Ο Ι.Σ.Α. ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ

Αποφεύγει κανείς να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της παραπομπής του Φαίδωνος Βόβολη στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών [Πατούλης!] ή και να τις διαβάσει. Όπως αποφεύγει να μπει σε διαδικασία μελέτης του δημοσιογραφικού πορτρέτου του γιατρού από πετσοκάναλα και σάιτ, τα οποία αναφέρονται σ’ αυτόν σαν να είναι κρυμμένος σε κάποιο καταφύγιο, “απαξιώντας” να του απευθυνθούν για να υποστηρίξει τις απόψεις του. Γεγονός είναι ότι ο επιστήμων παραπέμπεται με το ερώτημα της προσωρινής αφαίρεσης άδειας επαγγέλματος. Η συνεδρίαση γίνεται μεθαύριο.
Παρακολουθείς στην τηλεόραση τον ανεκδιήγητο από κάθε άποψη [συμπεριλαμβανομένου του πώς “μιλάει”, μασουλώντας λέξεις] Δημοσθένη Σαρηγιάννη.
Έχοντας πλέξει το εγκώμιο του εμβολίου – μόνης λύσης περνάει στα …αλάνθαστα
* μοντέλα του, που δείχνουν πιθανότητα έως και για 5.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. “Μπορούμε όμως και τώρα ακόμα να τ’ αποφύγουμε αυτό, αλλάζοντας την συμπεριφορά μας σε σχέση με πέρυσι. Πως μπορούμε να την αλλάξουμε; με μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, αποστάσεις και, ειλικρινά, θέλω να το ξαναθυμηθούμε αυτό, δεν υπάρχει θέμα να μη φοράμε μάσκα. Τα καθαρά μηνύματα είναι τα πιο αποδοτικά: τεχνικά μπορεί κανείς να αποφύγει τη μάσκα, αν κάθεται ας πούμε μόνος του σε μια πλατεία, τότε προφανέστατα δεν χρειάζεται. Αλλά αν είναι με κόσμο γύρω του, πρέπει να φοράει μάσκα…”
Σε πιάνει ξαφνικά ένα “πράγμα” : τι δουλειά έχει ο κύριος Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής, να μιλάει για το
εμβόλιο που είναι η μόνη λύση, και να μας δίνει συμβουλές πού θα φοράμε μάσκα και πού όχι; Ακόμα κι αν δεχτεί κανείς τη μέθοδο μετρήσεως του ιικού φορτίου μέσω βοθρολυμάτων ως αξιόπιστη, από που κι ως που εμφανίζεται αυτός ο τύπος και μας “ορμηνεύει” σαν γιατρός, την ίδια στιγμή που ένας αληθινός γιατρός κινδυνεύει να χάσει την άδειά του γιατί εκφράζει αντίθετες απόψεις;
Τι γίνεται επιτέλους σ’ αυτή την $@%#μένη χώρα;

* πώς να μην είναι αλάνθαστα όταν ανάλογα με “το σενάριο που τρέχει” οι προβλέψεις εκτείνονται απ’ το πλην άπειρον έως το συν άπειρον;

5
(Visited 101 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar August 2, 2021 at 8:24 pm

    Επειδή κάπου βαρέθηκα τη στεγνή λογική ανάλυση – που δεν έχει την παραμικρή επίδραση σε τρελούς – κι επειδή έχω ξεπεράσει το στάδιο που φοβάμαι την όποια γελοιοποίηση, ας μιλήσω επιτέλους ως γνήσιος ψεκασμένος. Αυτά που συμβαίνουν τώρα τα έχω δει στα όνειρά μου σε τελείως ανύποπτο χρόνο, ακόμα και δέκα χρόνια πριν, ορισμένα μάλιστα εξ αυτών στα έχω αφηγηθεί ενώ ήταν ακόμα ζεστά: γιατροί που ήταν στην πραγματικότητα δολοφόνοι, που με κάρφωναν βασανιστικά με τεράστιες βελόνες, ο Άδωνις πάνω από το νοσοκομειακό μου κρεβάτι – και το κυριότερο, το αρχικό, η γη να ερημώνεται και να παγώνει μπροστά στην επικείμενη έλευση του Αντίχριστου, ενώ καθόλα φυσιολογικοί και γνώριμοι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε ζόμπι. Ευπρόσδεκτες φυσικά καθησυχαστικές ψυχαναλυτικές εκλογικεύαεις, αλλά εγώ είμαι πεπεισμένος λογικώ τε και παραλόγω τω τρόπω ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της διαδικασίας και τα χειρότερα έπονται.

    Reply
    1. Oannes August 2, 2021 at 8:55 pm

      Η ψυχαναλυτική προσέγγιση στα όνειρα [όπως και στην τέχνη] είναι το αλάτι της ζωής… εννοώ ότι τα βοθρολύμματα του Σαρηγιάννη είναι alien technology μπροστά της.
      Όποιος δεν πιστεύει σε ενοράσεις, διαισθήσεις και τα σχετικά είναι πτωχός τω πνεύματι.
      Η λογκή μόνο εχθρός όλων αυτών δεν είναι, αρκεί να ξέρει τα όριά της.

