μεταναστευτικό θέμα ελάχιστα έχουν αλλάξει. Ευχαριστώ από καρδιάς τον τοπικό πληθυσμό για τις θυσίες και το καλό που έκανε. Αλλά πρέπει με πίκρα να παραδεχτούμε ότι αυτή η χώρα
όπως και άλλες, βρίσκεται σε δυσκολία και ότι στην Ευρώπη υπάρχουν εκείνοι που επιμένουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σαν μια υπόθεση που δεν τους αφορά. Και πόσες συνθήκες ανάξιες ανθρώπων! Πόσα hotspot όπου μετανάστες και πρόσφυγες ζουν σε συνθήκες ακραίες, χωρίς να βλέπουν λύσεις στον ορίζοντα! […] Είναι θλιβερό να ακούς να προτείνεται ως λύση η δέσμευση κοινών πόρων για την ανοικοδόμηση τοίχων. Ασφαλώς, είναι κατανοητοί φόβοι και ανασφάλειες, δυσκολίες και κίνδυνοι.
Κατανοούνται βέβαια η κούραση και η απογοήτευση, που οξύνονται από την οικονομική κρίση και την πανδημία, αλλά δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν καλυτερεύει η συμβίωση υψώνοντας φράκτες. Απεναντίας, λύνονται ενώνοντας τις δυνάμεις για να φροντίσουμε τους άλλους σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες καθενός και με σεβασμό προς τη νομιμότητα, θέτοντας πάντοτε στην πρώτη θέση την απαραβίαστη αξία της ζωής κάθε ανθρώπου”.


Η κεντρική ιδέα του λογυδρίου :
Σύμφωνα με τον πάπα των φτωχών, που μας κουνάει ουσιαστικά το δάχτυλο, η λύση για την κούραση, την απογοήτευση, την οικονομική κρίση και την πανδημία είναι μια :
…ανοίξτε τις πόρτες να μπουκάρουν “απελπισμένοι άνθρωποι” [ανάμεσά τους απροσδιόριστος αριθμός από τζιχαντιστές ή απλούς τυχοδιώκτες] από τα τέσσερα σημεία του ορίζο
ντα.

3
(Visited 60 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Anonymous December 8, 2021 at 1:40 am

  Ο εστιν μεθερμηνευομενον ” Θελομε ν αντικαταστησομε τον (εστω και στοιχειωδως ) αμφισβητια λευκο με τον ευγνομωνουντα επιδοματια , κι αρα υπακουο, τριτοκοσμικο ! ” . Ακουγεται σαν χοντραδα ? Πιθανως ναι , αλλα δεν μας αφηνετε ..ν αγιασομε Your Holliness ! Σ ερωτηση που εκανα σε φιλο γιατρο αν εμβολιαζονται ,για παραδειγμα , οι τσιγγανοι μου απαντησε “μα ναι γιατι φοβουνται οτι θα χασουν τα επιδοματα” ! Με καθε επιφυλαξη γιατι δεν το διασταυρωσα ..

  Reply
  1. Oannes December 8, 2021 at 8:10 am

   Σιγά τη χοντράδα. Αβρότατο σε βρίσκω. Αυτό ακριβώς μας έχει φάει με τους κτηνόπουστες που έχουμε μπλέξει.

   Reply

Leave a Reply