Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΡΑΡΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ THUMBS UP

Το βασικό επιχείρημα του blog περί συνωμοσίας * πίσω απ’ τα τεκταινόμενα από ενάρξεως “πανδημικής” κλπ. “κρίσης”, έχει αναφερθεί επανειλημμένα : όλα όσα συμβαίνουν, συμβαίνουν την πρώτη στιγμή που υπήρξε η δυνατότητα να συμβούν. Αυτή που η “επαναστατική” τεχνολογία δίνει στην εξουσία, χρησιμοποιώντας ως ντεκόρ ενθουσιώδη νεανικά μουτράκια και διαφημιστικά ποπ εμβατήρια.
Ο
στοχαστής – φαλακροκόραξ, εκ δεξιών, φαίνεται να μας δίνει το thumbs up, λες και μας χρειαζόταν.

* Ας μη κάνει κάποιος το χατίρι των ομιλούντων περί “θεωριών συνωμοσίας”, αποφεύγοντας τη λέξη. Γιατί αυτός είναι τελικά ο σκοπός τους : να απαλείψουν τον όρο “συνωμοσία” απ’ το λεξιλόγιο, λες και αντιπροσωπεύει κάτι περίεργο ή πρωτοφανές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Για όποιον έχει στοιχειωδώς ασχοληθεί μ’ αυτήν, οι συνωμοσίες αποτελούν την πιο συνηθισμένη πρακτική “σπασίματος αυγών”, χωρίς το οποίο …ομελέτα δεν γίνεται.

3
(Visited 75 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. EMMANOUEL September 30, 2022 at 12:55 pm

    Oργουελικη περιπτωση.. Ρε μηπως τρολλαρει το ορνεο ? Σαν επεισοδιο απ το Borat μοιαζει το αποσπασμα .. Τρελλος δικτατωρ κι ετσι ..
    Οσο για τις συνομωσιες οταν , μονο στην Ελλαδα , δεν ξερουμε ακομα τι εγινε στην Κυπρο , την Μικρασιατικη Εκστρατεια , την δολοφονια του Καποδιστρια και δεν ξερω τι αλλο , ειναι γελοιο να λεμε οτι δεν υπαρχουν τουλαχιστον αποπειρες συνομωσιας .. Μαλλον το προβλημα που εχουν ολοι αυτοι δεν ειναι τοσο αν τους παρουν χαμπαρι πως συμομωτουν , αλλα οτι δεν μπορουν να συνομωτησουν οσο συχνα θα ηθελαν !!

    Reply
    1. Oannes September 30, 2022 at 2:02 pm

      Κάπως έτσι. Άλλωστε ο “συνωμοσιολόγος” είναι στην ίδια συνομοταξία με το “φασίστα”, το “ρατσιστή”, το “μισογύνη” και τον “ψεκασμένο”. Λέξεις – κλειδιά που ενεργοποιούν την κατακραυγή των μαλακίων των [social] media, με φανερό σκοπό την κατατρομοκράτηση του κόσμου. Το κόλπο κρίνοντας από επαγγελματικές ομάδες όπως γιατροί και δημοσιογράφοι, λειτουργεί μια χαρά. Βοηθά βεβαίως και το χρήμα με το οποίο είναι μπουκωμένοι.
      Όσο για την πιθανότητα τρολαρίσματος, ξέρεις υποθέτω ότι η υβριδική μορφή ζωής τυγχάνει σύμβουλος του Klaus Schwab.

      Reply

Leave a Reply