ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ…

…για την ενσωμάτωση των περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας στη Ρωσία, μετά τα αναμενόμενα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων. Με διερμηνεία στα αγγλικά.
Να σχολιάσει κανείς την
“ευαισθησία” μιας Δύσης που 1. Αντικατέστησε με πραξικόπημα τη φιλορωσική ουκρανική κυβέρνηση το 2014, 2. Βομβαρδίζει ασταμάτητα τις συγκεκριμένες περιοχές έχοντας προκαλέσει το θάνατο 14.000 “ρωσόφωνων” [βλ. Ρώσων] και 3. Χρησιμοποιεί τη διεφθαρμένη κυβέρνηση Ζελένσκι σαν αιχμή του δόρατος της αντιρωσικής πολιτικής της, δεν έχει νόημα.
Ιδίως όταν το λόγο έχει ο
κατ’ εξοχήν αρμόδιος. Είσοδος στη σκηνή στο 26:30.

3
(Visited 163 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. stcigar September 30, 2022 at 10:45 pm

    Ρε συ λες να διαβάζει κι αυτός το blog?😁

    Reply
    1. Oannes September 30, 2022 at 10:58 pm

      “Διόλου απίθανο”! Τρέμε Ντούγκιν! 😂😂😂

      Reply
  2. stcigar October 1, 2022 at 7:38 am

    Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση πάντως που ο NS ανατινάχτηκε ταυτόχρονα με την απειλητική προσάρτηση των περιοχών από τη Ρωσία καθώς και με τη δημοσίευση του εκφοβιστικού μανιφέστου από τον Ντούγκιν. Και ίσως θα πρέπει να δούμε τη θεωρία του “ποιος ωφελείται” – σε πρακτικό επίπεδο κανένας – από την αντίστροφη: ποιος εκφοβίζεται. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο οι αμερικανοί όσο και οι Ρώσοι γνωρίζουν κατά ένα 95 τουλάχιστον τοις εκατό (αφήνω χαριστικά ένα 5% στους άβουλους ευρωπαίους) ποιος το έκανε: αν δεν το έκανε ο ένας, τότε θα το έκανε ο άλλος..

    Reply
    1. Oannes October 1, 2022 at 8:40 am

      Το πράγμα είναι χαοτικά πολυπαραγοντικό. Του επιπέδου πιάσ’ το αυγό και κούρευε. Το ότι ο κυρ-Βλαδίμηρος προχώρησε μετά το σαμποτάζ στο annexation, ουδόλως αποδεικνύει ότι δεν πτοήθηκε, εννοείται. ‘Ασε που δε θα με χάλαγε λίγη περισσότερη ευψυχία στα βλέμματα των συγκεντρωμένων στη σεμνή τελετή. Με δεδομένη τη μεγαλύτερη απ΄ ότι αφήνουν να διαφανεί τα μιντια κινητικότητα του ευρωπαίου “πολίτη”, χώρια τις [επερχόμενες] αλλαγές κυβερνήσεων, ο Π. θα έπρεπε να διατηρήσει τον αγωγό ως leverage [εκτός τελικά κι αν είναι πολύ πιο εύκολο να επισκευαστεί απ’ ότι λέγεται]. Από την άλλη, με δεδομένο ότι οι σκοποί του είναι μκροπρόθεσμοι, και σε συνδυασμό ξανά με τη διαφαινόμενη αλλαγή των ευρωπαΪκών διαθέσεων, θα τον συνέφερε να σαμποτάρει ο ίδιος τους αγωγούς, αξιοποιώντας σαν ενοχοποιητικό στοιχείο τις δηλώσεις Μπάιντεν-Νούλαντ.
      Εν πάση περιπτώσει [καταθέτω τα όπλα μέχρι νεωτέρας] το ποιός εκφοβίζεται θα φανεί σύντομα εκ του αποτελέσματος. Προς το παρόν η απάντηση είναι απλή : ΕΜΕΙΣ. Δεν παύω να θεωρώ πιθανό, οι τύποι να μας δουλεύουν όλοι μαζί, big time. Γιατί πυρηνικά = πυρηνικά, δεν ξέρω ποιος πούστης μπορεί να αισθάνεται τόσο ασφαλης με αυτά ώστε να ρισκάρει.
      O Γκέιτς γιατί δεν βγαίνει να πει τίποτα; Ο Μασκ έχει πάρει θέση [against Βλαδίμηρος]