      Reply
  2. stcigar August 2, 2021 at 9:46 pm

    Πλάκα πλάκα πάντως, και χωρίς να τον έχω παρακολουθήσει συστηματικά, έχω την αίσθηση ότι τα μοντέλα του τρελού επιστήμονος έχουν μεγαλύτερη επαφή με την όποια πραγματικότητα σε σχέση με τις απίστευτες αστοχίες των υποτιθέμενων ειδικών που δεν είναι σε θέση να προβλέψουν καν καταστάσεις που έχουν στηθεί με τη συνεργασία τους. Το μυστικό του βρίσκεται πιστεύω α) στο γεγονός ότι δεν είναι ειδικός και ως εκ τούτου κάπου πιστεύει στις μαλακίες του, την ώρα που οι καθαυτό ειδικοί – τρόπος του λέγειν – συναγωνίζονται σε τερατογένεση ψεμάτων και β) στο γεγονός ότι ο τύπος των προβλέψεών του – αριθμός κρουσμάτων – είναι άνευ πρακτικής σημασίας και ως εκ τούτου μπορεί να ερμηνευθεί και να χρησιμοποιηθεί κατά βούληση. Τα περί μέτρων προστασίας κλπ που ξεφουρνίζει τελευταία είναι απλώς προαπαιτούμενα για όποιον επιθυμεί να συνεχίσει την ύπαρξή του ως δημόσιο πρόσωπο στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Άσε κιόλας που η ενασχόληση με οτιδήποτε σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα, σε “ανάλυση βοθρολυμάτων” καταλήγει στο τέλος.

    Reply
    1. Oannes August 2, 2021 at 10:06 pm

      Εμένα ο επιστήμονας μου φαίνεται πιο πολύ γλοιώδης [μ’ αυτή την ψευτοευγενική φωνούλα του] παρά τρελός – όχι ότι δεν είναι και το δεύτερο.
      Για το ότι είναι προτιμότερος από τους “ειδικούς”, ούτε συζήτηση. Οι συγκεκριμένοι είναι ερπετοειδείς οντότητες, με υπερβατικές περιπτώσεις τους Βασιλακόπουλο, Παυλάκη, Καπραβέλο. Θα έλεγε κανείς ότι τελευταίος έχει ένα ίχνος ελαφρυντικού χάρη στη βλακεία του αλλά …όχι. Πρόκειται για ειδική ποκιλία “καοήθους βλακείας”.
      Αν κυκλοφορούσε φωτογραφία των μελών της επιτροπής να θυσιάζουν βρέφη στον Μολώχ, ουδόλως θα εκπλησσόμουνα.

      Reply
  3. stcigar August 2, 2021 at 10:26 pm

    Καλά εννοείται ότι χωρίς διδακτορικό στις δημόσιες σχέσεις κανένας δεν μπορεί να προβάλλεται για τόσο καιρό. Άσε που δεν θυμάμαι καν τη φυσική του παρουσία στην τηλεόραση, αφού πλέον μόνο τους πηχυαίους τίτλους των σχετικών ειδήσεων διαβάζω στα πεταχτά το πρωί για να ξυπνήσει το νευρικό μου σύστημα. Είμαι σίγουρος πάντως ότι στα “μαθηματικά μοντέλα” του χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων ως μεταβλητές τον αριθμό και την κατανομή των διενεργούμενων τεστ καθώς και παρόμοιους εξωγενείς παράγοντες, γιατί αν περιοριστεί απλά στην ποσότητα του ϊικού φορτίου των βοθρολυμάτων, το θέμα καταλήγει σε απλό πολλαπλασιασμό. Με άλλα λόγια υποπτεύομαι ότι ο τύπος παρά την καταφανώς βλαμμένη εξειδίκευσή του, στην πραγματικότητα είναι αρκετά πονηρός.

    Reply
  4. dnk August 2, 2021 at 11:24 pm

    Ο βάλτος όπου μονάζει ο 😈 είναι γεμάτος ζωή και ουδεμία σχέση έχει με την ψηφιακή “αποξηραμένη”,μοντελοειδή,απομίμησή του.Αν μπούμε στον χώρο του “ακαταλόγιστου” και “ψεκάσουμε” με χυμό λεμόνι το “κρυφό κείμενο”,μπορούμε να δούμε ένα “σχέδιο” όπου τα πάντα,απο τις μάσκες μέχρι και τα εμβόλια για τις λεμονιές,συνενώνονται.Η “φύση” του ιού μπορεί να αποτελέσει ζήτημα “δογματικής” αντιπαράθεσης,αλλά κι αυτό “λύνεται”😸…

    Reply

Leave a Reply