      Reply
      1. stcigar October 1, 2022 at 9:08 am

        Γενικά τείνω προς την άποψη ότι πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια του Βλαδίμηρου να δείξει ότι άμα λάχει μπορεί να το χοντρύνει ΠΟΛΥ. Δεν πρέπει να είναι μεγάλο πρόβλημα εξάλλου για τους Ρώσους να επισκευάσουν τον αγωγό και είναι μάλιστα οι μόνοι που είναι σε θέση να το κάνουν. Αντίθετα η καταστροφή του από τους Αμερικανούς δεν ενέχει κανένα οικονομικό κέρδος, δεδομένου ότι το αέριο που παράγουν σε συνδυασμό με τις αυξημένες εξαγωγές προς την Ευρώπη δεν φτάνει πλέον ούτε και για τους ίδιους. Όσον αφορά τον Πούτιν είναι δύσκολο να καταλάβεις αν ψεύδεται από την “έκφραση” του προσώπου του (κατά τη γνώμη μου πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση Asperger) το γεγονός όμως ότι κατηγόρησε άμεσα τους Αμερικανούς, ενώ εκείνοι μουρμούρισαν απλώς κάποια μισόλογα, δείχνει νομίζω ξεκάθαρα ποιος τρομοκρατήθηκε και ποιος όχι.

        Reply
        1. Oannes October 1, 2022 at 10:28 am

          Η ετοιμότητα μπορεί να σημαίνει και ότι η ενοχοποίηση είναι μέρος του σχεδίου. Η πλάκα είναι ότι, απ’ τη στιγμή που οι εκάστοτε “ψυχολογικές αντιδράσεις”, συμπεριλαμβανομένης της …γλώσσας του σώματος [γέλιο] είναι πατενταρισμένες, και καλά, βάσει του τί σημαίνουν, τα πράγματα περιπλέκονται στον υπερθετικό : έκαστος [δύναται να] υιοθετεί ως ρόλο τη συμπεριφορά που “σημαίνει” εκείνο που ο ίδιος θέλει να φανεί ότι σημαίνεται.
          Ένα πράγμα που βλέπω είναι ότι το θέμα έχει ψιλοαποσυρθεί από την επικαιρότητα, μετά τις κραυγές περί καταστροφής στο οικοσύστημα και δεν συμμαζεύεται. Δεν ξανακούστηκε τίποτα ούτε για την προσφυγή της Ρωσίας στα UN – το σαμποτάζ έχει εκτοπισθεί από το annexation. Το οποίο by the way νομίζω, θα μπορούσε να είναι αρκετό για να δείξει ο “έτσι” ότι μπορεί να το χοντρύνει απεριόριστα.
          Τείνω να πιστέψω ότι το σαμποτάζ το ΄κανε όντως ο Klaus Scwhab επιβαίνων βαθυσκάφους με στολή βατραχάνθρωπου.

          Reply
          1. Oannes October 1, 2022 at 10:49 am

            …Σε συνέχεια του προηγουμένου, σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε κανείς να αποσυνδέσει το σαμποτάζ από τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία, συνδέοντάς το περισσότερο με τα …ατυχήματα του Τσερνομπίλ και της Φουκουσίμα. Ως γεγονός δηλ. που “αποδεικνύει” ότι το φυσικό αέριο δεν είναι ασφαλής πηγή ενέργειας, όπως εκείνα “απεδείκνυαν” ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής.
            Παρεμπιπτόντως, συμβαίνει σε μια χρονική στιγμή όπου επανεξετάζεται με θετικό πλέον βλέμμα το ζήτημα της …πυρηνικής ενέργειας.
            Klaus Schwab it is!

            Reply
            1. stcigar October 1, 2022 at 11:14 am

              🤑🎩🏊💣

              Reply
  3. stcigar October 1, 2022 at 12:53 pm

    Παρεμπιπτόντως καινούριος γύρος κορωνοϊού με μηδενική απόσταση από τον προηγούμενο. Όταν έλεγαν ότι έγινε πλέον ενδημικός, μάλλον εννοούσαν ότι έγινε μόνιμος 365 μέρες το χρόνο.

    Reply
    1. Oannes October 1, 2022 at 1:25 pm

      Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίτπωση να επανέλθει, του στιλ να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ο γαμημένος κωλοϊός. Επιμένω στην άποψη ότι “οφείλει” να υποχωρήσει στο παρασκήνιο [ακόμα κι αν όντως φτάσει να θερίζει] εν όψει του real thing που είναι τα συμφέροντα πίσω από το climate hoax. Υπάρχει φυσικά η περίπτωση για κάποιο λόγο αυτό το τελευταίο να αναγκαστούν το βάλουν στον κώλο τους, οπότε ο ιός παραμένει ως εφεδρεία πάντα διαθέσιμη.
      Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το πλέγμα των μέτρων με αφορμή την ψευτοπανδημία : λοκντάουν, εργασία – συναλλαγές εξ αποστάσεως, επιβολή με το βούρδουλα ιατρικών πράξεων, μάσκες παντού, υπήρξαν απλώς το προκαταρκτικό φίμωμα του “πολίτη” ενόψει του αληθινού [κλιματικού] οργίου που προετοιμαζόταν.
      Και το μόνο που προκαλεί απορία είναι η υποβάθμιση της αντίληψης μερίδας κόσμου, ο οποίος δεν μπορεί να δει την ενότητα που συναποτελούν “πανδημία” – κλιματική τρομοκρατία – Ουκρανικό – σαμποτάζ κοκ. Μιλάμε για την τέλεια artificial καταιγίδα.

      Reply
      1. stcigar October 1, 2022 at 3:11 pm

        Βασικά το ανέφερα ως ένα υπαρκτό κυρίως πρόβλημα. Για την “επικοινωνιακή” πλευρά του ζητήματος έχω χάσει το ενδιαφέρον μου από τότε που τη θέση των “αρνητών” σφετερίστηκε ξεδιάντροπα το κράτος. Και γενικότερα όμως με θέματα “επικοινωνίας” ασχολούμαι τελευταία περισσότερο από κεκτημένη ταχύτητα, γιατί ο καιρός του “διαφωτισμού” έχει κατά τη γνώμη μου περάσει ανεπιστρεπτί. Τη ζημιά που ήταν η προπαγάνδα να κάνει σε πνευματικό και πραγματολογικό επίπεδο την έκανε ήδη με το παραπάνω και όποιος πρόλαβε να καταλάβει κατάλαβε. Τώρα τα προβλήματα έχουν περάσει από το στάδιο του εικονικού στο στάδιο του πραγματικού και απαιτούν εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι τώρα δεν είναι διατεθειμένος να πιστέψει στην πραγματικότητά τους κανένας. Όλοι φαίνονται να περιμένουν κάποιο θαύμα που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει ακριβώς για το λόγο αυτό. Τέτοια αισιόδοξη και τυφλή πίστη στο παράλογο θα σόκαρε ακόμα και τον Κίρκεγκωρ!

        Reply
          1. Oannes October 1, 2022 at 6:03 pm

            With pleasure.

            Reply
  4. stcigar October 1, 2022 at 5:52 pm

    Συν τοις άλλοις τον τελευταίο καιρό έχουν συσσωρευτεί και κάμποσα ιδιωτικά προβλήματα που σήμερα χτύπησαν κόκκινο. Θα εγκαταλείψω μάλλον για λίγο τα πλανητικά ζητήματα για να δω τι θα κάνω πρώτα με τα δικά μου. Θα επιστρέψω μόλις μπορέσω να σηκώσω κεφάλι και με την προϋπόθεση ότι the world stands still!!

    Reply
    1. Oannes October 1, 2022 at 6:02 pm

      Take care. Προσοχή σε πυρηνικές καταστροφές etc!

      Reply

Leave a Reply